Reklama

Reklama

Creep

  • USA Peachfuzz (pracovní název) (více)
Trailer

Aaron (Patrick Brice) prijme skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa (Mark Duplass). Na prvý pohľad milý a ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie"... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Brice si u mě tedy moc dobrou reputaci neudělal. Tímto svým nevímjaktonazvat dílem chtěl nejspíše ukázat světu, jak se svým kamarádem natočí jednoduchou horrorcomedy s psychologickým nádechem, nedůvěřivým příběhem a znepokojivou atmosférou. Jediné, co mě znepokojovalo byla neubíhající stopáž. Musím přiznat, že příběh byl alespoň pro mě dost nepředvídatelný a sama jsem měla vcelku chybné odhady, jak se děj bude vyvíjet. Super byly taky brutálně vtipné lekačky. Mark Duplass zahrál roli poměrně obstojně, ale to jsou asi jediné klady tohoto filmu. Jinými slovy bych tento výtvor popsala asi jako nevyslovitelnou nudu absolutně bez elánu. Leccos bych Creep odpustila, ale ta nezajímavost je silnější. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduše natočené found footage, bez žádných velkých ambicí, ale v zásadních hororových elementech celkem funkční. Patrick Brice a Mark Duplass si chvíli improvizačně zablbnuli před i za kamerou a vytvořili malý, ale úderný film. Creep funguje právě díky jejich sehranosti, díky které se jim daří vytvořit uvěřitelnou dvojici, v které si Duplass užívá roli šíleného vraha a Brice "něco tušící" oběť jeho krvelačného řádění. Nejedná se o nic světoborného, ale na vymezeném hřišti, které si tihle dva vytyčili, sehrávají vcelku povedenou hororovou povídku s creepy atmosférou a háčkem zaseknutým v divákově puse, za který vás tvůrci tahají a tak celou dobu čekáte až nastane onen velký zvrat. Jako ukázka schopností Patricka Brice Creep slouží svému účelu vcelku dobře, ale pořád má tenhle film spíš pachuť studentského filmu než-li hororu, který produkoval Jason Blum. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Minimalistický a aj na pomery Blumhousu veľmi lacný a jednoduchý film s 2 hercami, jednoduchou zápletkou a pár creepy momentami. Ústredný psychopat mal pár svetlých momentov, celkovo sa však svojim konaním drží pri zemi, obdobne ako dej, ktorý to hrá skôr na atmosféru neistoty a tajomna než na nejaké krvavé jatky alebo typický hororový survival. Na 1 pozretie fajn, ale viac od toho nečakajte. Tých 56% Creep presne pasuje. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ten konec je podle mě pěkně debilní, že si to uvědomovali i sami tvůrci, ale vem to čert, takhle creepy věc jsem už dlouho neviděl. Velice účelně natočené, děsivě autentické (k vyvolání strachu nejsou zapotřebí žádné nadpřirozené síly, stačí jedna reálná situace, ve které by se mohl ocitnout prakticky každý). Jeden z prozatimních hororů roku, tagům "komedie" a "romantický" vůbec nevěnujte pozornost. Propotil jsem nejedno triko a fakt to nebylo venkovníma třicítkama. Americký nezávislý horor jede! ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Jak něco napsat a nic nevyzradit z děje , nejsem si úplně jistá , nu ale k filmu můžu říct asi toliko , že pán pro kterého šel Aaron pracovat na mě od začátku působil jako slušný magor a asi bych s ním tak dlouho nevydržela a dávno bych taktně vzala nohy na ramena .Film byl natočený velmi jednoduše , ale měl v sobě kus kvalitního napětí a každý člověk , který někdy v životě narazil na nějakého podobné exota se vcítí a vžije do děje podstatně víc . Strach z filmu nešel a šoky byli dávkované v rozumném množství a tak , aby ani nenudili ani nezpůsobili srdeční zástavu .Co dodat film se mi líbil a nenudil a na horor to vůbec nebylo zlé . ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film nemá úvodní titulky a název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)
  • Pracovný názov filmu bol Peachfuzz. (BoredKid)
  • Většina filmu je pouze improvizace. Herci měli ve scénáři napsáno například jen: „Jízda autem, zatímco se natáčí na kameru. (MeanWhile)

Reklama

Reklama