Reklama

Reklama

The Legend of Barney Thomson

  • Velká Británie The Legend of Barney Thomson (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barney Thompson (Robert Carlyle) žije v Glasgow a je nudným, nezajímavým holičem. Jeho zoufalý život se ale otočí o sto osmdesát stupňů, když omylem zabije svého šéfa. Po této události se dostává do groteskně absurdního světa sériových vrahů, o kterém nemá ani ponětí. Musí rychle zahladit stopy, protože na jeho stopu se vydává Detektiv Inspektor Holdall (Ray Winstone). (hendrich6)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (22)

axcris 

všechny recenze uživatele

Šikovná komédia ktorá sa na nič nehrá a ide si svoje tempo. Morbídnosť, vražda, napätie, humor. The Legend of Barney Thomson Vás bude unášať magickou britskou atmosférou a úžasným Robertom Carlyleom (od jeho mustážu, najväčšieho búrliváka v Škótsku). Veľa muziky za málo peňazí. Tento nenafúkaný nízkorozpočtovák sa veru oplatí vidieť. Už len kvôli tomu, kebyže by ste sa chceli raz stať masovým vrahom. Mám dať na rodinné gény alebo klzkú podlahu? Obe má svoje čierne čaro. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh sériového vraha. Kdo je ten vrah, to se tedy neví. Emma Thompson si střihla fantasticky Barneyho matku, to je asi to nejlepší ve filmu. Je prostě božská. Jinak to asi moc nevybočuje z průměru, když se to člověku trefí do nálady, tak se pobaví, jindy, jako třeba dnes mně, to jen tak prošumělo kolem. Ale Emma stála za to...70% ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Černá komedie ve stylu Jedna ruka netleská, se spoustou mrtvol rozsekaných na roztodivné kousky a spoustou skotského nářečí. Režijně nijak špatné, ačkoliv to místy připomíná spíš divadelní hru. Obsazení hodně fajn a stejně tak humor – když funguje, což je tedy spíš v první polovině. Blíž konci už začíná být scénář zbytečně vyhrocený a finále je příliš absurdní i na úmyslně absurdní charaktery. Celkově vzato ale příjemná podívaná, s jako vždy výborným Carlylem a netradiční Emmou Thompson. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

(Ne)svatý Roberte, padám ti k nohám a volám třikrát sláva haleluja! Konečně! Konečně zase jednou totál neinfantilní nekreténská, no zkrátka komedie, u které se, wait for it, zasmějete, hahaha. Příběhově je to samozřejmě absurdní pakárna, ale zahraná s takovou láskou k černé komedii, až jedno oko nezůstane suché. Carlyle napoprvé jako rejžisér naznačil, že se s ním musí počítat i na režisérský sesli. Ovšem film, jak naznačuje i zdejší hodnocení, to není pro každýho, tři podmínky, aby jste si tuhle Legendu Barneyho Thomsona užili: 1) Máte rádi Roberta Carlylea, 2) Máte rádi komedie černé jak tér, 3) Máte dostatečně velkej mrazák... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Robert Carlyle poprvé na režisérské stoličce celovečerního filmu. Co z toho vzniklo? Divný skotský příběh odvyprávěný jejich zvláštním jazykem (doslova i v přeneseném významu). Zůstalo to někdy na půl cesty. Černý humor nebyl vyladěný, postavičkám něco chybělo, zápletka nevytěžila potenciál...inu Skotsko no :) . 59%. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama