Reklama

Reklama

Musím si dojet pro kocoura

  • Itálie Vado a riprendermi il gatto
všechny plakáty

Obsahy(1)

Samorostlý venkovský muž si vždy jednou za rok přijíždí do města pro ženu, kterou si na měsíc najímá v místním "vykřičeném" domě. Svou krásou a mládím se letošní Ester velmi liší od devíti předešlých obyvatelek domu, je Alceovi dobrou ženou a dotváří rodinný poklid, po kterém oba touží. Ve chvíli, kdy se má Ester vrátit zpět do města, však Alceo nepociťuje obvyklou úlevu, naopak se jej zmocňuje smutek, uzavírá se v domě a trucuje...Na radu přítele nakonec odjíždí do města, aby si odvezl zpět kočku, kterou Ester na památku daroval. Příběh zaujme drobnokresbou lidských typů a postaviček italského venkova. Své místo v něm má i jemná nadsázka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film vzpomínám hrozně rád... Je to sice dávno, co ho dávali v TV.... Mario Adorf, vážený občan na italském jihu si každé léto bral do svého domu na jihu Itálie vždy nějakou prostitutku na týden na dovolenou a poté se ji vždy zbavil - tedy poslal zpět... Až do doby, kdy si vzal domů Barbaru De Rossi a zamiloval se do ní a nejen on, ale celé okolí... Moc zajímavá love story.... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečný Mario Adorf a krásná Barbara De Rossi dělají z tohoto filmu nadprůměrnou záležitost. Nebýt těchto dvou pilířů, onen trošku naivní a nadmíru sentimentální příběh by zřejmě neobstál. Takhle je člověku při jeho sledování i přes stálou předvídatelnost dalšího děje dobře po těle. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film lahodný svou něžnou poetikou a sentimentem, voňavý po sušeném senu, sýru a šunce. Letní paráda, u které se budete usmívat společně s dokonalým Mario Adorfem (ten tu hubu roztaženou od ucha k uchu prakticky nezavře), ke kterému o třicet let mladší Barbara De Rossi pasuje jak horká bouřka k létu. Barbaru asi zná každý Čech díky její roli v Jakubiskově seriálu Teta sestříhaném do filmu Pehavý Max a strašidlá. Musím si dojet pro kocoura sám o sobě je film velmi jednoduchý, veskrze úsměvný, k dokonalosti ho pak dovádí bravurní český dabing (Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1991, především Ilja Prachař, Jarmila Švehlová, Josef Větrovec, Pavel Zedníček či Ondřej Kepka). Pro mě zatím nejlepší film roku. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Charismatický Mario Adorf a půvabná Barbara De Rossi v trošku sentimentálním, ale jinak dobrém příběhu o napravení zarytého starého mládence. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Ó, jak nevypočitatelné jsou cesty osudu. Dlouhá léta si užívám života sám, jen jednou do roka se pořádně "rozšoupnu" s lehkou děvou, kterou si zaplatím na celý týden, a najednou ... . Tak přesně tohle si musel říkat Mario Adorf v tomto filmu, když si z vykřičeného domu přivedl Barbaru de Rossi a zjistil, že mu není úplně lhostejná, a že je navíc velmi sympatická i jeho přátelům. Největší dar v životě, který může člověk dostat, jsou opravdový přátelé a pravá láska. Láska si prostě nedá poroučet, a objeví se v okamžiku když ji vůbec nečekáš - a snad právě proto je tak jedinečná a nádherná. Potom je vítaná i pomoc nevděčného kocoura. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Je to celé o pocitoch. Buď si budete užívať preslnené scény z talianského vidieka, alebo vám to bude (tak ako mne) pripadať ako neorganická reklama na vidiecky turizmus. Buď si budete užívať bodrú veselosť Mária Adorfa, alebo vám bude (tak ako mne) liezť na nervy. A napokon to trápne naťahovanie deja až do poslednej chvíle, to bolo ako z učebnice pre tvorcov telenoviel. Barbara de Rossi je síce krásna, ale všetko zachrániť nedokáže. ()

Reklama

Reklama