Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový pořad na ČT art, ve kterém novinář, kritik a publicista Josef Chuchma kriticky reflektuje kulturní a umělecké události týdne v České republice. Věnuje se vždy dvěma základním tématům, ve kterých divák dostává jasnou představu, zřejmý verdikt, v čem je dílo nebo událost důležitá. V druhé časti se novinář, kritik a publicista Josef Chuchma bude věnovat tvůrčím osobnostem a tématům kulturní scény. I zde jde o diskusní kritický náhled. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než legendární Katovna, protože civilnější, věcnější, bez exhibování moderátora pořadu. Možná ale na druhou stranu z téhož důvodu i poněkud nudnější. Na Chuchmovi je znát, že televize není jeho domácí prostředí a médium, kde by se uměl suverénně pohybovat. S tím souvisí poněkud topornější gestikulace i opatrný řečnický projev, který zní tak, jako by Chuchma hlídal každé svoje slovo a jeho výslovnost. Asi bych dokázal najít zajímavější témata a představoval bych si někdy kontroverznější polemiku, ale snad není všem dnům konec. Celkový dojem: 60 %. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Zapomněl jsem, že ten pořad existoval. Až teď dala čt na červenou tečku kunderovskou epizodu u příležitosti smti Milana K. Je to silný televizní zážitek, jak hosté - dva bohemisté - působí bezradně a nemají problém ukázat, že většinou odpověď nevědí anebo ji nedovedou vyjádřit. Několikrát během epizody je pan Chuchma nachytá v nekonzistenci a oni to uznají. Prostě je to televize z Marsu. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Pepíček Chuchma je takovej roztomilej suchoprdí intouš, kterej si pod pojmem "jasná řeč" představuje přehnanou artikulaci. A superkorektní výslovnost. Na druhou stranu, někdy je jeho suchohumor pochopitelný i pro podřadnou skupinu obyvatel s IQ pod sto padesát. Tu se i já odvážím jeho hlášce zasmáti. Oceňuju jednoznačně, že (na rozdíl například od celkem protivného opocence Petra Fišera z pořadu Konfrontace) Chuchma má určité "učenecké" charisma a přitom automaticky nezaujímá pozici všeznalého mudrce. Umí se zeptat chytře, umí poslouchat a umí reagovat. A tak si s pozvanými hosty často celkem příjemně (a velmi atrikulovaně) poklábosí. Co už na tom, že o tématu, který zajímá asi pět lidí. ... Jo, už jsem zmínil jeho přehnanou artikulaci? ()

deanmo 

všechny recenze uživatele

Debaty pre mňa celkom zaujímavé. K týmto témam sa obyčajne nedostanem alebo o ne ani nezavadím, pretože ich priamo nevyhľadávam a tak táto 45 minútovka ma aspoň trochu dostane do obrazu kultúrneho vyžitia (alebo aktuálnych problémov a udalostí) v Čechách keďže na Slovensku sa tak nejak na kultúru vo verejnoprávnej TV poriadny čas serie. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

O Chuchmovi jsem až do spuštění tohoto pořadu neslyšel, což už tak nějak předznamenává, že asi nejsem úplně jeho cílovka. Většina probíraných témat mě nebaví, a domnívám se, že i lidé, které to zajímá, si o tom čtou ve svých zdrojích, a před telkou moc nevysedávají (pokud ji ještě vůbec doma mají). Celá ta ušlechtilá veřejnoprávní nuda, kdy spolu ve spoře nasvíceném studiu klábosí partička inťoušů, mi strašně zavání retro atmosférou devadesátek, a přijde mi, že tenhle formát už patří minulosti. Na druhou stranu nemám problém přiznat osobní respekt k záběru Chuchmova přehledu, ten chlapík se rozhodně vyzná a komu čest, tomu čest. I když samozřejmě odborník na všechno být nemůže, a když člověk vidí díl, kde se probírá něco, v čem se osobně vyznáte, mohou se jeho otázky na hosty jevit až pozoruhodně mimo (takový dojem jsem z něj například měl, když si pozval Aleše Hamana a Jakuba Češku a řešili Kunderu - ten díl byl prostě hrozný). Cíleně rozhodně nesleduji, ale pokud na to náhodou narazím v telce, občas mě tam zaujme něco, o čem se mluví (většinou ale s neodbytným pocitem, že by se o tom dalo mluvit lépe :). ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama