Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na diváka psychicky pomerne náročné, čo ale nie je žiadna výtka, to je naopak pochvala - a veľká, pretože viac menej väčšinu podobne žánrovo ladených filmov pozerám bez akéhosi značnejšieho vnútorného napätia, skôr len čakám, kedy ma vystrašia a práve tak, ako sa s divákom zahrával Kavanghov snímok, that's how I like it . The Canal sa skoro celý čas dokáže účinne vyhýbať bežným hororovým klišé (výnimka klasiky "viem jak vám to znie, myslíte, že som blázon" - "nie, si len prepracovaný/ustatý/nevyspatý") a až do (bohužiaľ očakávaného) záveru ma veľmi bavil. Hlavným kladom snímku nie je jeho dôraz na detaily, kde by ste nejaké tie chybičky našli, ale dôraz na atmosféru, ktorá je naozaj hutná a v novembrovom sychravom počasí som si ju užíval ako sa len dalo. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka? No trochu. Ale to mi vůbec nevadilo. Hodně slušnej atmosférickej mrazivej film -Sympatickej psychotickej tatík, neuječený neotravný dítě a týpek co bydlí za zdí. Já jsem se u toho dost dobře bavil a nevidím důvod proč bych měl tenhle fim podhodnocovat, jako někteří místní rádoby kapacity. Po řadě žumpovitých hororů jako je Plague town, Mercy nebo Den po konci světa, je tohle tak o tisíc levelů vejš. Za mě silnější čtyři. 85% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Kavanagh v závěru tu pointu nepointu odhaluje tak strašně doslovně, film by se bez toho úplně obešel, raději se mělo hrát na nejistotu. Což se nakonec stejně tak trochu hraje, takže o to víc je to zbytečné. Tušil jsem, že to bude dobré, festivalové ohlasy nelhaly. Ale upřímně mě překvapilo, jak hezky vizuálně film vypadá. Super hra s barvama, ruchama, střihem. Pár sekvencí je opravdu strašidelných, celou dobu film ale hlavně šponuje divákovy nervy a znepokojuje jej, takže začne mít o postavy regulérní obavy. Na tom nese velký podíl i kvalitní (u dospělých) a roztomilé (u dítěte) herectví hlavních představitelů. Irský Ivan se zkrátka na hororovou mapu umístil bez většího zaváhání a věřím, že se jej vyplatí do budoucna sledovat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborna Irska ducharina, ktora divaka dostatocne vela krat vystrasi az xmrti. Ono na poli ducharskych filmov a bu bu bu barakov sa toho vela originalneho vymysliet uz asi fuckt neda, ide skor o to, ci si reziser da s filmom dost prace a ci sa mu podari vybudovat strasidelnu atmosferu. Tuna strasidelna atmosfera slape naplno a buduje sa pekne krok za krokom. Do toho pekne slapu herci, najma upozornujem na vyborneho Ruperta Evansa /Hellboy, Agora/, ktoremu maximalne verim, rovnako ako verim poctivej sympaticky systematickej praci rezisera Ivana Kavanagha. Takze hoci sa tento hororovy kusok nechyta na pecky ako Sinister alebo Wanov The Conjuring - ide stale o nadpriemerny horor, ktoremu s chutou napliaskam vysoke hodnotenie. Pre mna tak na urovni Oculus. 85 % ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci duchársky počin. Dlho som sa takto nebála. Vo vačšine prípadov ma predvídateľnosť nevýslovne irituje, nie však tu, kde bola tak akosi žiadúca, pretože do poslednej chvíľky som premýšľala, ktorá z možných dvoch možných variant vyústenia deja je pravá. Horory sú pre mňa predovšetkým o napatí a ľakačkách a v tomto ma rozhodne nesklamal. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama