Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (158)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Exorcismus, obětování zvířat, duchové, vraždy, vypálené domy, mrtví ve studně, čarodějnice, zombie.... nacpat všechny tyhle prvky do jednoho filmu může znít absurdně a katastroficky, ale světe div se - Korea to zvládla celkem dobře a umírněně. Po zhlédnutí filmu mi přijde, jako bych viděl tolik scén jak z 10dílného seriálu a 160 minut je sakra hodně na zvládnutí, ale kdo vydrží, bude nakonec spokojen. V podstatě je to souboj dobrých a zlých duchů, ve kterém se režisér nenechal všemi svými prvky unést a vložil do filmu od každého část aniž by zacházel do extrémů či detailů a výsledně se mi tahle kombinace hodně líbí. Průběh filmu je takový dlouhý a obsahově hutný, místy se přiznám, že jsem se ztrácel, ale finále ve mě vzbudilo teda sakra dobrý pocit a takhle dekadentně pesimistický konec je to, co od pobodných filmů očekávám, ale nikdy nedostanu. Film táhle nahoru zejména pár intenzivnách scén (vymítací rituál malé holčičky...), závěrečný zvrat a celková nejistota diváka v tom, "kdo je hodný a kdo zlý", naopak dolů už zmíněná délka filmu, takže ačkoliv bych film hodnotil objektivně za 3, konec mě rozsekal a přidám i čtvrtou. The Wailing je jednoznačně film, který si budu pamatovat ještě dlouho a hlavně o to by mělo jít. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Režisér Hong-jin Na se po úžasném The Chaser vrhnul na tématiku hororu a nebavilo mě to. Ano, napětí to občasně má, nějaké ty zvraty nechybí, ale celé mi to přijde hrozně utahané, což by mi ani nevadilo, kdyby se film zaměřoval na jiné téma. Ze začátku se to tváří hodně jako komedie, což se mi líbilo, protože Korea má celkem dobrej smysl pro humor, poté to vypadá, že dostaneme nějakou zombárnu, no nakonec dostáváme vymítaní démonů. Snímek na mě vyflusl nějakýho šamana, kterej mě vůbec nebavil, a tak jsem jenom chladně koukal, co bude dál. Poslední půl hodinka všechno tak nějak zachraňuje a dostává snímek do průměru. Doporučil bych fanouškům Midsommaru a Hereditary, leč snímek mi zmíněné hodně připomínal kamerou a dialogy. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to rozhodně dokonalé. Dlouhé, jako poslední dva dny před výplatou a někdy až moc nesourodé. A teď mám na mysli hlavně chování některých postav. Pokud to ale přežijete, odskočíte si párkrát zakouřit, nebo na svačinu, dostanete se Vám velmi slušné, poslední třetiny a pak hlavně konce, který ty všechny Vaše otazníky, co máte na začátku maličko osvětlí. Neříkám, že úplně, ale mně to dneska bohatě stačilo. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nebýt té komické úvodní půlhodiny s nekompetentím ňoumou v policejní uniformě, šel bych s hodnocením o něco výše, protože ve druhé půli se to přetaví do čistokrevného psychoteroru, jenž je korunován závěrečným prostřihem na dvojici dialogů vedených na různých místech, během kterého by se vě mně krve nedořezal. Žánrová směsice korejského střihu se slušně budovanou atmosférou a famózním finišem. Dejte si to, nejlépe na večer. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Já su docela překvapené, že sem u teho neusnúl. Je to takovej těžko hodnotitelnej a težko popsatelnej pelmel žánrů a subžánrů. Začátek je korejskej Kameňák, policajti, jeden trotl vedle druhýho, člověk se u toho i nahlas zasměje, což je docela překvapivý, když se to jmenuje ´Kvílení´. Jenže pak to ztemní, zhutní a střípky, který si myslíte, že skádáte do nějakýho předvídatenýho konce jsou rozdupány jak cigánský hračky a vlastně se člověk nestačí divit, jak dokáže Korea zabrat špónu a vyflusnout spektákl se stopáží Titanicu, kterej je do poslední minuty brutálně nepředvídatelnej a napínavej jak malý gatě až do posledního focení. Za mě krásných kulatých vosumdesát % P.s.: ten rituál je fakt bezvadnej ! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)

Reklama

Reklama