Reklama

Reklama

Povětří

Trailer 2

V blízké budoucnosti na Zemi neexistuje dýchatelný vzduch. Prakticky veškeré lidstvo vyhynulo. Ti, kteří byli vyvoleni, aby obnovili společnost, přežívají v kontrolovaném umělém spánku. Jedinou naději na záchranu lidské rasy střeží dva inženýři, kteří musí denně čelit nástrahám obsluhy podzemního zařízení i známkám postupujícího šílenství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je dost rozporuplné. Film v první půlce totálně o ničem a já si stihla v kuchyni pozametat, umýt nádobí a poskládat prádlo. V druhé půlce napětí trošku stouplo, ale stejně jsem se neubránila dojmu, že si tenhle film chce hrát na něco čím není. A rozhodně není skvělým postapo filmem. Na druhou stranu nebýt Reeduse, vypnu to už po té první půlce. On dodal tomu filmu aspoň trošku šťávy, ačkoliv hraje podobnýho "týpka" jako ve Walking Dead. Ve finále si on dokázal udržet můj zájem a já chtěla vědět jak to s ním vlastně dopadne. Dopadlo to jak to dopadlo, ale nakonec to vidím na tři hvězdy. ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě jak je tu tenhle film většinou podhodnocený- přitom na ty tři hvězdy to určitě je. Komorní apokalyptické sci-fi s dobře hrajícím Normanem Reedusem (byť co si budeme nalhávat- Reedus celý film táhne a bez něj by to nebylo ono), Jen tomu chybí tísnivější a naléhavější atmosféra, ale i tak je to koukatelná, nenudící jednohubka na sychravé podzimní odpoledne, nebo večer. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak není to špatné, jen je to dost nepromyšlené, nevyužité a v tomhle podání je ten nápad tak na středometrážní film nebo na epizodu Twilight Zone/Krajních mezí/Black Mirror (vyberte si podle libosti). Kvůli tomu se to celé vleče a dějově poněkud dost, jenže i tak to nějakou atmosféru má a prostředí ve kterém se to odehrává působí skutečně klaustrofobně. Stejně bych ale chtěl hlavně vědět, co tam jedli a jak dlouho jim (dle konce) vydrží zásoby... Na víc jak dvě hvězdy to není. Btw, Norman Reedus rozhodně hrát umí, ale stejně už z něj navěky bude Daryl, ať hraje kohokoli... 2* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Film jsem během koukání neposouval, což je známka toho, že jsem neumřel nudou. Dva chlapi se starají o funkčnost bývalého raketového sila, v němž jsou nyní uskladnění v hlubokém spánku poslední zbytky civilizace, nenahraditelní zástupci svých vědních oborů. Čeká se, až na povrchu, zničeném "atomovkami" bude pro život zase o něco přívětivěji. Nu a tihle dva spravují a opravují a hlídají a pak si jdou zas lehnout, aby po nějakých několika měsících zase všechno opravili a zkontrolovali znovu. A protože oni jediní dva jsou vzhůru, postupem času to vede k jedné takové epizodě, která všechno zamotá a oba se jistojistě přestanou nudit. --- Další z řady nijak velkorozpočtových konverzaček zasazených do konce toho všeho tam nahoře a řešících co bylo předtím, co bude potom a co má tohle všechno za smysl. Tady to sice ale i přes svoji poměrně jednoduchost v prostředí (ale nápady to místy poměrně dobré na tu komornost) dává smysl, není to trapné, pošahané a dementní a celkem dobře se to sleduje. Těch 90 minut je ale tak akorát. Jednohubka. ()

chernobyl 

všechny recenze uživatele

Opět vypnout mozek a asi neřešit. Údržbáři spáčů (díky, nic za to nechci) radši nic moc nevysvětlují, protože by si jen přihoršili a když už se něco začneme dozvídat, tak stačí deus ex machina a máme tady psycho thriller. Je dost možné, že žiju v paralním vesmíru, kde takových příběhů s takovým settingem moc není (ok, max. 2-3) a dalo by se z toho něco vytesat, jelikož nepřepříběhováno, ale kdoví. Jo a dík, že ten zlověstný herec, od počátku zlověstně kreslený, je tak nějak zlá postava, byl sem fakt napnutý, jak to dopadne. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama