Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLELI JSME SI, ŽE UMÍRAJÍ, ALE ONI SE VYVÍJELI. PŘIZPŮSOBILI SE SVÉMU PROSTŘEDÍ. ZUBY. DRÁPY. PEVNÁ KŮŽE ODOLNÁ CHLADU. TAKOVÝ EVOLUČNÍ ZMĚNY BY TRVALY MILIÓNY LET A TÝHLE VĚCI JICH STAČILO DEVĚT..." /// Venku je mráz jak v Mrazíkovi, dvojice chlápků, malá holka a pes si žijou ve dvou barácích a nemluvěj spolu (ti chlápci), páč k tomu maj důvod. Ta zima - jak v Rusku, je pro ne-Rusáky určitě zajímavá. Všude bílo (to mi připomnělo…), příšery prej už to maj za sebou a najednou – překvapení! Komorní 90ti minutová předehra je takovou dramatickou chlapskou vztahovkou, na kterou naváže 10ti minutová střílečka. Svižně vodvyprávěnej malej příběh (se kterejma se v poslední době roztrhl pytel) a kterej (stejně jako ti vostatní) není úplně debilní. Pravda, můžeme spekulovat, jestli to, či ono, ale to vlastně u všeho. Prostě komorní, dramatickej horůrek, točenej Španělem, s americkejma hercem, v Maďarsku. Víc bych se v tom nešťoural. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Y pese a todo“, kterou v roce 2010 napsal Juan de Dios Garduño Cuenca, číst nebudu. 2.) Těším se na zimu (a nemám starou). 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zombie je jedným z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Videl som už mnoho filmov o oživlých mŕtvolách a etše vždy si rád pozrem ďalší. Máloktorý ma však už dokáže niečím prekvapiť. Ale občas sa to predsa len niektorému snímku podarí. Tak tomu bolo i v tomto prípade. Čakal som bežný akčný zombie horror, ale zhliadol som premyslenú, komornú, post-apokalyptickú, horrorovú zombie drámu. Španielsky režisér Miguel Ángel Vivas natočil výborný film. **** ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda, pretože s lepším herecký obsadením to mohol byť veľmi dobrý príbeh, ktorý by čo sa týka postapokalyptických príbehov konkuroval aj filmom ako Ja, legenda, Cesta či Potomkovia ľudí, pretože odkaz, ktorý v sebe obsahoval naozaj zaujal a výborné bolo aj spracovanie evolúcie zombíkov a ich adaptácia sa prostrediu. S vyšším rozpočtom, pod taktovkou lepšieho režiséra mohol film dosiahnuť podstatne lepšie čísla. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Excelentní postapo. Opět musim vyzdvihnout, že Španělé prostě uměj. Hned ten kvalitní zombie úvod ukázal, proč vydržet koukat dál. A vyplatilo se, protože to prostředí zasněžený a opuštěný zahrálo neskutečnou roli. Obsazení se snad taky nemohlo hodit líp. A příběh jako takovej s dějovou linkou na pozadí, kterej se postupně rozklíčovával, taky správně zvolenej. Netvrdím, že to bylo něco novýho, ale všechno to do sebe zapadalo. Tím pádem se na to dobře koukalo ty necelý dvě hodinky a co víc chtít. Možná jenom víc monster a strachu. Nemá to daleko do 5 hvězd. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda v Extinction jsem od prvního traileru vkládal naděje, kor když se jedná o režiséra výtečného Home Invasionu Secuestrados, který mu definitivně slušel více. Extinction je z 90% Drámou, pač hlavnímí tahouny filmu jsou herecké výkony, příběh, pomalé tempo a přepálená stopáž, což definitivně není mým šálkem kávy. Pochvalu si zaslouží vizuál se zvládnutým řemeslem a originální vzhled monster,ale hororových prvků zde bylo vskutku poskrovnu, především absence Gore zamrzí nejvíce a fakt, že jsem při filmu 3x usnul a koukal na něj 3 dny také na spokojenosti příliš nepřidá. Story 6/10, Atmosféra 6/10, Gore 2/10, Vizuál 6/10, Akce 1/10, Zábavnost 4/10. 55% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama