Reklama

Reklama

Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice – manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup. (AČFK)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (137)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

I když se samozřejmě nejedná o tak přelomové dílo, jakými Nedotknutelní bezesporu byli, stále si ti dva frantíci udržují laťku velice vysoko a ze svých standardů neklesají. Opět jsem viděl silně lidský film, postavený především na neuvěřitelném charisma Omara Sy, doplněný znovu hudbou Ludovica Einaudiho, která už snad ani laskavější být nemůže. Zároveň trvám na faktu, že francouzština jako jeden z mála jazyků dokáže vdechnout filmu zcela zásadní, tolik potřebnou jiskru a ve filmovém diváku vyvolat silnou empatii.....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nakache a Toledano dokáží naprosto dokonale odvyprávět náhodné setkání dvou naprosto odlišných lidí se všedními problémy a spojit dva různé světy do jednoho, tak aby Vám po shlédnutí jejich filmů bylo naprosto dobře. Dokáží to tak perfektně, že stejně tak, jako byli Nedotknutelní, si zamilujete i tento film. Možná je tu jeden problém a to ten, že Samba je možná ještě více aktuální teď, než byla v době vydání v rámci celého světa. V době, kdy jsem tenhle film viděl, totiž celou Evropou probíhala vlna nevolí ohledně utečenců, co se snaží z Blízkého Východu dostat na západ a noviny z toho udělaly poměrně aktuální téma. Aktuálnější o mnoho více, než bylo dříve. A dříve už vlastně bylo aktuální víc než dost, když o tom mluví třeba zrovna tenhle film. Aktuální problémy ale celou řadu lidí sere a tak věřím, že se plno lidí najde i v případě tohodle filmu. Za sebe ale musím říct, že Omar Sy a Tahar Rahim zde předvedli tak dobré herecké výkony, že nešlo jejich utečence nemít nerado. Nakonec nám všem ve výsledku dojde, že veškeré tyhle problémy nejsou o skupinách, jako spíš o lidech. Jenže rozdělit je nejde a nikdy nepůjde a vždy o nich budeme mluvit jako o skupinách. ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Opravdu škoda! Není to žádný průšvih, ale ani náhodou to není nějaká pecka. Omar Sy a jeho charisma je opět velká devíza, ovšem ostatní herci tady, aspoň mě příliš sympatičtí nepřišli. A celkově byl film, takový nemastný, neslaný. A vlastně i poměrně málo vtipný, což třeba u nedotknutelných tak rozhodně nebylo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Olivier Nakache a Eric Toledano, režisérské a scenáristické duo, které stojí za dojímajícím hitem Nedotknutelní, sáhlo po další těžší látce. Sociální drama s komediálním podtónem (letos potěšili dalším dramatem Výjimeční) vypráví o jednom vztahovém poutu, které se zrodilo v nepravděpodobných podmínkách. On je senegalský imigrant, který pracuje bez papírů jako umývač nádobí či stavební dělník, ona je vyhořelou manažerkou, která potřebovala změnu a chce se sebrat v neziskové organizaci poskytující legální pomoc imigrantům. V jeho případě to neklapne a musí se tak ještě víc vyhýbat policii, úřadům a hlavně problémům. Žabožrouti přicházejí s dalším tématem, podle kterého by se multikulti Paříž měla pořádně podívat pod koberec. I když tady tvůrci nejdou úplně k jádru problému a místy jen přešlapují na místě. Zatímco Omar Sy je plný elánu a občas utrousí skvostnou černohumornou poznámku, Charlotte Gainsbourg mi herecky nesedla. Její křehké poraněné lani, která přitom řeže své podřízené telefony a ječí, když jí službu vypoví bojler, chybí půvab i zajímavost. Nefunguje ani chemie mezi oběma postavami. Ke konci jsem se už díval na hodinky. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Výborné francouzské sociální drama, které se dotýká velmi aktuálního tématu - migrantů.. Ukazuje nám nejen celkovou problematiku francouzských migrantů, jejich komplikovaného života na okraji společnosti, ale také jaká je multikulturní láska a jak snadno může neobyčejné setkání někomu ovlivnit život.. "Samba" film s Omarem Sy "Nedotknutelní" nepřekonává, ale velmi silně dotahuje.. Báječná podívaná a silný snímek, který příjemně pobaví svým inteligentním humorem.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu v září 2014. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Paříži. (Terva)
  • Filmovanie snímky trvalo od 20. októbra 2013 do januára 2014. (MikaelSVK)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama