Reklama

Reklama

Kmeny


Meatheads (E10)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje desátý odvysílaný díl Meatheads. I když se u nás s termínem Meatheads setkáte spíš zřídka, angličtina takhle krásně pojmenovala kmen těch, kteří to s činkama myslí skutečně vážně. Ať už jde o kulturisty, liftery či silovkáře a nebo u nás zatím nejméně rozšířené vyznavače tzv. funkčních tréninků. Všechny spojuje touha se pořád vyvíjet a dávat na obdiv svou identitu závisející na rostoucích svalech i zkušenostech. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Meatheads odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

standsiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel dokumentárneho seriálu je veľmi zovšeobecnený. V podstate som sa neposunul nikam vyššie z laickej úrovne vedomosti o tejto skupine. Dokument iba stroho mapuje pohľad na dvoch ľudí navyše rozličných generácií čo v konečnom dôsledku znie ako potenciál pre dobrý dokumentárny film. Nakoniec ale žiadna priama konfrontácia s okolím, žiadny väčší priestor pre poznanie súkromia. Nedá sa to ani obhájiť tým že je krátky, pretože je tam mnoho zbytočných momentov ktoré síce majú dobrú kameru , ale nič viac. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se příliš nepovedlo a to jednoduše pro to, že v pořadu chyběla ta nejpodstatnější část spojená s Meatheads - lidé, kteří se nevymlouvají na to, že jejich tělo je jen vedlejší produkt jejich sportovního snažení - lidé, kteří cvičí právě jen proto, aby se z nich stala nechutná hrouda masa. Doufal jsem, že tento díl Kmenů prozkoumá povrchní bláznovství a závislost steroidových monster a kreatinem vymetených hlav. Bohužel toho se díl ani nedotkl. 4/10 ()

Reklama

Angelic-77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kultura okolo jedinců, kteří mají rádi fitness, toho má mnohem víc co nabídnout. V tomto případě jde podle mého názoru především o hodně špatně zvolené dva hlavní protagonisty. Pak to celé působí na nesportovce a ostatní nenávštěvníky posiloven tak, že lidi, co posilují nebo jinak cvičí jsou v podstatě osamělí, smutní podivíni a tak to rozhodně vůbec není. Když už chtěl režisér tuto dvojici do dokumentu zařadit, měl se poohlédnout i po někom akčnějším, kdo by diváky mezi tento kmen lépe zasvětil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Aby ta postava byla pořád hezká... v uvozovkách." Dvojportrét osamělých lidí, kteří tráví dny zvedáním těžkých věcí a konzumací vysokoproteinových potravin. Svalnatá těla... a nic víc. V jediném výroku Kladivová naznačí, že cvičení pomáhá k přijetí vlastního těla. Stejně tak jen jednou Pavlů vypíchne slovo "kultura" ve výrazu "kulturistika". Trochu Hátleho podezřívám, že chtěl odvyprávět smutný příběh o lidech, kteří žijí, aby si dávali do těla, a jakékoli skutečnosti zpochybňující tento narativ vypustil nebo opomenul. Stejně tak nerozvádí přesahy k hlavnímu proudu, v němž posedlost tělem a jídlem v posledních letech nabývá mnoha různých (zrůdných) podob. Oba sociální herce vidíme v záběrech téměř výlučně osamocené a cvičící, z čehož jsem měl oproti jiným dílům Kmenů pocit, že režisér aktéry přizpůsobuje své výrazově minimalistické koncepci, spíše než aby se snažil napodobovat (a případně ironizovat) jejich vlastní způsob prezentace (což v tomto případdě možná ani nešlo, vzhledem k tomu, jak málo se meatheads objevují v médiích). Zrovna o meatheads bych se toho rád dozvěděl víc. Dokument mi ale pouze potvrdil, že Hátle má talent, ale k objektům svého zájmu přistupuje snad až příliš odměřeně, aby je dokázal lépe pochopit a přiblížit divákovi. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakování do zblbnutí, striktní režim a především obdivuhodná vytrvalost. Ano, pokud tento díl kmenů byl natočen za účelem divákovi navodit tyto základní principy kulturistiky, podařilo se to na jedničku. Samozřejmě, pokud to nebyl účel, pak jsme svědky pořádného průšvihu. Já budu optimistou a budu věřit, že film nějakou nosnou myšlenku skutečně má. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno