Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrálie The Monster
Trailer

Rozvedená matka (Zoe Kazan) a její tvrdohlavá dcera (Ella Ballentine) musí v nouzi neočekávaně vyrazit na noční cestu za otcem dívky. Když během bouřky projíždějí přes opuštěné venkovské silnice, překvapí je náhlá kolize, po které zůstanou otřeseny, ale bez vážných zranění. Jejich auto je zničené a když se marně pokouší sehnat pomoc, zjišťují, že na opuštěných vedlejších silnicích nejsou samy – děsivé zlo číhá v okolních lesích a nemá v úmyslu je někdy nechat odejít... (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Johnnie Walker příšera, drápy brousí za šera. Nad sežranou mámou, na cácorku vrní... jestli bude po ní, brzy bude po ní!" Keep walking.... Kvalitně zapálená i vypálená, 40% příšera, se mrcasí temným lesem života, plným ostrých zubů a zkrvavených zobáků dobrých holubů, kteří se vracejí. Resp. dvou holubic, jedné nesympatické čůzomaminky jednou nohou v alko hrobě, plus jedné šik holčičky s dětským pohledem a předčasně zestárlou duší, která se naší příšery (zatím) nebojí. Věř, kdo chceš. Btw, tenhle nepříliš povedený kříženec mezi vetřelcem a cirkusovým medvědem vzbuzoval hrůzu jen z roští, dokud nebyl vidět, to mi naskakovala pořádná husina, jak blahé paměti kdysi při absťácích, ale jakmile pažravec strčil notorický čumák do světel pouličních lamp, už to nebylo ončo. Škoda, kdyby toho démona alkoholu nezhmotňovali a udrželi ho v temnotě po celý film, šel bych i na pět hvězd. Ale holubi sem, holubi tam, i jen jako obyčejný horor taky dobrý. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Blbost jsme se spolusledovatelkou čekali, tento snímek však překonal všechny moje negativní předsudky. Celkem mě překvapuje, že se najdou uživatelé, které v tomto snímku našli zalíbení. V úvodních vteřinách divák sleduje rozpolcenou rodinu a panující nevraživost mezi matkou a dcerou. Copak bude asi následovat. Krizová situace a obrovské skamarádění a zapomenutí na dávné neshody. Usmíření přišlo dříve než jsem očekával. Kamarádkami se stali po první nehodě. Už jsem se tak těšil pouze na The Monster. Do momentu, než jsem jej uviděl. Katastrofa! Strach byla poslední emoce, kterou tahle příšerka mohla vyvolat. Příšerka nebyla ovšem nejošklivější. Bryan Bertino bořil hororové stereotypy a obsadil do hlavní role neskutečně ohavnou Zoe Kazan. Snímek ještě více dokurvil častým výskytem absolutně debilních a nezajímavých flashbacků, kterým se maximálně dařilo pohřbít jakýkoli počáteční náznak atmosféry filmu. Závěr se zneškodněním monstra pomocí zapalovače a spreju byl vrcholem veškeré trapnosti. Alespoň, že měla máma smrt rovnou s kremací. Jeden z nejhorších pokusů o horor, jaký jsem za poslední dobu viděl. Bryan Bertino by se měl na filmařinu vysrat. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některé ženy by neměly mít děti.... Noc, bouře, matka s dcerou v autě, les, stará cesta, vlk, krev. Malý lesní horůrek připomene v několika scénách Aliens (1986). Nic velkého, jen lehce předvídatelný snímek s dobrou atmosférou. Obě aktérky hrají velmi dobře, ale bylo jasné, že sledovat hodinu a půl události kolem jedné lesni nehody by nebylo pravé ořechové. A tak se do filmu vkrádají flashbacky, které vůbec neruší, naopak vysvětlujíí divákovi situaci, v níž se matka s dcerou nachází. I když na monstrum zřejmě brzy zapomenu, film mi příjemně utekl a líbil se mi. Bouře, les a temnota kolem jsou zkrátka fajn. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Už z traileru bolo zrejmé, že sa jedná o kvalitku, a je to naozaj tak. A aj keď monštruózne kúsky ani zďaleka nepatria k môjmu favorizovanému žánru, nie je možné neoceniť podarenú príšerku, silné herecké výkony, občasné potrebné zmasakrovanie nepodstatných postáv či kvalitnú technickú stránku. Trochu zbytočné mi prišli len flashbacky zaoberajúce sa minulosťou hlavných hrdiniek, keďže mi bolo úplne ukradnuté, aký tam mali v minulosti medzi sebou vzťah. Pokiaľ chcel režisér zabrnkať na psychologickú strunu, tak v mojom prípade mu to teda nevyšlo, ale vo všetkých ostatných aspektoch (čiže tých hororových) určite áno. Síce z toho neskáčem od radosti po strop ako pri Strangers, ale po tom poslednom totálne nesledovateľnom nepodarku si u mňa Bertino opäť napravil reputáciu. Som fakt zvedavý, na ako dlho... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po půl hodině jsem na ten film doslova křičel: "Tak už se kurva konečně vymáčkni!! Dvacet minut tam tajtrlíkujou kolem auta a nic!! Dooprdele, vždyť tu jsou tři postavy a jeden zombie medvědo-vlko-veverkovec, jak těžké asi musí být rozjet kolem toho nějakou akci (nebo aspoň napětí..nebo něco)??!!" ..A po další hodině to rozhodně nebylo lepší.. Tohle je snad produkt nějaké scénaristické chráněné dílny nebo co, protože takhle zprasit geniálně jednoduchý a přímočarý set pro parádní monster"animal" horror, to se jen tak nevidí.. Potvora vypadá relativně dobře, ale jinak mi to fakt svou blbostí, nedotažeností, protivností a promarněností trhalo žíly. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama