Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 1

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Když dá malý Pelé (Leonardo Lima Carvalho) první gól ve finálovém zápase, tak muž pověsí na tabuli jedničku. V následujícím střihu jí ale věší znovu. (Duoscop)
  • Finálový zápas v turnaji skončil 6:5 pro Kings. Bosonožky přitom vstřelily také šest branek. Byla to tedy remíza. (Duoscop)
  • Když si malý Pele (Leonardo Lima Carvalho) během finále v turnaji sundá kopačky, tak stojí na hřišti jen v ponožkách. V dalším záběru už je ale bez ponožek. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy brazilští fotbalisté kopou míčem v hotelu směrem k majáku (scéna těsně před koncem), převrhnou jednomu z hostů cukřenku. Jedná se o skutečného Pelého, který to s úsměvem sleduje (Farao607)
  • V súboji s Francúzskom dal Pelé vo filme prvý gól po centri a obhodení si niekoľkých obrancov súpera. V skutočnosti padol po dorážke do prázdnej brány. (toi-toi)
  • Vo filme sa uvádza, že Pelé svoj prvý gól na MS 1958 dal v semifinále s Francúzskom. On však svoj prvý gól strelil už vo štvrťfinále proti Walesu. (speedy7929)

Reklama

Reklama