Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (707)

plakát

Clarksonova farma - Série 3 (2024) (série) 

Dám 5 hvězd hlavně za to, že se to od první řady výrazně posunulo od šaškování, od skoro bezhlavýho rozhazování peněz za cokoliv (stroje, zvířata, ...) a od Jeremyho ega k docela serióznímu farmaření, snaze důstojně řešit potyčky s úřady a k "člověčímu" vztahu Jeremyho k půdě, zvířatům a koneckonců i k lidem. Ano, série opět nepostrádá typickej humor JC, občasný špičkování (i hádky) s Kalebem a je fajn vidět daleko větší zapojení Lisy (obzvlášť dobře jí to šlo s vibračním válcem). Ale už to není takový to "hele, schválně se podívejte, jak něco rozbiju, nabourám nebo jak je nejdůležitější VÝKÓÓÓÓN". Což je dobře nejen pro diváky, ale i pro samotnýho JC.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Nebejt předchozích 3 dílů (nebo spíš dvou, trojka stála za velký h.) a hromady nostalgie, byla by to slabá béčková kriminálka, byť s hvězdným obsazením. Příběh na prd, fórky na prd a ani ten voflitrovanej strejda Guzmán to nevytrh. Ale oceňuju, že nedošlo na žádný přehnaný akční scény, ale "jen" na demolici x desítek aut, jednoho baráku a pár popelnic. P.S.: Viděl jsem kousek dabovaný verze a jak jsem zaslech Dejdara, pomalu jsem běžel zvracet.

plakát

Neomylní (2024) 

Je to taková krávovina na úrovni Taxi 3 nebo Korsickýho případu (to bylo ale místy aspoň trošku vtipný). Prostě obyčejnej TV film na podzimní sobotní odpoledne.

plakát

Stíny v mlze - Série 2 (2024) (série) 

Viděl jsem dva díly a na základě toho to strhám. Klidně. Štvala mě hlavně toporná a "furt nasraná" Špalková a její striktně spisovná mluva, která vedle normálně mluvícího Vyorálka působila dost komicky a strojeně. Dále kopírka z emerickejch seriálů v tom, že se policajti oslovujou výhradně příjmením a ne křestními jmény (tady si dycky lidi tykali a řikali Franto a ne Černý - Malá). A rádoby temná a atmosférická a strašidelná a nevimjaká hudba jako podkres. Ano, nemám rád filmy a seriály bez hudby. Ale nikdy nekončící vrzání a skřípání ve Stínech mě občas dost iritovalo. A nakonec mě štvaly některý reálie (nebo jak to nazvat). Např. v posledním díle na dveře výtahu přilepená minikamera. Jasně, tvl. nikdo z baráku si tý kamery nevšim a nešel zkoumat co to je. Ale jak přišla policajtka, bez koukání si jí hned všimla. A odborníkům se ji stejně "nepodařilo heknout" (tu kameru, ne tu policajtku). To už fakt působilo směšně. A Švehlík, kterej šlohne ohnutým šroubovákem jakýkoliv auto, vyleze na jakoukoliv střechu, v klídku si kempuje ve starý fabrice uprostřed města, jezdí autem ven a dovnitř a nikdo si toho nevšimne. No jasně, tvl, jak Stín v mlze ...

plakát

Top Gun (1986) 

Je zvláštní, že taková ikona, jakou se film postupem času stal, tady po skoro 40 letech nemá ani 70%. Za mě je to v pohodě - je to průměr, možná lehoučkej nadprůměr. Ale stejně těch 69% nechápu. Přijde mi to moc. Možná proto, že nejsem (a nikdy jsem nebyl) věkem a vyčpělým manželstvím zhrzená a otrávená pětatřicítka, tajně zabouchnutá do přiměřeně svalnatýho nebojsy Tomáše (ne, tu mašinku fakt nemyslím). A nejsem (a nikdy jsem nebyl) ani ten typ chlápka, kterej si na sedadle pilota představuje sám sebe - jakože "hrdina", co vypije 20 piv a nenadejchá, do háku jezdí na Jawě 500 OHC bez ohledu na její ovladatelnost a sbalí kohokoliv (ale deka k rybníku mu jde nejlíp) a kterej se těší jak se po šichtě katapultuje někam daleko od tý věčně nasraný pětatřicítky a řvoucích potomků. Ale proč je Top Gun takovej "pojem", kterej (skoro) každej zná? Že by spíš proto, jak si z něj Abrams s Sheenem později perfektně vystřelili?

plakát

Občanská válka (2024) 

Tak nějak nevim co si vo tom mám myslet. Je to vo tom, že i v takový "baště demokracie" (jak Amíci sami sebe rádi prezentujou), může vypuknout občanská válka? Nebo vo tom, že "válečnej zpravodaj těžkej chleba má"? Nebo vo tom, že když nějakýho novináře picnou (lhostejno jestli je tlustej nebo číňan), "chvíli si pobrečíme, páč to byl kámoš", ale za chvíli už se jede dál a fotí se jak o závod, protože "to přece někdo zachytit musí"? Třeba proto aby i ti, co seděj v klídku na svejch farmách a dělaj, že se jich to netýká, mohli nad těma fotkama ve zprávách a na netu lomit rukama, stokrát za sebou zvopakovat oumajgát a pak si dát další pivo ... Nevim. A protože mi film a následný přemejšlení vo něm nepřinesly přijatelný jasno, třeba se na něj časem podivám znova. A možná aspoň trochu pochopim to zdejší vynášení do nebes. A nebo taky ne, vykašlu se na to a zapomenu na tohle dílo jako na spoustu dalších. Teď fakt nevim. Dám tomu čas ... (a nebu už stárnu a blbnu a nedoteče mi to nikdy)

plakát

Atlas (2024) 

Že bych se na to někdy podíval podruhý, to ani snad ne. Není to úplnej propadák, ale není to ani průměrný, Scénář se "inspiroval" všude možně a Jennifer místama hraje, hodně spíš nehraje a tenhle žánr jí prostě nesedí. Měla zůstat u romanťáren, zatančit si jihoamerický pogo nebo maximálně vystřihnout nějakou obyčejnou policajtku, ale akční sci-fi, to fakt není její parketa. Njn, prachy jsou prachy a asi byla levnější než vyšpulená Andželína ...

plakát

Sahara (2005) 

Je to takový celkem obyčejný růžo dobrodrůžo, ale v podstatě nic a nikdo mě tam nesere, navíc se tam motá tehdy jednatřicítka Penelope, na kterou se dobře kouká. Takže suma sumárum: lehkej nadprůměr.