Reklama

Reklama

Blondie - Atomic

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1980, 5 min

Recenze (7)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Střídání záběrů hrající kapely s atomovým hřibem není žádným veledílem v oblasti tvorby videoklipů, ale rytmus je to pulsující, melodická linka tomu dodává příjemný obal a celé to na mě působí tak, že bych si na sebe taky s chutí natáhnul kus igelitu a šel si s ostatními antiradiačními posluchači zatrdlovat pod pódium. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Postatómové disko. Blondie trhane tancuje, obdobne má roztrhané žlté tričko a pančuchy. Do toho výnimočná melódia (podľa mňa ide o najlepšiu pieseň od Blondie) a najkrajší text pop music. Tu jeho voľný preklad: Ohóó, sprav ma, sprav ma dobre dnes v noci, óóóó sprav ma nádherne v noci, óóóó Tvoje vlasy sú prekrásne, ah, v noci atómové...." Jednoducho text o šukačke sa realizovaním klipu dostal do postkatastrofického ladenia. + tanečníci vo videu, čo majú rukávy zo špirálovitých drôtov vo farebných bužírkach, či tanečník v helme, sú len ťažko zabudnuteľní a 2x atómový hríb. Podarená novovlnná záležitosť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

New Yorkská kapela Blondie bude pre mňa navždy tou najlepšou skupinou, ktorá hrala new wave. Dnes je tento hudobný štýl už prakticky mŕtvy. Avšak na začiatku osemdesiatych rokov to bolo veľmi populárne. Jednalo sa o akýsi mix medzi punkom a pop rockom s vplyvmi elektronickej hudby a dirty disco. Hodne špecifický žáner. Kraľovali mu Blondie a ich super sexi speváčka Debbie Harry. Video klip ku piesni "Atomic" je skvelou ukážkou tohto zaniknutého štýlu. Cover verzia tejto skladby od britpop kapely Sleeper je súčasťou soundtracku ku filmu "Trainspotting". **** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klipová kuriozitka, ktorá je silne ovplyvnená vtedajšou hudobnou generáciou, ktorá si predstavovala vizuálny doprovod pre tento žáner, práve takýmto spôsobom. ()

Reklama

Reklama