Reklama

Reklama

The Class of 92 je dokumentem o nejdůležitějších zápasech a hlavně vzestupu šesti mladých fotbalistů - Davida Beckhama, Nicky Butta, Ryana Giggse, Gary Nevilla, Phila Nevilla a Paula Scholese z britského fotbalového klubu Manchester United od roku 1992 do roku 1999. Dokument také sleduje dění sociálních i kulturních změn probíhajících ve Velké Británii v té době. (Dragoni)

(více)

Recenze (52)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jsem zarputilým fanouškem UTD již 18.rokem, co bych asi taky mohl takovému dokumentu dát jiného, než-li plnou palbu,že? Né, tak samozřejmě určitý důvod to je, nicméně je to fakt skvěle vyprávěný dokument o jedné velké éře fotbalistů, kteří měli to štěstí a sešli se v jedné juniorce přibližně stejně staří v jednom časovém úseku. A co samozřejmě podpořilo jejich růst a vůbec jejich zviditelnění, byl bůh SAF...navíc zde dostanete i slušnou porci zákulisních štěků, drbů a hlášek v jedinečném podání především Ryana Giggse, Paula Scholese a bratrů Nevillových............moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

vovarano 

všechny recenze uživatele

"Just think, how you would feel if you would have to walk past by that champions league trophy and you could not touch it, you could not pick it up, you know you have not won it, so you know, if you are feeling tired, or if you feel like you could not run anymore, just think of that. Just think of having to walk past it and you can't pick it up, you can't touch it, you can't kiss it !" Perfektny dokument o perfektnej sezone, ale kurva co to tu vypisujem idem nainstalovat fifu 2000 ;) ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanoušek Manchesteru United (fandím Arsenalu), tak jsem si tento dokument o talentované partě mladíků užil. Krásná ukázka toho, jak mohou být prognózy ve sportu ošidné. Legendární finále Ligy mistrů s Bayernem samozřejmě nelze zapomenout, takové závěrečné rozuzlení zápasu se nevidí denně. Přál jsem to tehdy shodou okolností United, už jen proto, že vůbec nemusím Bayern. Pohled do zákulisí závěru sezony a vzpomínky některých přímých aktérů právě na ten poslední zápas mě přesvědčily o plném počtu hvězdiček. Překvapily mě hlavně vstupy Davida Beckhama, nikdy jsem ho fotbalově neobdivoval, raději jsem měl třeba Ryana Giggse, ale lidsky mi tady Becks spolu se slušňákem a pracantem Gary Nevillem sedl nejvíc. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Po Ajaxe Amsterdam je M.U. mojím naj. klubom. Neskutočne ma potešilo zistenie, že bol vypracovaný takýto projekt. Ročník 92´ je zrejme od Busby Babes asi najúspešnejšou jedným klubom vychovanou generáciou futbalistov. Samotný hráči spomínajú na svoje začiatky, prechod do áčka, slávne zápasy, ich charakter a aj to ako vidia jeden druhého. Človek, ktorý je fanúšikom tohto klubu bude hltať každé jedno slovo. Ich rozprávanie života v United nebol len o futbale a práve tieto spomienky vyvolávali u mňa smiech až rehot. Divák vidí, že aj oni sú iba obyčajný ľudia. Čo sa týka futbalových dokumentov je tento kráľom medzi tými čo som videl. Výborné, tých 98 minút prebehlo neskutočne rýchlo. Dokonca som si hneď po pozretí to mal chuť pustiť ešte raz. ()

Gogen 

všechny recenze uživatele

"S nástupem peněz Romana Abramoviče do Chelsea FC v roce 2003 dominantní postavení Manchesteru United v anglickém fotbale skončilo" ... s nástupem peněz ubylo těchto nádherných příběhů ... skončily ikony a z mančaftů se stávají výkladní skříně omezených miliardářů ... a v tom spatřuji největší význam tohoto dokumentu ... o ztrátě ideálů o vyprázdněnosti současného sportu a o tom jak je sport obrazem dnešní doby … ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • David Beckham, jedna z opôr ročníka '92, musel opustiť United po tom, čo si začal myslieť o sebe, že je viac ako klub. (vander19)
  • Alex Ferguson vo svojej knihe prezradil, že gól, ktorý strelil Ryan Giggs Arsenalu v semifinále F.A. Cupu po sóle cez celé ihrisko, považuje za najkrajší, aký kedy videl. (vander19)
  • V dokumente Ryan Giggs popisuje, ako zo začiatku svojej kariéry v Manchestri spolu s Lee Sharpom zvykli vymetať bary. V knihe jeho trénera ale sám Alex Fergusom popisuje Giggsa ako hráča, ktorý nikdy neponocoval a nenavštevoval bary. (vander19)

Reklama

Reklama