Reklama

Reklama

Kmeny


Punk (E01)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje první odvysílaný díl Punk. Punk, jehož kořeny sahají do Anglie sedmdesátých let a obepínají tehdy nově vzniklé hudební hnutí, jež bylo u nás do revoluce v roce 1989 prakticky zakázané. S pádem komunismu odešla i policejní perzekuce kmene a démonizace „punkáčů". Na povrch se opět dostává původní myšlenka hnutí - že člověk je sám sebou, společně s filozofií DIY (Do It Yourself). Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Punk odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (91)

Admirall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotom treba zaujať a to sa tvorcom dokumentárneho seriálu kmeny podarilo práve so subkultúrou punku. Dokument nie je zameraný len na hudbu, ale mimojaviskový život - punk je predsa životný štýl a tak sa k tomu postavili aj tvorcovia.Osobnosti zachytené v tejto epizóde majú diametrálne odlišný názor na svoje fungovanie a prežívanie života. 6* je možno prehnané hodnotenie pre celý projekt kmenov, no pri tejto subkultúre som sa skutočne bavil - veď divák nemá vždy možnosť vidieť letiacu zubnú protézu do objektívu fotoaparáta pri vytváraní spoločnej fotografie :D ()

Peytl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pí Gébová, povedlo se vám to, co nikomu před Vámi, Vy jste opravdu zabila punk... zabila, zabila, zabila, ohohóóho, já tě mrdám i s tím Džeksnem a značkovýma sáčkama, to si radši alpu exnem a ubijem tě Áčkama. Úžasně zdokumentovaná šupkultura, neboť abych se za šestadvacet minut stačil čtyřikrát zechcat smíchy a devětkrát mi zaskočilo tofu, to už se opakovat nebude... tedy aspoň doufám. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jéje, tady zase někdo zapomněl, že hodnotíme kvalitu pořadu a ne to, jestli se ztotožňujeme s danou subkulturou. Já s punkery nijak nesympatizuju, speciálně přestárlí zadlužení budižkničemové můžou dle mě nejlépe chcípnout, nicméně tenhle díl zpracoval danou tematiku velmi dobře. Punk je prozkoumán z vícero úhlů pohledu, z nichž nejzajímavější je asi ten, že punk je v našich končinách téměř mrtev. :) 7/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument jako takovej vo hovně, naštěstí ta grupa lidí, co tam vystupujou, jsou lidi, který jsem si rád poslechl, navíc ten obchod-antikvariát, s vinylovýma doskama... to je sen, ty vole :-) Další plusový body za Petra Hoška z Plexis, kterej nejlépe dokazuje, že být pankáčem není o tom ověšet se řetězama a vyčesat číro (i když ty řetězy asi nosí taky :-). Navíc jsem až tady zjistil, že skvělí Pipes and Pints jsou (aspoň z části) z Česka :-) "Mít dítě je jako velká zodpovědnost a vopravdu jako a pak se někde dozvědět, že tvý dítě prostě jako trpí vole, zatímco vole tatínek vole si chlastá v hospodě vole nebo schání vole prachy na ňákej matroš nebo já nevim co, tak jako prostě já jsem nezodpovědnej a tak moje zodpovědnost je taková, že dítě nemám. S dětma nechci mít nic společnýho." Moje slova, Péťo, moje slova :-) "A vy, sekuriťáci- fuck off!" ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Pankáči mi vždycky připadali jako totálně vymletý pozérský pí*e. Ať už prudící špinavci z fesťáků, nebo tyhle vymydlený pražský mr*ky celý voháklý ve značkovým. Fuck off jejich systém. Navíc tohle je taková "Prague edition", než sonda do života subkultury jako takové. Vystajlovaní, vymydlení Cajzli rulez :-) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama