Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď hľadač UFA zmizne neďaleko malého mesta severne od New Yorku, Knihovníci prichádzajú vyšetrovať s prísnymi pokynmi od Jenkinsa: „Čokoľvek si myslíte, že to je... NIE JE TO UFO". Keď sa Stone spriatelí s milou, sarkastickou historičkou mesta, zistí, že mesto má tajnú minulosť, ktorá ho spája s jednou z najväčších záhad 20. storočia. Knihovníci by sa obyčajne obrátili na plukovníčku Baird aby im poradila, avšak tá je jednou z „unesených" a nemôžu ju nájsť! Stone sa ocitne medzi pomocou miestnym obyvateľom, ku ktorým pociťuje akési puto, a rizikom apokalypsy zo strany skrytej frakcie v rámci mesta. Dokáže presvedčiť ostatných Knihovníkov, aby mu pomohli, alebo medzi nimi strata plukovníčky Baird vyvolá zmätok či ich dokonca zničí? (TV Dajto)

(více)

Recenze (3)

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem ubrat hodnocení za ten nesmysl, že holka ze Slovenska se jmenuje Katie a ne třeba Katarína, ale nakonec se to vyjasnilo. :) Oceňuji spojení skutečného příběhu s tímto hororem, ve kterém Cassandra hledá a nakonec nalezne své uplatnění. :) ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo velmi hezké zpracování velmi klasického námětu, i s pár dobrými twisty (ne, že by z nich člověku spadla čelist, ale na to jak vyždímaný tenhle námět je to nebylo vůbec špatný). Oproti předchozím dílům co jen trochu naprázdno omýlaly žánrový klišé tenhle díl dal vyniknout postavám, ve kterých je tenhle seriál dost silnej. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Duch si zpívá píseň „Chodím po Broadwayi“ od Maxim Turbulenc. V originále se píseň jmenuje „She'll Be Coming 'Round the Mountain“ a poprvé se objevila 1927 v Americkém zpěvníku od Carla Sandburga. (Karlosik_4)
  • Epizoda je inspirována skutečnou rodinou Krvavých Bendersových (Bloody Benders). Tato rodina opravdu mezi lety 1871 a 1872 vraždila a také bezestopy zmizela. (Karlosik_4)
  • Celá epizoda se odehrává na Slovensku poblíž Nitry. Je zde také zmíněna Praha. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama