Reklama

Reklama

Ninja commando

  • Česko Ninja komando (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Samotársky ninja expert Jeng Moo (Hiroyuki Sanada) prichádza do Číny, aby zabil ex-ninju, ktorý, ako Jeng verí, zabil jeho otca. Strýko Foo, ako tohto ex-ninju volajú všetci, ktorí ho za tie dlhé roky čo žije v Číne poznajú ako mierumilovného človeka, však skríva mnohé tajomstvá, ktoré veľa vecí zmenia. Keď sa Jeng Moo pokúsi strýka Fooa zavraždiť, zabráni mu v tom mladík Ah Ching (Conan Lee) , majster kung-fu a Foov blízky priateľ. Jeng tak nájde mocného protivníka, s ktorým sa vysporiadať nebude veru lahké. (kitano)

(více)

Recenze (49)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Starý old school plný ninjovských vychytávek. Přípěh nic moc, taková ta lehce úsměvná klasika plná cti, pomsty a pochopení, ale souboje jsou zábavné a zajímavé (rvačka na chůdách). Pořád lepší než ninja želvy. Ale zážitek dost pozvedlo i to, že jsem hongkongský film sledoval v anglickém dabingu s českými titulky, které tak ze 40% tvrdily něco jiného, než o čem ve filmu mluvili. Přesto to dávalo smysl. Prostě chuťovkový úlet plný mouder a kopanců. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

První půlhodka je nic moc,ale po nástupu ninjů se to rapidně zlepší (od té chvíle je film v podstatě nepřetřžitá mela). Nutno podotknout, že souboje jsou obzvláštěny různými vychytávkami, ale ne natolik, aby to nebyl klasický kung-fu tanec. A na ten v poslední době nějak nereaguji (ne potom co jsem objevil Sonnyho Chibu). Ke konci se film láme ve vyslovenou parodii, ale neřekl bych že to je na škodu. Ne že by to bylo špatné, orginálních soubojů si člověk docela užije, ale já přeci jen čekal víc hvězdic, foukaček, lan apod. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu ULTRAnářez!!!! Pokud člověk vydrží první půlhodinu, ve které se toho moc neděje, děj je nevyjasněný a sledujeme hlavně Conana Lee a jeho tradiční kung fu (které rozhodně není špatné, ale já nejsem jeho příznivcem), dostane následně takový martial arts a wu xia nářez, že mu z toho spadne klapačka až na zem a zuby se mu rozkutálejí po obýváku. Děj filmu je nepodstatný, slouží zejména pro neskutečný masakr mezi dvěma hlavními postavami, mladým honkongským kung fu mistrem Conanem Lee (neuvěřitelně připomíná Jackieho Chana) a mého obrovského oblíbence, karate řezníka a ultra ninju v jedné osobě Henryho Sanady. Tihle dva mladí, talentovaní týpci si to rozdávají (samozřejmě myslím bojová umění ...) dobrou hodinu v neuvěřitelné, dynamické, fantasticky vychytané řežbě. Opravdu jsem viděl hodně, ale tohle je prostě doslova náser jako kráva!! Je zde všechno, kung fu, karate, meče, neuvěřitelné ninja vychytávky, skoky, pády, salta, prostě na co si jen příznivce bojových umění a těchto tradičních filmů vzpomene. Navíc minimálně podpořeno střihem! Člověk už si říká, už dost, to už stačilo a ty dvě mašiny do sebe rubou furt a furt v tak dokonale zvládnutých bojových choreografických scénách, že se při nich tají dech. Z tohoto filmu se mohou dnešní akční martial arts filmy vyloženě učit. Režisér Corey Yuen tímto jedním ze svých prvních filmů jasně dokazuje, že na akci, její choreografii a dynamiku je machr první velikosti a má to prostě v krvi. Jeho filmografie to jen dokazuje (Karate tyger 1, Kurýr 1 a 2, So Close, DOA ...). Každopádně tohle je asijská klasika, kde si příjdou na své jak milovníci honkongských kungfu stylů, přístupu, humoru a kultury, tak milovníci temných japonských ninja praktik, tvrdšího karate a neuvěřitelných soubojů na meče. Opravdu absolutní špička svého žánru. Vadil mi jen klasický honkongský humor ze začátku, ale jakmile se pole vyklidilo pro scény Conan vs Henry, tak už se jen jede a jede, na humor není čas ... Mazec!!! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měl vidět když mi bylo deset, ocenil bych ho mnohem víc. Dneska od ninja mlátiček čekám temnou atmosféru, minimum akce, vrcholné okamžiky maximální brutality a žádný humor. Ninja commando je bohužel pravým opakem. Vtipů je v něm nespočet a souboje zaplňují drtivou většinu času. Naštěstí jsou alespoň slušně vymyšlené a nestereotypní. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Příšerná kravina, naštěstí i značně vtipná. Ale pouštěl jsem si to v očekávání nějakého vážného ninja-eposu a místo toho jsem dostal hlavního hrdinu žijícího ve věži plné pastí, jeho dementního kamaráda se silným sexuálním apetitem, moudrého tajemného strýčka, který obývá mlýn a modrého ninju, který se chce pomstít za vraždu svého otce, kterého vlastně nikdo nezavraždil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama