Reklama

Reklama

Daleko od lidí

  • Francie Loin des hommes (více)
Trailer 1

Alžírsko 1954. Uprostřed neklidné a násilné doby se na cestu přes pohoří Atlas vydává podivná dvojice mužů: vesničan Mohamed (Reda Kateb), obviněný z vraždy, a učitel evropského původu Daru (Viggo Mortensen), který byl vybrán, aby jej jako eskorta doprovodil k soudu. Pronásledovaní jezdci, kteří touží po okamžitém trestu pro Mohameda, a pomstychtivými vesničany musí oba muži čelit kulkám, zuřící válce, zimě a dalším nebezpečím, aby si vybojovali svobodu. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (68)

markotter 

všechny recenze uživatele

Název filmu napovídá, že by se mohlo jednat o nějaké duchovně zaměřené putování pustou alžírskou krajinou, kde dva hrdinové dojdou k sebepoznání. Bohužel, není tomu úplně tak, protože i když se toto děje, naši dva hrdinové potkávají cestou tolik různých lidí, že jsem si chvíli říkal, jestli název filmu není jen blbě přeloženej - není. Ale to neznamená, že to je špatný film - ale je to spíš dobrodružství s určitým nadčasovým a duchovním poselstvím a když jsem si tohle uvědomil, tak už jsem měl klid a mohl jsem si naplno vychutnat tu pustou krajinu a putování těch dvou hrdinů. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ale ano, nakonec to ve mně nějaké emoce vzbudilo. Trvalo to sice dost dlouho, protože hlavně Viggo Mortensen není žádný citlivý týpek. Film o putování nehostinnou krajinou v nehostinné době. Dva muži hledají cestu k sobě i každý sám sebe. Film určitě neurazí, i délka je přiměřená ději. Po druhém shlédnutí zvyšuji hodnocení. Film stojí za to vidět, protože je o neobvyklém vztahu dvou mužů skutečně daleko od lidí. Pokud náhodou někoho potkají, většinou je to nepřítel a vrah. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Aaach Alžír Alžír. Suchý, kamenistý s pálivým slnkom. V takom prostredí sa odohrával príbeh dvojice - jeden domorodec arab nábožný , ktorý si ctí tradície a dobrovoľne sa necháva viest k súdu, kde ho čakal trest smrti a jeden beloch učiteľ, ktorý ho doprevádzal, aj keď veľmi nechcel. Okrem scenérie zaujala taká melancholická prachobyčajná ľudskosť znela v celom príbehu. Áno humánnosť príbehu ... v slovách, gestách, dialógoch .... to je hlavná črta - skoro až odkaz toho filmu. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Daleko od lidí do sebe umě kloubí nejen prvky dramatu a válečné tématiky, ale i filmového westernu. Místy může působit lehce rozvlekle a získat tak příchuť nudy a nezajímavosti. Jeho největší kouzlo tkví v melancholické atmosféře a hlavní myšlence, jež se line celým filmem až k (ne)symbolickému rozcestí… A na samém konci, kdy by se snímek mohl nakrásně svézt do propasti zbytečného patosu, jen zlehka zatančí na hraně. A zanechá ve vás pocit, že jste viděli příjemný a nepříliš složitý film, jenž veškerou svou hloubku předkládá v náznacích a prostřednictvím dua kvalitních herců klade důraz na to, že cenit si života kohokoli, není slabostí. Více zde: http://nafilmu.cz/2016/04/recenze-daleko-od-lidi-2014/ ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Slováci natočili to isté pred pár rokmi, len v modrom. Dvaja bazmeci putujú krajinou a....nič. Akcia na začiatku, jedna chabá prestrelka pred koncom, inak nič, len drísty, piesok a kamene. DO toho tretina dialógov je v tej moslimskej, nezrozumitelnej hatlanine, takže bez titulkov neni šanca. Celé zle. 1 z 5 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (13)

  • Alžírsku vojnu dnes poznáme pod pojmom Alžírska vojna za nezávislosť, no Francúzi v čase odohrávania sa filmu a dlho potom ju nazývali len „Alžírske udalosti“, aby bagatelizovali krvavé represie zo strany armády. (Arsenal83)
  • The New York Times o filme napísal: Camus určuje počiatočný kurz filmu, ale pán Oelhoffen ho rozhodne nasmeruje domov s politickým kontextom, historickým spätným pohľadom, jednoznačným morálnym imperatívom a párom dobre zladených výkonov“. (Arsenal83)
  • Tinguit je fiktívné mesto z krátkej poviedky "The Guest" zo zbierky krátkych poviedok a noviel (Exil a kráľovstvo - L'exil et le royaume, 1957) od Alberta Camusa, ktorý mal ku Alžírsku veľmi blízko, nakoľko sa tam narodil a zúčastnil sa aj odboja. (lepo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno