Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Tak nejen v JůEsEj, ale i u protinožců se staví baráky, do jejichž prostoru mezi dvojitými stěnami by se bez problému vešla celá opera v Sydney, Uluru a nejedna rezervace Aboridžinců i s krokodýlem Dandým! Sice jsem celou první polovinu filmu přemýšlela, jestli mi víc vadí vizuální teror (snad nejodpudivější hlavní hrdinka, hned po všech počinech s Melisou Mekkárty) nebo audioteror (australská angličtina je na poslech horší, než přejíždění kovovými drápy po tabuli či libovolný „mástrpiss“ od Janáčka!), ale celkově jsem se dobře bavila nenáročnou kokotinkou, dobře zahranou, v druhé polovině solidně akční a ulítlou. Příjemné béčko na zpestření šedivého nedělního odpoledne. Přesně 3,5. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Průměrný film.Ani horor ani komedie.Na komedii málo vtipný.Na horor málo atmosféry.Prostě od obojího tak na půl cesty.Ale musím říct,že v té záplavě sraček,ktéré nám teď filmové společnosti nabízejí,je Housebound jeden z těch lepších filmů na které se stojí za to kouknout.U mě je problém v tom,že když koukám na filmy tak si o nich předem nic moc nečtu.Chci si udělat vlastní názor.Do Houseboundu jsem šel s tím,že to bude horor a né komediální horor.Proto jsem zklamanej.Ale věřím,že až se na to kouknu někdy časem podruhé,tak si to užiju víc.Protože budu vědět do čeho jdu.Na komedii musím mít náladu.A dnes jsem zrovna komediálně naladěnej nebyl.Teď si to v pohodě obhají 3 zasloužené hvězdy a kdo ví třeba se to časem vyšplhá i na čtyři. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po sérii zločinov je Kylie odsúdená na osem mesiacov domáceho väzenia. Je nútená nasťahovať sa naspäť k svojej matke, ktorá žije na vidieku. Dni plné nudy naberú nový rozmer, keď začne Kylie zisťovať, že v dome jej matky zrejme straší duch. Musí zistiť, prečo táto stratená duša nedokázala opustiť svet. - Pred príchodom M3gan som si chcel zopakovať tento horor, ktorý je vlastne jedinou legit vecou, ktorú Gerard Johnstone natočil. Som zvedavý, či sa mu podarí svoj sofistikovaný štýl preniesť aj do USA produkcie. Scenár od vynikajúcej Akely Cooper v spolupráci s Jamesom Wanom by mu mal pomôcť. Vlastne jediným, čo môže M3gan zabrániť v úspechu, sú obmedzenia od Jasona Bluma, ktorý si plnými dúškami užíva prezliekanie sa za túto bábiku počas promo akcií k filmu. Velmi by som uvítal, keby režisér napodobnil prácu so zvratmi a s celou konštrukciou príbehu, ktorá urobila z prachobyčajnej hororovej komédie, ktorou film Housebound pôvodne mal byť, nevídaný zážitok. Pri druhom zhliadnutí mi ale velmi vadil otravný casting, takže hodnotenie musím znížiť. Pevne dúfam, že sa režisérovi vstup do americkej produkcie vydarí a ešte o ňom v hororovom žánri budeme počuť. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Zvláštní případ tenhle film. Tři čtvrtiny stopáže jde o nudnou kokotinu, kterou však poslední úsek změní v kokotinu zábavnou. Film byl jako trudnomyslný klaun, který do té doby plačtivě a nesrozumitelně vzpomínal na tragickou smrt svého cvičeného kokršpaněla, kdežto pak se najednou rozskotačil ke svému syfilitickému tanečku, nechal se zechcat smečkou lvů, aby byl následně vystřelen dělem hluboko do sloní prdele....takovej cirkus se tam rozjede. Jen škoda té vaty předtím. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama