foto

Michael Hogan

  • nar. Kirkland Lake, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Hogan je kanadský herec irského původu. Je známý především z televizní tvorby, kde ztvárňuje různorodé postavy po více než čtyři desetiletí. Jeho nejznámějšími postavami jsou Plukovník Saul Tigh z BATTLESTAR GALACTICY a nadabování postavy Billyho z THE PEANUT BUTTER SOLUTION.

Jeho dlouhá kariéra započala v roce 1978 na Shaw Festivalu. Ze začátku účinkoval v televizních i rádiových pořadech a seriálech. Mezi nejvýznamější televizní tvorbu patří seriál COLD SQUAD, kde hrál Tonyho Logozza. Jeho filmovým debutem byl film s Petrem Fondou HIGH-BALLIN‘. Mezi jeho další významější filmy patří ROAD TO SADDLE RIVER, STELLA, COWOYS DON’T CRY nebo THE CUTTING EDGE.

Z televizních filmů to potom jsou DEAD MAN’S GUN či NIGHTS BELOW STATION STREET, za které obdržel ocenění Manitoba motion picture. Vyhrál též cenu Genie Award za výkon v SOLITAIRE.

Hostoval ve spoustě seriálu, za zmínku stojí například MONK, NUMBERS nebo DOLLHOUSE. Je šťastně ženat s manželkou Susan Hogan, která je také herečkou a tento pár je v Kanadě velice oblibený. Společně hráli v seriálu THE L WORLD a Susan se také objevila v BATTLESTAR GALACTICE, zde hraje soudkyni při Baltarově procesu. Mají tři děti. Jsou velkými přáteli s jiným kanadským hercem a jeho manželkou a to s Grahamem Greenem.

Lukáš "Vizmír" Jarolím

Herecká filmografie

Filmy

2017 Those Left Behind
2015 Povětří
Twilight Storytellers: The Mary Alice Brandon File
2014 Balls Out
Honor Student (TV film)
2013 Romeo Killer: The Chris Porco Story (TV film)
2012 By My Side
2011 Searching for Sonny
Sněhový armagedon (TV film)
Červená Karkulka
2010 Confined
2007 Battlestar Galactica: Břitva (TV film)
2005 A Simple Curve
2003 Battlestar Galactica (TV film)
Betrayed (TV film)
2002 Shadow Realm (TV film)
Zbytečné zločiny (TV film)
2000 Marine Life
Pohrdání (TV film)
1999 Shadow Lake (TV film)
1998 Nothing Sacred (TV film)
1997 Dead Man's Gun (TV film)
Ellen Foster (TV film)
End of Summer (TV film)
Nights Below Station Street
1996 For Those Who Hunt the Wounded Down (TV film)
Kidnapping in the Family, A (TV film)
Kluci ze sousedství (TV film)
1995 Soul Survivor
1994 Road to Saddle River
1993 Cesta k vítězství (TV film)
Gross Misconduct: The Life of Brian Spencer (TV film)
1992 Ledové ostří
Visit, The
1991 Clearcut
Diplomatic Immunity
Solitaire
1990 Poslední nejlepší rok mého života (TV film)
Stella
1988 Cowboys Don't Cry
Palais Royale
1986 Lost!
1985 Domnělé sebevraždy (TV film)
Dům plný strachu
1984 Na dlažbě (TV film)
1983 Candy the Stripper
1982 Deadly Eyes
1981 Gas
Intruder Within, The (TV film)
1979 Zlatá horečka na Klondiku
1978 Hazardní hra

TV seriály

2018 Chilling Adventures of Sabrina (TV seriál)
Chapter Seven: Feast of Feasts (S01E07)
Těžké dny (TV seriál)
Život v těžké době (E08)
Bezhlavě (E07)
Vyhrát za každou cenu (E06)
další epizody (8)
The Man in the High Castle (TV seriál)
Sensô Kôi (S03E03)
Imagine Manchuria (S03E02)
V zajetí kouzel (TV seriál)
The Art of the Deal (S03E10)
Myšlenky zločince (TV seriál)
300 (S14E01)
2017 Dystopia (TV seriál)
Zoo (TV seriál)
Once Upon a Time in the Nest (S03E10)
The Black Forest (S03E09)
Wham, Bam, Thank You Sam (S03E07)
Vlčí mládě (TV seriál)
Raw Talent (S06E12)
2016 12 opic (TV seriál)
Vetřelec (S02E07)
Nesmrtelný (S02E06)
Rodinné sídlo (S02E05)
další epizody (6)
The Man in the High Castle (TV seriál)
Land O' Smiles (S02E07)
Duck and Cover (S02E05)
Vlčí mládě (TV seriál)
Apotheosis (S05E20)
The Beast of Beacon Hills (S05E19)
Maid of Gévaudan (S05E18)
další epizody (6)
2015 Muž hledá ženu (TV seriál)
Traib (S01E02)
Fargo (TV seriál)
Palindrome (S02E10)
Rhinoceros (S02E06)
Fear and Trembling (S02E04)
další epizody (6)
2013 Falling Skies (TV seriál)
At All Costs (S03E04)
Vlčí mládě (TV seriál)
Snílek (S03E08)
Proudy (S03E07)
Motel California (S03E06)
Městečko Haven (TV seriál)
Spi, miláčku, spi (S04E12)
2012 Arctic Air (TV seriál)
Kauzy podle Kate (TV seriál)
Satisfaction (S02E01)
Vlčí mládě (TV seriál)
Mistrovský plán (S02E12)
Válečné pole (S02E11)
Fúrie (S02E10)
další epizody (9)
Agentura Jasno (TV seriál)
Heeeeere's Lassie (S06E11)
2011 Lovci duchů (TV seriál)
Slash Fiction (S07E06)
2010 Agentura Jasno (TV seriál)
Zmatek od začátku do konce (S04E15)
Smallville (TV seriál)
Icarus (S10E11)
Vlastenec (S10E09)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Výměna (S02E03)
Skladiště 13 (TV seriál)
Zápisník (S01E11)
Vražedná čísla (TV seriál)
Veteráni (S06E10)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Daybreak: Part 2 & 3 (S04E20)
Daybreak: Part 1 (S04E19)
Islanded in a Stream of Stars (S04E18)
další epizody (10)
2008 Battlestar Galactica: The Face of the Enemy (TV seriál)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Revelations (S04E10)
Sine Qua Non (S04E08)
Guess What's Coming to Dinner (S04E07)
další epizody (8)
2007 Vražedný souboj (TV seriál)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Crossroads: Part 2 (S03E20)
Crossroads: Part 1 (S03E19)
The Son Also Rises (S03E18)
další epizody (8)
2006 Battlestar Galactica: The Resistance (TV seriál)
Battlestar Galactica (TV seriál)
The Eye of Jupiter (S03E11)
The Passage (S03E10)
Unfinished Business (S03E09)
další epizody (20)
Láska je Láska (TV seriál)
Labutí píseň (S03E11)
Loď do neznáma (S03E06)
2005 Battlestar Galactica (TV seriál)
Pegasus (S02E10)
Flight of the Phoenix (S02E09)
Final Cut (S02E08)
další epizody (14)
Láska je Láska (TV seriál)
Lascivní tanec (S02E02)
2004 Battlestar Galactica (TV seriál)
Překvapení pro Tighe (S01E09)
Z masa a kostí (S01E08)
Šest stupňů odloučení (S01E07)
další epizody (9)
Láska je Láska (TV seriál)
Lžeme si (S01E08)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk se seznamuje s kandidátem (S01E01)
Večerník (TV seriál)
2001 Noční přízraky (TV seriál)
Torontské stíny (TV seriál)
UC: Undercover (TV seriál)
2000 Andromeda (TV seriál)
Na pomezí záhad (TV seriál)
1998 First Wave (TV seriál)
Jednotka zpětného nasazení (TV seriál)
1997 Dead Man's Gun (TV seriál)
Směr jih (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
The Wild and the Innocent (S01E10)
Krajní meze (TV seriál) - herec, a.z.
Zvláštní vydání (S03E18) - a.z.
Poslední večeře (S03E04)
1996 Dva (TV seriál)
1995 Jake and the Kid (TV seriál)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
Matrix (TV seriál)
1992 Hearts Afire (TV seriál)
1991 Z jiného světa (TV seriál)
1990 Cesta do Avonlea (TV seriál)
Mom P.I. (TV seriál)
Protiúder (TV seriál)
1989 E.N.G. (TV seriál)
1988 Válka světů (TV seriál)
1987 Street Legal (TV seriál)
1986 Adderly (TV seriál)
Kay O'Brien (TV seriál)
Little Vampire, The (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1983 Vanderberg (TV seriál)
1979 The Littlest Hobo (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace