Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (92)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věc. Velmi energická, letní, živelná, rozvolněná, se skvělým hereckým ansámblem (Na Fiennesova hudebního producenta, který nezavře tlamu, chlastá, neustále skáče do bazénu a paří na Rolling Stones jen tak nezapomenete). Guadagnino si hraje a nechává herce dýchat, osobitým a lehce roztěkaným způsobem je snímá...zkrátka z první hodiny jsem byl nadšený. Bohužel když by se měly začít utahovat šrouby a film pořádně dramatcky sevřít, tak se to pořád odkládá a film, který mohl být opravdu vynikajicí zůstane na půl cesty. 7/10 s tím, že byste to měli vidět a udělat si vlastní názor, spousty dobrých ohlasů od renomovaných kritiků chápu P.S. Guadagninovi na Suspirii na základě toho, co jsem viděl tady, hodně věřím. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Pozérství se nakonec překulí do dramatu takže ok. Klasický letní film, který má dramatické ambice, přitom chce zůstat pěkný na pohled. Dojem kazí kostrbatost vztahů mezi postavami, film neplyne, skáče, nevysvětluje, maximálně naznačuje. Pokusy o komediální scény v postavě Harryho vyznívají jako úplná fraška. Mnohem lepší bylo Mé jméno je láska. Oslněni sluncem je exportní záležitost, kde i ten, koho příběh nezajímá, bude chrochtat blahem nad italskými reáliemi. Film vlastně v mnohém připomíná Allenovy turistické filmy z Evropy. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neoslnilo ma ani slnko originálu, takže logicky ani zmodernizovaná verzia nevtiahla tak, ako som tajne dúfal. Občas som bol nadšený ako rozjarený Fieness (z letnej atmosféry), občas strácal reč ako Swinton (hlavne ako mohla zbaliť mladého playboya), občas som bol znudený ako Shoneaertsov frajírek a občas apatický ako Johnson. Guadagnino si už našiel svoj autorský štýl a tempo rozprávania, snaží sa o pocitové filmy, ale so zápletkou a celkom mu to ide. Ale trochu aj mimo mňa. No a možno by som sa zamyslel, či by nebolo lepšie urobiť z druhého bodu obratu prvý, vtedy by mohol mať film skutočné grády. 70% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film od Guadagnina a musím říct, že je trochu slabší než I Am Love. Špatné to není, rozhodně to má energii a atmosféru a příběh také není špatný, ale podobně jako v minulém filmu se na začátku hodinu nic neděje, je to jen takové obscénní a exhibicionistické a až později se filmu trochu vyrýsuje. Mě tam ale dost chybělo, takže bohužel průměr. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

tu se tajní, tam se lže -nepřekvapivě- a nešokantně příběh plyne a nijak zvlášť by mne tahle vztahovka nevtahovala, nebýt brilantní režie, kde Gaudagnino vytěží prostředí až na dřeň (!) vytvoří TAK vtahující atmosféru, že by se dala krájet (a i pak by mne fascinovala) inu, tady by byl každý herec, jen do počtu ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Všechna tetování Penelope jsou skutečným tetováním Dakoty Johnson. Režisér se rozhodl je nepřekrývat makeupem, protože se Penelope, stejně jako Dakota, nebojí litovat věcí, které jsou na pořád. (Hal_Moore)
  • Timeline: Společnost Fox Searchlight Pictures zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech v únoru 2015. Film si odbyl světovou premiéru 6. září 2015 na filmovém festivalu v Benátkách. V kinech psychologická černá dramedie objevila 26. listopadu. (Hal_Moore)
  • Ralph Fiennes prozradil, že roli ve filmu vzal, když četl ve scénáři, že jeho postava se bude projevovat tancem. Nikdy předtím ho o nic takového nikdo nepožádal, a tak jednoduše přijal. (Jigvell)

Reklama

Reklama