Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Dokument o profesionálních hráčích PC her. Konkrétně se jedná o mezinárodní turnaj ve hře DOTA2 o 1 milion dolarů. Mimochodem o této hře jsem doposud nevěděl vůbec nic a zůstával mi doslova rozum stát nad tím, jakým až intenzivním způsobem mě dokázal celý průběh turnaje, ve hře o které nevím absolutně nic zaujmout. Doposud jsem netušil a nevěřil tomu, že u finále "nějaké" počítačové hry bych mohl prožívat skoro takové nervy jako při dramatickém, hokejovém zápase naší české reprezentace. Dokument krom průběhu celého turnaje nahlíží i do soukromého života předních hráčů, což se postaralo o tu emocionální stránku, která se s tou stránkou hráčskou krásným způsobem propojovala. "Dendi (reprezentant Ukrajiny) má na Twitteru více odběratelů než ukrajinská fotbalová reprezentace." ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Zajimavy, jen je velka škoda, jen velmi uzce zamereny jen na par hracu, na to, jak jsem na to začala koukat včera ráno na mobilu při cestě do práce, tak mě to chytlo tak, že jsme si to dala ještě rovnou přes oběd, jak jsem byla zvědavá, kdo vyhraje. SPOILER, takže mi pak přišlo škoda, když člověk mohl odhadnout dle komentářů rodinných přislušníků, kdo vyhraje (rozumějte, nejdříve ukázky, jak rodina žila v takovém hrozném bytě a pak tam mluví z velmi luxusního bytu :) ()

Reklama

filip.novak 

všechny recenze uživatele

'Free to Play' skrývá již v názvu pozvánku k volnému přidání k hráčské komunitě. Mírné problematizování profesionálního hraní slouží jen k posílení pozitivních motivací postav, které skrze píli a možnost danou společností Valve dosáhnou toužených životních cílů. Dokument je chytře vystavěnou ideologickou obhajobou "hardcore" hraní a reklamou na produkty společnosti Valve, která film produkovala. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Vraj je Dota kombinácia šachu a futbalu. Kombinácia rychlých reakcií, rozmýšľania a stratégie.. a za 20 rokov môže byť obľúbenejšia ako futbal. Toto z tohto dokumentu vyplýva. Dvadsať hráčov z milionov hráčov si dokážu zarobiť peknú sumu. To je už normálne zamienka hrať hry ako profesiu a podporovať to? Koľko ľudí zhnije pri tom nezmysle, a strávi roky pri tom, nič nedokáže, len sa pozrie raz do zrkadla, zhodnotí, že je chudý ako patik, v bruchu má o 30 cm po obdvode naviac, a zistí, že sa práve dostal do jesene-zimy svojho života. Podporovať ten vlastný svet odstrihnutý od reality.. krucinál.. Ked máš dobrú hlavu, talent a rýchlosť, tak treba skúsiť aj niečo iné, pohoda jazz. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci hrát hry a dostávat za to zaplaceno." To já jsem chtěl kdysi taky, ale oči, záda a sedací partie byli po jistě době proti. Jenže kdyby proti mě tenkrát nastartoval Fear, hyhy nebo Dendi svá Pentia 75 MHz, tak by v NHL 96 nestačili lovit puky z branky. Stejné by to bylo i v Dotě 2, ale to by se muselo hrát s hokejkama a já bych musel ovládat některého ze svých oblíbených hrdinů - Maria Lemieuxe nebo Pac-mana. Těm používaným figurám totiž moc nerozumím, neboť vznikly až po mém vyléčení ze závislosti na hraní. Přesto mne fascinovaly komentované boje, ale na druhou stranu mne trošku nudily životopisy v běžném životě nepoužitelných lidí, kteří dokáží ve správném pořadí zmáčknout přibližně dvacet kláves za sekundu. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama