Reklama

Reklama

The Blackcoat's Daughter

  • USA February (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dej tohto hororu sa odohráva na súkromnej katolíckej škole v Bramforde, ktorá je určená len pre dievčatá. Dve dievčatá zostávajú počas prázdnin v škole s dvoma vychovávateľkami, pretože pre nich nemá kto prísť. Ich rodičia sa neozvali a zrejme sa nemohli dostať do školy kvôli zlému februárovému počasiu. Riaditeľ školy rozkázal staršej Rose, aby dala pozor na mladšiu Kat, ale tá hodlá stráviť večer úplne inak. Kat tak v budove školy zostáva úplne sama a ešte netuší, že ju sprevádzajú temné sily, ktoré čoskoro vyjdú na povrch. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

uiu 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem filmu dala jednu hvězdu, ale jak jsem nad ním přemýšlela - a sakra, že to je jeden z těch filmů, nad kterými po shlédnutí musíte dumat, co jste to zas viděli za volovinu - a na základě toho, že Neon Demon jsem taky dala 4 hvězdy (podobná atmosféra a WTF efekt), tak musím i zde jít na vyšší příčky. SPOILER: Příběh je vyprávěn šíleně zamotaným způsobem, ale v jednoduchosti jde o to, že na jedné dívčí škole posedl ďábel jednu holku, která tam všechny vyvraždila spolu s holkou, která tam na ni měla dávat pozor (a místo toho šla na rande). Posléze z dívky ďábla vyženou (asi nejsilnější scéna, kdy tmavé postavě - ďáblovi - říká, aby neodcházel) a o několik let později se ďábel vrací z těle Emmy Roberts a chce se vrátit zpátky do té dívčí školy, protože tam má nějakou svou základnu, kde se modlí ke kamnům - bez prdele. Na své cestě potká shodou okolností rodiče té dívky, kterou tenkrát na tom internátě zabil, což jej velmi pobaví, když mu ukážou fotku své dcery, která za záhadných okolností zemřela (když je řečeno, že hlava nepasovala k tělu, je to fakt cool). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Posledná polhodinka filmu tento film zdvíha z prachu, no musím povedať, že svoju tému spracoval veľmi dobre. Nebudem vchádzať do spoilerov, lebo je tu pár skutočne kvalitne napísaných miest a dávajú filmu veľmi dobrú chuť. Musím povedať, že film je dosť dobre napísaný, má veľmi zaujímavé momentky, len bola by škoda, keby ho vypnete po prvej polhodine. Tá je trošku pomalá a niektoré scénky sú dosť dlhé, no keď sa vo filme posuniete ďalej všetko začne náramne dobre dávať zmysel. Musím povedať, že z filmov o posadnutí démonom patrí "February" medzi tie lepšie. Možno by som uvítal menšiu monotónnosť v prvom akte, no všetko to skutočne posúva na vyšší level záverečná tretina. Podľa mňa tu máme veľmi solídne napísaný, dobre zahraný a vizuálne pekne spravený film. Okrem toho je skvelé jak často nevydíme Kat do tváre a dodáva tomu temnú atmosféru. Rovnako aj hudba. Nemyslím si, že ide o vynikajúci film, ale rozhodne je to horor, ktorý stojí za pozornosť. Minimálne ak máte radi filmy s touto tématikou. Ja som si to osobne užil. Hodnotenie: B ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Finále se může jevit zběsilé, překotné, je výraznou změnou tempa, i když i zde dochází ke zpomalení. Rozhodně je ale možné říct, že vás rozuzlení filmu „February“ překvapí. Budete cítit, že to je film od hororového nadšence, ale nutně nemusíte být s celkovým vyzněním filmu spokojeni. Někteří diváci budou odcházet rozmrzelí a já je budu chápat. Tohle není skvělý mindfuck ve stylu „Šestého smyslu“ nebo „Ti druzí“. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

February je docela pěkně natočeným posedlostním hororem, který se ale bohužel tváří víc originálně, než ve skutečnosti je. Prostředí dívčího internátu není ničím novým, což by až tak nevadilo, no v tomto podání bohužel není ničím přínosným. Je pravda, že o klasickým vymítačským hororu lze mluvit jen stěží, pokus o mindfuck zápletku, která vyžaduje zapojení mozku se cení, ale kompaktně působí celý film malinko prázdně a laxně, což prokrvený závěr supluje jen částečně. Herečky jsou fajn. Průměr. 60% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Než se objeví Emma Roberts, myslel jsem si že Lucy Boynton je právě ona, ta podoba je neskutečná. Co se týče příběhu, není to nijak originální, celkem nudí, protože více jak hodinu se tu nic neděje. Film je vyprávěn dost chaoticky a vůbec jsem nevěděl zpočátku která bije. V závěru ale máme nějaké to vraždění, potěší celkem dobrá zimní, temná atmosféra a výborné dívčí trio. Za zhlédnutí to určitě stojí, při zimním večeru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Ottawe a teploty sa pohybovali okolo mínus štyridsať stupňov. (Marceloo)

Reklama

Reklama