Reklama

Reklama

Lekce

Trailer

Obsahy(1)

Naděžda pracuje jako učitelka na malém bulharském městě. Je nespokojená v práci i ve svém osobním životě. Když ve škole dojde k drobné krádeži, rozhodně se svým žákům dát malou lekci z morálky, v níž sama neotřesitelně věří. Její víru ale podrobí tvrdému testu dluh nezodpovědného manžela, který Naděždinu existenci změní v houževnatý zápas s jediným cílem – zachránit rodinu. Překážky jsou ale tak velké, že k jejich překonání bude nejspíš nutné morálku upozadit. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Učitelky to nemají lehké (věřte, něco o tom vím). A Naděžda, jako zásadová, přísná a spravedlivá bulharská učitelka, to má vyloženě těžké... Ve třídě zloděj, agentura jí dluží prachy, do toho zjistila, že má exekutor díky manželovi vzít její rodině střechu nad hlavou, a do toho aby ještě řešila zabloknuté čakry vypatlané bárbíny, co pobláznila jejího senilního otce... A to je teprv začátek! Zkrátka sociální drama jako břitva. Margita Gosheva v hlavní roli byla boží! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bulhaři, navíc ještě v řecké koprodukci, ukazují, že jsou schopni natočit snímek, který bude docela chytrý, ale přitom civilní. Popravdě jsem si myslel, že to bude celkově ještě víc vyhrocené, že to bude ještě zajímavější, ale nakonec se pořád jedná o snímek s velmi dobrým nápadem, který je dobře natočený. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bulharská kinematografie mě nepřestává překvapovat film za filmem. Lekce je vzorovým lidským dramatem s problémem, který může potkat každého z nás. Nevypráví ho ale násilnou depkařskou formou, jak to umí například Skandinávci, ale s citem, že Vám z filmu není vysloveně zle, ale zároveň s napětím očekáváte rozuzlení. Bylo mi Naděždy hrozně líto, ale život je prostě občas svině. Je ale jenom na nás, jestli se oklepeme, danou situaci přijmeme a půjdeme dál... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ale áno, dalo sa na to pozerať, žena učiteľka, milujúca (až veľmi) nielen svoju prácu ale aj rodinu, nepostrehla pomery finančné doma ... a tak to dopadlo .. prostredie a vzťahy polície a podsvetia mi čosi pripomínalo, blízke asi všade, radšej nebudem písať ... veď kdožehovie, kto toto tu všetko sleduje :D ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Komornejšia dráma s civilným vyznením, ktorá rieši strastiplnú cestu za záchranou jednej učiteľky. Tá sa dostala nie vlastnou vinou do dlhovej pasce. Pritom stačilo tak málo, ospravedlniť sa... Škoda toho rozprávkového cukríkového konca, chcelo to niečo reálnejšie, ale na druhú stranu, dejová linka bola vťahujúca a dobre sa na to pozeralo. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme nie je použitá žiadna hudba. (giaruj)

Reklama

Reklama