Reklama

Reklama

Povětří

Trailer 2

V blízké budoucnosti na Zemi neexistuje dýchatelný vzduch. Prakticky veškeré lidstvo vyhynulo. Ti, kteří byli vyvoleni, aby obnovili společnost, přežívají v kontrolovaném umělém spánku. Jedinou naději na záchranu lidské rasy střeží dva inženýři, kteří musí denně čelit nástrahám obsluhy podzemního zařízení i známkám postupujícího šílenství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prázdný jako Vzduch. Zcela zásadně chybí alespoň náznak atmosféry, kterou by v podmínkách postapokalyptického světa po jaderné válce s posranou atmosférou dokázal navodit i režisér reklam na vložky, Cantamessa s jedním průměrným krátkometrážním animákem na kontě to nedokázal za celou stopáž. Neherecké výkony jsou na tom ještě hůř, zvláště Rákos z Normandie dokazuje, že jeho jediný obdivovaný štěk ve vyhypované telenovele se zombíky je zásluhou toho, že za pět řad nepohne ksichtem a má kůl kuš. Krvavý diamant, který pokud nepobíhá zběsile po džungli jak orangutan a nesekunduje Leonardkovi (tou dobu stále bez Oskara), je na tom úplně stejně. Když tedy všechny ingredience od režie po dvoučlenný herecký ansámbl stojí za hovno, dojem může zachránit snad jen děj. A ten je překvapivě ještě víc o hovně než ten zbytek, kdy se naprosto všechno "zábavné" ve filmu smrskne na desetiminutové prolézání roury v opuštěné továrně na konzervy, která má za správných (ne)světelných podmínek znázorňovat ultramoderní kryt pro přežití lidstva po jaderné válce, a pak jakési žánrové klišé o paranoidním souboji, který je brutálně debilní a připomíná jen nudnou parodii, když to hrají dva diletanti a točí ještě větší. Jako fanoušek postapokalyptického VŠEHO můžu jen smutně utřít semeno z žaludu a vyhlížet další žánrové levné sračky, které si bude produkovat a hrát v nich třeba zase jiné televizní béčko. 20% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející televizní postapo inscenace, která mi svou jednoduchou formou a komorní atmosférou připomněla výborné scífko Moon (2009). Výprava je ubohá a nepříliš povedená (asi nebylo dost prachů v rozpočtu a většinu jich slíznul Reedus), ale jde hlavně o příběh. Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi, ale po zbytečném a rádoby dojemném epilogu mám jasno. A jasno mám ještě i v další věci: Kdyby na mě neustále házela kukadla a lísala se ke mně taková éterická kráska jako Sandrine Holt, bez váhání bych kvůli ní taky odkrágloval svýho nejlepšího kámoše, i kdyby to byl třeba poslední chlápek na Zemi, nebo i kdyby ona kráska byl jen schizofrenický přelud... ()

Reklama

chernobyl 

všechny recenze uživatele

Opět vypnout mozek a asi neřešit. Údržbáři spáčů (díky, nic za to nechci) radši nic moc nevysvětlují, protože by si jen přihoršili a když už se něco začneme dozvídat, tak stačí deus ex machina a máme tady psycho thriller. Je dost možné, že žiju v paralním vesmíru, kde takových příběhů s takovým settingem moc není (ok, max. 2-3) a dalo by se z toho něco vytesat, jelikož nepřepříběhováno, ale kdoví. Jo a dík, že ten zlověstný herec, od počátku zlověstně kreslený, je tak nějak zlá postava, byl sem fakt napnutý, jak to dopadne. ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je dost rozporuplné. Film v první půlce totálně o ničem a já si stihla v kuchyni pozametat, umýt nádobí a poskládat prádlo. V druhé půlce napětí trošku stouplo, ale stejně jsem se neubránila dojmu, že si tenhle film chce hrát na něco čím není. A rozhodně není skvělým postapo filmem. Na druhou stranu nebýt Reeduse, vypnu to už po té první půlce. On dodal tomu filmu aspoň trošku šťávy, ačkoliv hraje podobnýho "týpka" jako ve Walking Dead. Ve finále si on dokázal udržet můj zájem a já chtěla vědět jak to s ním vlastně dopadne. Dopadlo to jak to dopadlo, ale nakonec to vidím na tři hvězdy. ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě jak je tu tenhle film většinou podhodnocený- přitom na ty tři hvězdy to určitě je. Komorní apokalyptické sci-fi s dobře hrajícím Normanem Reedusem (byť co si budeme nalhávat- Reedus celý film táhne a bez něj by to nebylo ono), Jen tomu chybí tísnivější a naléhavější atmosféra, ale i tak je to koukatelná, nenudící jednohubka na sychravé podzimní odpoledne, nebo večer. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama