Reklama

Reklama

Roger Waters: The Wall

  • Velká Británie Roger Waters: The Wall (více)
Trailer 1
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2014, 155 min (Alternativní 127 min)

Obsahy(1)

Roger Waters The Wall je hudebně-zážitková road movie, která zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. Záběry, pořízené ve třech městech na dvou kontinentech, putují mezi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše exkluzivně komentuje sám Waters. Divákům se naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před zraky rostoucí monumentální zeď. Waters při tvorbě ohromující rock'n'rollové show doslova zhmotnil vlastní imaginaci a protiválečné vize – stejně jako původní dvojalbum rockové opery z roku 1979 nese i film silné pacifistické poselství a stopuje Watersovu osobní minulost, kterou tvrdě zatížila otcova a dědečkova smrt ve světových válkách. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Zeď je prostě Zeď, moje nejoblíbenější věc na světě. Waters je zase Waters, hudební génius, ale taky trochu egoista... A stejně jako to kvůli jeho egu začalo na začátku osmdesátek ve Floydech drhnout , drhme malinko i tenhle film. Dokud se v doplňkových filmových pasážích nemluví, je to super. Když začne v autě diskutovat, je to hrozně na sílu.Jakmile se ale zase začne hrát, je vše odpuštěno. Titulky povětšinou velmi vkusné a pěkně přeložené, neznámý překladatel se pral statečně. U mě ale stále vede geniální překlad Petra Putny z ČT, jehož přebásnění je skvělé i samo o sobě ("Mám v duši klid, ztratil jsem už cit"). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejsem fanouškem Floydů,nicméně na tohle jsem byl po traileru poměrně hodně zvědav a zklamaný rozhodně nejsem.Záznam z koncertů,kde Waters jednoznačně vsadil na zdrcující vizuál je místy až dechberoucí a po hudební stránce ho prostě musí ocenit i nefanoušuci legendární skupiny.Bez čeho bych se obešel jsou Watersovi zpytující vložky,ovšem na druhou stranu je není možné nechápat,protože evidentně jsou něčím hodně osobním a důležitým pro samotného tvůrce...80% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

The Wall je kultová záležitosť, či už sa jedná o dvojCD alebo Parkerov film. Obe média zdobia moju zbierku a rád sa k ním vraciam. Po megaúspešnej koncertnej šnúre sa v rokoch 2010-2013 rozhodol Roger Waters ponúknuť nevšedný zážitok aj filmovým fanúšikom. Samotný film má dve roviny, jednou je samotný koncert, ktorý je famóznym audiovizuálnym divadlom. Hudba je taká ako ju poznáme, žiadne úpravy sa nekonali, potešujúci bol aj fakt, že úžasná animácia z filmu je použitá aj tu. Druhým aspektom filmu je Rogerov osobný vklad v podobe spomienok na otca a deda, ktorí padli vo vojnách a návštevy pamatníkov padlých vojakov. Ak by to bolo len o tomto, nič by som nenamietal, problémom sú zbytočné dialógy. Pocity sa mohli radšej vyjadriť vnútorným monológom. Toto je jediný nedostatok tejto show. Roger Waters The Wall je však predovšetkým fantastickou adrenalínovou jazdou plnou úžasnej hudby, protivojnovým posolstiev a likvidovaní múrov okolo seba. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Fenomenální koncert. Luxusně zaranžovaná a vysoce promyšlená záležitost. Tiše závidím všem šťastlivcům, kteří toho mohli být součástí. Roger Water povýšil standardní koncert na zcela jinou úroveň. Velká pacifistická záležitost s těžkým myšlenkovým přesahem. Zimomriavky mě provázely skoro celé dvě hodinky a několikrát jsem byl až nezvykle naměkko. Stačilo k tomu rozeznít pár tónů mých oblíbených skladeb. Opravdu úžasná záležitost. Vše bylo nádherně vymyšleno i provedeno. Jeden z mála koncertů, na které bych byl ochotný vážit cestu. Prostřihy se mi až tolik nezamlouvaly, ale na celkovém dojmu toho až tolik nezměnily. Roger Waters je opravdu válkou poznamenaný (dokonce oběma) a já mu věřil snad každé zazpívané slůvko. Vážně úžasná záležitost, která potěší určitě nejen Pink Floyďáky. Jakožto jejich příležitostný posluchač, nemohu hodnotit jinak. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Působivé? Rozhodně. I pro nefanoušky Pink Floyd (mezi které rozhodně patřím, vždyť já znám The Wall) nabízí film dost zábavy a vizuální působivosti. Na rozdíl od filmu zde není takový tah na bránu (návraty k Watersově cestě za "mrtvými") a je citelně sestříhán z několika koncertů. Takže nejde o jednotný záznam z jednoho koncertu, ale výběr toho nejpovedenějšího, co dohromady dá jeden koncert. Bohužel jsem vždy žil v tom, že The Wall je skupinová věc, Waters mě skoro pořád přesvědčoval, že to je jeho one-man-show a to hlavně svým sklonem k přehnané umělé dramatčinosti gest. Hudebník skvělý, herec možná do němé éry:-). Závěrečné pomrkávání na fanoušky bylo příjemné, jen zase došlo k hodně citelnému stříhání otázek (otázka na bubeníka ohledně jeho hry a smích Waterse, že se na to těší, střih otázka pryč:-)). PS: pro mě stále filmové The Wall o kategorii výš, i dík genialitě Geralda Scarfa, která tu tolik nevynikla. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama