Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zak a Kvák jsou dva nerozluční kamarádi, kteří zažívají spoustu vzrušujících dobrodružství v kouzelném světě papírové knihy. (Česká televize)

Recenze (5)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zack A Kvák jsou animovaný seriál, který staví na nápadu vybudovat celý svůj svět v knize papírových skládaček ("pop-up" book) - a naštěstí, na rozdíl od jiných podobných produktů, které měly originální nápad, pokud jde o vlastní svět (viz třeba Rytíř Zrezlík), ho také umí využít. Jednotlivé epizody ve svých příbězích naplno pracují jednak s estetikou, jednak s podstatou tvorby skládaček, takže se běžně problémy řeší tím, že se něco nějak nově poskládá a podobně. Je to vlastně něco na principu Lego Movie, ale s papírem:) Co se týká "ideové náplně", je to dětská klasika, která neuráží ani dospělého diváka, a zaslouží si ocenění, že to o něčem je a dává to smysl (protože to už bohužel není u tvorby pro děti pravidlem:P). Jo a taky to má slušnou úvodní písničku, jejíž kousky mám pak půl dne problém dostat z hlavy:) 80% ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Z výtvarného hlediska pecka. Ale chápu, že to neosloví každého. Vsadím boty, že tvůrci by to rádi udělali klasickou animační technikou, ale nakonec vsadili na 3D. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Výtvarně nápaditý atraktivní seriál pro nejmenší děti ve srozumitelném překladu pro děti české. Dějištěm je obrázková knížka, v níž se rozkládají hýbací obrázky (pamatuju takové knížky z dětství), postavičky jsou 3D animované papírové vystřihovánky. Příběhy jsou jednoduché, pomalu ubíhají, aby je děti dokázaly vnímat. Příběh vtahuje děti do děje a udržuje tak jejich pozornost (klade otázky, hledá správné odpovědi, dává dětem čas na rozmyšlenou, některé prvky opakuje). Na seriálu se dá dále stavět v práci s dětmi ve školce či ve škole, nebo i doma při výtvarných činnostech. ()

pippi001 

všechny recenze uživatele

Milujem trojrozmerné knižky od decka, dokázala som si ich pozerať znova a znova. Toto je dokonca zanimovaná celá knižka - prečo nie? ()

Reklama

Reklama