Reklama

Reklama

Helium

(festivalový název)
  • Dánsko Helium
Trailer
Krátkometrážní / Drama / Rodinný
Dánsko, 2013, 23 min

Obsahy(1)

Výstřední nemocniční údržbář pomáhá umírajícímu chlapci najít radost a štěstí v čase, který mu ještě zbývá. (MFF Cinema Mundi)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi pěkné, včetně těch animovaných sekvencí z Helia, ale bože, toho patosu! :-/ Ale co by člověk od filmu o umírajícím dítěti čekal, že. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke naozaj nadpriemerné, ale to je tak akurát všetko. Inak je to vlastne len bežná hra na city s rozprávkou o Nebi, teda pardon - o utopickej ríši zvanej Helium. Vlastne všetko je rovnaké ako v Nebi, ale namiesto nebeského schodiska tam premáva vzducholoď, čo je pravdepodobne považované za vrchol "originality" tohto filmíku. V podstate nič výnimočné, o to viac je pre mňa nepochopiteľná tá pozlátená soška za Najlepší krátky film. ()

Reklama

nudlis 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu předchozí komenty, připadám si jak blázen se zvráceným vkusem. Nicméně je mi to jedno. Mně se filmeček líbil. A že hraje na city? A proč sakra ne??? Napadlo někoho z těch přemoudřelých kritiků, jak se může takový dítě cejtit a jak se cejtí jeho rodiče? Hovno. Jen se hrabou v tom svým intošským písečku, vyrábí kilometrový seznamy zkouknutejch filmů a přečtených knih a až jim jednou zubatá zaklepe na dveře, budou akorát vyvalený. A všechny filmový moudra jim budou k prdu. Taky budu nejspíš vyvalenej, akorát to asi přijmu míň intošsky. A teď doufám, že dětí, který potřebujou takový Helium, je a bude co nejmíň. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od toho víc. Na druhé straně kritizovat - hledat negativa v něčem co předtím nikomu ani jen nenapadlo, je podle mě nemístné. Jsem si jistý že - i kdyby někdo- tak by tam stál Ježíšek s farářem a mleli by o bibli a nevím ještě o čem.. Dospělý člověk už nemá na výběr, ale dítě..., myslím si že každá jedna myšlenka pomůže. 4/5 ()

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama