Reklama

Reklama

Kmeny


Punk (E01)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje první odvysílaný díl Punk. Punk, jehož kořeny sahají do Anglie sedmdesátých let a obepínají tehdy nově vzniklé hudební hnutí, jež bylo u nás do revoluce v roce 1989 prakticky zakázané. S pádem komunismu odešla i policejní perzekuce kmene a démonizace „punkáčů". Na povrch se opět dostává původní myšlenka hnutí - že člověk je sám sebou, společně s filozofií DIY (Do It Yourself). Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Punk odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (91)

Peytl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pí Gébová, povedlo se vám to, co nikomu před Vámi, Vy jste opravdu zabila punk... zabila, zabila, zabila, ohohóóho, já tě mrdám i s tím Džeksnem a značkovýma sáčkama, to si radši alpu exnem a ubijem tě Áčkama. Úžasně zdokumentovaná šupkultura, neboť abych se za šestadvacet minut stačil čtyřikrát zechcat smíchy a devětkrát mi zaskočilo tofu, to už se opakovat nebude... tedy aspoň doufám. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fakt, že o punku jsem se z toho moc nedozvěděl. Leda tak to, že má, jako všechny mince, dvě strany. Na jedný jsou dementní zkuřky a alkáči co nic neřešej a na druhý jsou lidi, kteří zastávají nějaké smysluplné názory, hodnoty atd. S drobným vhledem do obou stran barikády to je celkem zábavný dokumentík o tom, jak se mladí snaží navázat na to, co měli staří utnout už před dvaceti lety. ()

Reklama

Bingos 

všechny recenze uživatele

Zrovna tenhle fenomén se mě docela týka, takže se odvážím tvrdit, že potenciál je dost zabitý. Jako jakási výpověď to je a nezasvěcený člověk (pro kterého to nejspíš bylo dělané v první řadě) si jakýs takýs obrázek udělá (hlavně o tom, že šrámy minulého režimu jsou zatnuté velmi hluboko), ale celkový průzor je hrozně úzký a omezený. Vlastně celý ten úhel pohledu, ze kterého se dokument snaží na punkovou subkulturu nahlížet je úplně mimo (nepřispívá tomu ani to, že Vincour na mě působí jek totální jelítko). Beru, že to má jen půlhodinovou stopáž a s tou nejde dělat zázraky, ale i tak je to žalostně nezasvěcená fušeřina. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My jsme úplně normální lidi. Akorát, že ten svět okolo, kterej si myslí, že je normální, normální není." Já zase pocházím z příliš solidní rodiny na to, aby pro mne punk znamenal víc než skvělou hudbu, rebelující texty a pořádné pogo. Přesto si taky rád do systému píchnu a souhlasím i s tvrzením - "Já bych asi mrdal každej systém." Co se však týče potomků, tak bych byl rád, kdyby všechny zfetované existence k tématu přistupovaly tak zodpovědně, jako v dokumentu - "Proč bych dával systému dalšího otroka? Nasrat!" Jinak se musím přiklonit k tomu, že tenhle dokument je punkový asi jako TOP punkáč Karel a to je hodně smutné. Ovšem o punkových legendách Rychlých šípech, Vinnetouovi a Michaelovi Jacksonovi budu muset dlouze zapřemýšlet a pustím si k tomu HNF, SPS či E!E, aby mi došly souvislosti. Takže dvě hvězdy za snahu a příště více hudby a rebélie, ať je co hodnotit. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dát vedle sebe (alko)punk a straight edge?! O samotném žánru, kultuře a filosofii se nedozvíte nic. Nehledejte tu žádné informace, zasvěcení ani lepší orientaci. Tohle je místy komické až k pláči. Zachraňují to především scény s pamětníky než s NEW SCHOOL. PUNK umřel s Joey Ramonem. NO FUTURE ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama