Reklama

Reklama

Kmeny


Punk (E01)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje první odvysílaný díl Punk. Punk, jehož kořeny sahají do Anglie sedmdesátých let a obepínají tehdy nově vzniklé hudební hnutí, jež bylo u nás do revoluce v roce 1989 prakticky zakázané. S pádem komunismu odešla i policejní perzekuce kmene a démonizace „punkáčů". Na povrch se opět dostává původní myšlenka hnutí - že člověk je sám sebou, společně s filozofií DIY (Do It Yourself). Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Punk odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (91)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jéje, tady zase někdo zapomněl, že hodnotíme kvalitu pořadu a ne to, jestli se ztotožňujeme s danou subkulturou. Já s punkery nijak nesympatizuju, speciálně přestárlí zadlužení budižkničemové můžou dle mě nejlépe chcípnout, nicméně tenhle díl zpracoval danou tematiku velmi dobře. Punk je prozkoumán z vícero úhlů pohledu, z nichž nejzajímavější je asi ten, že punk je v našich končinách téměř mrtev. :) 7/10 ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

Zrovna tenhle fenomén se mě docela týka, takže se odvážím tvrdit, že potenciál je dost zabitý. Jako jakási výpověď to je a nezasvěcený člověk (pro kterého to nejspíš bylo dělané v první řadě) si jakýs takýs obrázek udělá (hlavně o tom, že šrámy minulého režimu jsou zatnuté velmi hluboko), ale celkový průzor je hrozně úzký a omezený. Vlastně celý ten úhel pohledu, ze kterého se dokument snaží na punkovou subkulturu nahlížet je úplně mimo (nepřispívá tomu ani to, že Vincour na mě působí jek totální jelítko). Beru, že to má jen půlhodinovou stopáž a s tou nejde dělat zázraky, ale i tak je to žalostně nezasvěcená fušeřina. ()

Reklama

decay odpad!

všechny recenze uživatele

Kmeny: Punk nemá nič s punkom, autor nemá ani páru čo je punk, čo má predložiť divákovi ohľadom punku, či čo je jeho ťažiskom. Teda aspoň podľa mňa. Ale sto ľudí sto chutí. Suma sumárom, tých 26 minút bolo úplne mimo. Ani jeden predstaviteľ punkovej scény, ktorých autorka vybrala, neprináša a ani nijakým spôsobom nedáva nejaký ucelený pohľad na filozofiu punku a akýkoľvek pokus o hlbšiu sondu do tejto problematiky je tomuto snímočku vzdialený na míle. Na jednej strane týpek, čo chlastí a jebe na všetko v protiklade týpka, čo zbiera "andílky" (naozaj to tam tak povedal!!) a vo svojej zbierke platní má zatiaľ tristo kusov. Chlapče to si môžeš rovno podať ruku so smutným bochníčkom alias Kulim a začať hrať pre tv estrády. Grc. Strašne povrchné, prvoplánové a bez odkazu. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezasvěcenému podá zkreslený parciální pohled, zasvěceného tím naopak nasere, tedy stejný problém jako v knize. Chápu, že to není encyklopedie, ale model oslovim tři kámoše a pak pojedu na jedno odpoledne na Mighty sounds řekne tak akorát kulový. V rámci tohohle ranku příště radši hodinovej dokument o Petru Hoškovi. A ten Howard Wolowitz českýho neorádobypunku? Veganská kaše na návštěve ségry, NO FUTURE ty vole. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděla nic o punku, řeknu si z toho: áhá, takže ten českej punk je nepracovat, chlastat, smýšlet a vyjadřovat se jak děcko a fetovat NEBO taky je punkáč vlastně každej ten na skatu venku. Co je vlastně punk jsme se nedozvěděli, protože oslovit dva lidi s velmi subjektivním pohledem, nic moc. Spíš jsem trochu čekala, že nám bude přiblíženo, jak se vyvíjel punk v ČSR za komunismu, jak se tu s punkáči jednalo, jak se dala ta hudba sehnat, něco prostě o hudbě. A ne o životnim stylu dvou lidí. Já jsem vlastně taky punkáčka, páč občas chodím na červenou a vajgl sem tam zaťápnu na zemi. Už se těším na další díly, jestli budou taky tak mizerné a nicneříkající o tématu. Bude tam i komunita kulturistů? Bude tam jeden dvacetiletej napráškovanej týpek z fitka a jeden hubeňour, co bude říkat, že jeho svaly jsou v mozku? ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama