Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 2

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

MareT. 

všechny recenze uživatele

Ja jsem v celku s celou tou fasadou nakonce spokojeny. Film sice ke konci trosku nudi protoze se jede stale dokola, ale atmosferu to ma, duvod taky, minimalni pribeh taky. A posledni scena me prijemne zvedla ze zidle. Ono to postrada nejakou tu logiku, ale to je mi celkem jedno. Ja dostal presne to, co jsem ocekaval ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Blbost a zbytečný film, který ničím nevybočuje. Je to nápad, který to byl tisíckrát. Amatérsky udělané a amatérsky zahrané. Půl hodiny se neděje totálně nic a je plná zbytečných keců, zbytečných záběrů, žádný náznak vývoje a charakteru postav. Potom se teda něco začne dít, ale furt to nic moc není. Dohromady jsou tam asi 4 slušné lekačky, což je málo. Jinak prostředí a atmosféra filmu nejsou zas tak hrozné, ale mohlo se z toho vymlátit více. Jediné, co stojí opravdu za to, je konec. Závěrečných 5 minut, kde člověka tvůrce nečekaně překvapí. Nicméně, nikdy více to vidět nepotřebuji a nedoporučuji. ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut tvoří solidní základ (zajímavá synopse, skutečná událost, pověrčivost, hloupý nápad). Zbytek filmu jde pomalu ale jistě z kopce. Každá další desetiminutovka degraduje film na nižší a ještě nižší úroveň. Nelze si nevšimnout značné podobnosti s Grave Encounters (stejná kamera, stejné ozvučení, totožné scare a free&run momenty. Narozdíl od Grave Encounters zde ale nic nefunguje, na mě jedině zapůsobily první momenty nočního divadla (chodby, stíny, chabé osvětlení nouzových světel, ozvěny táhnoucí se nočními a temnými chodbami). Vše ostatní je jasně vyumělkované, divák na začátku filmu okamžitě pozná, že na tom či onom místě se dříve nebo později něco stane (pozor na ta lana tady, mohou být velmi nebezpečná...). Rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří FF zatracují, naopak. Pokud takový film dosáhne průměru nebo dokonce lehkého nadprůměru, pak ho mohu považovat za "ne hloupý". Některé FF filmy dojíždějí na nesmyslnosti, nelogičnosti nebo totálně podělaném konci, v tomto případě se film vyplatí sledovat pouze prvních pětadvacet minut a pak ho vypnout. Už samotné zamyšlení, jak by to mohlo být dál, bude větším zážitkem než dosledování filmu do konce. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejpříšernější found footage horor co jsem kdy viděl. Parta příšerně přehrávajících a ječících neherců hrajících příšerné kretény pobíhá po škole a nechává se zabíjet duchem kata. To vše kvůli 20 let staré tragédii. Byl by to hloupý horor i kdyby to bylo natočeno tradičně, například hned první zamčené dveře jsou tak zpuchřelé, že by stačilo pár kopanců a vyvalily by se z pantů. Ovšem třepající se a vypadávající kamera a především vizuál jak z amatérského porna tomu dodávají ty pravé odpadové grády. Nepochopím jak se tohle mohlo někde dostat do kin. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

40%???????? Takových hororů, který se nedají ani dokoukat a mají tu třeba o 20% víc a tuhle pohodovku vy schodíte na 40%????? Čekal jsem podobnou MTV srágoru jako nesnesitelný Cybernatural, který má o plných 12% víc než Šibenice.Já už z vás prostě nemůžu.Úplně stejný koncept jako Paranormal Activity.Piss off duch si to rozdá s partou puberťáků ve škole a já si troufám říct, že to byla když nic jiného, příjemně mrazivá zábava a chvilku jsem přemýšlel i o 4*.Ve filmu se ze začátku straší tím stylem, že se zapne video, kde není kazeta, otvírají se skřínky a zavírají dveře, možná to někomu přijde směšné, mě tohle směšný nikdy nepřišlo.Potom se to rozjede jako prase a atmosféra slušně houstne.Několik super lekaček plus pohodový výkony herců.Neřikám ty vole, že je to pecka jako hrom, ale na 40% to není ani náhodou.K tomu nabušený konec plný atmosféry a zcela nečekaná pointa.Já sebou včera v noci pěkně škubal.Ještě že se neřídím vašim ubohým a zcestným hodnocením, zase bych přišel o lehce nadprůměrný horor.Na šibenici s váma.60%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)
  • Film se odehrává v americkém městě Beatrice v Nebrasce, ve skutečnosti se natáčel ve Fresnu v Kalifornii. (hansel97)
  • Väčšia časť rozpočtu bola získaná od ľudí, ktorí ešte nikdy neprispeli na film a boli len priateľmi filmových tvorcov v strednej Kalifornii. (Game90)

Reklama

Reklama