Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

JASMalert zafungoval. Mohl to být tuctový romantický horor smíšený se sci-fi ( *:D* ), no je to parádní originální filmeček, který nemá za úkol děsit, ale v klidu provádět zajímavým příběhem a občas překvapit. Super věc, žánrově opravdu hodně nevyhraněná a těžko popsatelná. Jo, a Itálie nebyla od [b]Američana[/b] takhle cool... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jelikož miluju novýho Lesního ducha, strašně jsem se tešil až se někde konečně objeví jeho nejlepší část a to Lou Taylor Pucci, výtečný herec se zvláštním charismatem, který má před sebou velkou budoucnost a já doufám, že si takovýhle malý horory bude vybírat dál.Spring je velice zajímavá indie romantika řízla totálně zhovadilou hororovou stránkou, kdy se tam prostě mladá kundička mění snad ve všechno, co kdy žánr nabídl, ale divák z toho uvidí celkem hovno.Bylo to zábavný a příjemně zahraný bohužel totálně na hlavu padlý a nic ve zlým, já vidět svoji pichnu na zemi jako podivnou chobotnici tak jí poleju benzínem a udělám z ní smažený kalamáry pro celou vesnici.Hlavnímu hrdinovi prostě nešlo uvěřit, že ho to ani moc nesere a ten konec, kdy už mu ukazovala ty Pompeje, to už sem bral spíš jako unylej konec nějakýho inovativního nápadu.Zvláštní námět, který by s větším rozpočtem a větší porcí hororu na úkor romantiky byl asi skvělej.Jenže tady někdo natočil indie Twilight, bohužel.55%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moorhead a Benson nejsou v prvé řadě hororoví fanoušci / tvůrci, nýbrž chytří a osobití filmaři, kteří jsou schopni vymyslet zajímavý a originální koncept, který žánrových prvků sice využívá, ale rozhodně se na ně nespoléhá a nepovažuje je za samospásné. Spring je ještě méně "horor" než jejich předchozí film Resolution. V podstatě vůbec. Ale film je to dobrý (a také už jsou v něm na rozdíl od minula vidět nějaké production values). Podmanivá atmosféra, pěkná kamera, dobré herecké výkony, zajímavě vymyšlená mytologie. Důležité je, že mi osud hlavních postav na konci nebyl ukradený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezávislá romance není žánrem, který bych vyhledával, ale tohle by se mi možná líbilo i kdyby tu nebyl ten hororový nádech. Ústřední dvojice totiž byla nejen sympatická, ale úžasně jí to klapalo. A vydařil se i charakter onoho tajemna. Líbilo se mi, že hlavní hrdinka není nějakou zprofanovanou tajemnou divou, házející hypnotické pohledy, ale úplně obyčejnou holkou, která má problém. Sám jsem byl překvapený, jak mě to bavilo. 80% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Spring rozhodně není hororem. Začneme tim, že kamera je až...lehce umělecká, projevuje se to na vizuálu - není vyloženě skvostný, ale rozhodně pastvou pro oči. Prostě se na to dívá příjemně. Jen občas mi trošku vadilo použití ruční kamery, ale to je detail. Hlavní hrdina je sympaťák s troškou rebelství a škoda, že Britské duo magorů s nim nezůstalo déle. Je i fajn, že se má Taylor Pucci s kym doplňovat - Nadia Hilker se mi vzhledem moc nelíbí, ale jejich chemie je výborná, probíraj fantastický témata a skvostný, filozofický dialogy, až jsem místy nestíhal hltat každé slovo. Pokud dojde na onu hororovost, masky, gore....gore tu není. Masky a ty hororovější prvky dokážou solidně vyděsit a je zde dokonce i jedna fantastická lekačka ke konci. Prostředí Itálie je navíc příjemně refrešující a je zejména znát, že režisérské duo svejm filmům dává duši, cit, charisma a hlavně je baví točit. Rozhodně nevyhledávám romantický sci-fi filmy, posledně co jsem takového viděl před pár lety, Comet a dál si nic nevybavuju. U tohohle filmu se však přiznám, že bych se dokonce i obešel bez toho mysteriozního/hororového prvku a obstálo by to u mě dokonale, jako alternativní slaďárna. Místy je to přeci jen trošku delší, na druhou stranu chválim "objasnění" kolem toho mysteriozna a jak logicky, přehledně a nenásilně mi jsou informace kolem toho všeho interpretovány. Už se těšim na údajně jejich nejosobnější film The Endless. Přiznávám se však, že Resolution se mi přeci jen líbil víc, přesto však můžu Spring doporučit náročnějším divákům, co maj rádi trošku alternativní indie Lovecraft s přemýšlivým scénářem, myšlenkou a talentovanou filmařinou - to zda se budete však bavit, je ale už čistě na vás. S otevřenou myslí, by to nemělo zklamat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama