Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrálie The Monster
Trailer

Rozvedená matka (Zoe Kazan) a její tvrdohlavá dcera (Ella Ballentine) musí v nouzi neočekávaně vyrazit na noční cestu za otcem dívky. Když během bouřky projíždějí přes opuštěné venkovské silnice, překvapí je náhlá kolize, po které zůstanou otřeseny, ale bez vážných zranění. Jejich auto je zničené a když se marně pokouší sehnat pomoc, zjišťují, že na opuštěných vedlejších silnicích nejsou samy – děsivé zlo číhá v okolních lesích a nemá v úmyslu je někdy nechat odejít... (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Monster příliš důvodů ke chvále nenabízí a zkušený fanoušek hororu ho pravděpodobně shledá poněkud nudným. Za největší nedostatek snímku lze bezpochyby považovat absenci napětí. Oceňuji, že režisér Bryan Bertino nechtěl nic uspěchat a příšeru ponechal polovinu stopáže schovanou ve stínech, avšak sázka na pozvolné budování atmosféry se mu vzhledem k jeho nedostatečným schopnostem přesto nevyvedla. Když se monstrum nakonec objeví v plné kráse, divák pouze zakroutí hlavou, jelikož tato nepovedená zmenšenina Godzilly strach opravdu nenažene. Kvalitu hororu alespoň částečně zachraňují sympatické postavy, kvalitní herecké výkony a obstojné dialogy. Druhou hvězdu udělím za snahu. Jakožto zdejší hororový expert jsem si totiž v rámci zpětné analýzy snímku velmi dobře povšiml, že Bertino do něho vkládá i část sebe samého a rozhodně se tedy nejedná o horor šitý horkou jehlou, jenž je natáčený jen kvůli vidině honoráře. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Trailer navnadí na typickou lekací žánrovku, ale skutečnost je jiná. V monster hororech obvykle bývají v centru dění jejich monstra, zatímco okolní postavy a vztahy mezi nimi tvoří jen bezbarvou omáčku. Tady naopak v popředí stojí dramatický vztah mezi uvěřitelně vykreslenými a přesvědčivě zahranými postavami a hororová linka se odehrává jen na pozadí. Monstrum (čistě anonymní – nevíme, co je zač a odkud se vzalo) pouze reflektuje znepokojivý vztah matky alkoholičky s její rozbouřenou dospívající dcerou a slouží čistě jako katalyzátor k tomu, aby si obě postavy uvědomily, jak se k sobě chovají. A zatímco vztahový vývoj hlavních postav funguje na jedničku, tak jejich reakce na okolní dění šustí papírem, až běda. Monstrum, které lze zahnat pouhou baterkou, se snaží odlákat zbytečně komplikovaným způsobem jen proto, aby prošly kýženým emočním vývojem. Hororová linka tak sama o sobě nepůsobí moc přesvědčivě, chybí jí nápad, větší napětí a logika. Přesto si po celou dobu drží slušnou atmosféru. Staromódní hororové fandy navíc potěší comeback „chlápka v gumovém kostýmu“ (rozuměj žádné CGI), což místy filmu přidává na autenticitě. Ale jen tehdy, kdy je monstrum vidět pouze v náznacích. Když pak vyleze víc na světlo, tak je znatelně gumové. A vypadá dost oldschoolově (trochu jak ten rohatý pes, do kterého se přemění Sigourney Weaver v Krotitelích duchů). ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Monster“ dokazuje, že horory s příšerami nejsou mrtvým žánrem a že se jedná stále o žánr, který má co nabídnout. Film dobře využívá atmosféru noci, dobře využívá napětí a gradaci, a to přitom na velmi omezeném prostoru, kde se odehrává. K tomu velmi příjemná hrdinka, což jsem nečekal, ale Zoe Kazan zvládla svůj part na výbornou. Jen víc podobných filmů s příšerami. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Temný hvozd daleko od civilizace, provazy deště bičující silnici, matka s dcerou v nabouraném autě, poblíž zubaté zlo z lesa a…několik svítících pouličních lamp! Buď byl 100 metrů od havárie motel, anebo režisér potřeboval nějaký světelný zdroj a nevadí mu dělat z diváků idioty.. Flashbacky vykreslující problematický vztah malé Ripleyové s bumbající mamá mě nutily přemýšlet nad možnostmi, že vše po autonehodě je jen jakýsi očistec před vstupem do nebe, či peklíčka (ala Dead End) anebo nějaká metafora o monstrech v nás, ale on to fakt byl jen motorovým olejem politý vlkodlak, kterého by Rutger Hauer ve zlomku sekundy vyřídil dobře mířeným hodem dřeváku. Chtělo by se napsat, že Bertino celou dobu střílel slepými, ale on žádné náboje neměl.. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Blbost jsme se spolusledovatelkou čekali, tento snímek však překonal všechny moje negativní předsudky. Celkem mě překvapuje, že se najdou uživatelé, které v tomto snímku našli zalíbení. V úvodních vteřinách divák sleduje rozpolcenou rodinu a panující nevraživost mezi matkou a dcerou. Copak bude asi následovat. Krizová situace a obrovské skamarádění a zapomenutí na dávné neshody. Usmíření přišlo dříve než jsem očekával. Kamarádkami se stali po první nehodě. Už jsem se tak těšil pouze na The Monster. Do momentu, než jsem jej uviděl. Katastrofa! Strach byla poslední emoce, kterou tahle příšerka mohla vyvolat. Příšerka nebyla ovšem nejošklivější. Bryan Bertino bořil hororové stereotypy a obsadil do hlavní role neskutečně ohavnou Zoe Kazan. Snímek ještě více dokurvil častým výskytem absolutně debilních a nezajímavých flashbacků, kterým se maximálně dařilo pohřbít jakýkoli počáteční náznak atmosféry filmu. Závěr se zneškodněním monstra pomocí zapalovače a spreju byl vrcholem veškeré trapnosti. Alespoň, že měla máma smrt rovnou s kremací. Jeden z nejhorších pokusů o horor, jaký jsem za poslední dobu viděl. Bryan Bertino by se měl na filmařinu vysrat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama