Reklama

Reklama

Kurt Cobain: Montage of Heck

  • Česko Cobain (více)
Z akcí
USA, 2015, 132 min (Alternativní 127 min)

Seznamte se s osudy Kurta Cobaina prostřednictvím prvního autorizovaného dokumentu, který se navíc řadí mezi ty nejobjevnější a nejdůvěrnější. Na Cenu Akademie® nominovaný tvůrce Brett Morgen zkušeně smíchal Cobainovy osobní hudební archivy, dosud neuvedené fi lmové záběry, animace a objevné rozhovory s rodinnými příslušníky a nejbližšími přáteli a vytvořil niterný a detailní fi lmový portrét, který zachycuje Kurta jako nonkonformního umělce a sleduje ho od počátků jeho hudební kariéry. Fanoušci a současníci Nirvany se o Cobainovi dozví informace, které dosud netušili, a ti, kteří Cobaina a jeho hudbu objevili nedávno, pochopí, proč se z něj stala nesmrtelná legenda. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z akcí

Recenze (173)

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin Cobainovy duše... ačkoliv už nějakou dobu Nirvanu nijak extra neposlouchám (a že jsem ji na ZŠ žral dost), vůbec mi to nebrání ocenit tenhle dokument, pač ten je víc o Kurtovi než o Nirvaně. Že byl duše dost rozervaná, ví asi většina fanoušků, ale tohle je vážně povedená sonda do jeho mysli, spousta zajímavejch rozhovorů, záběrů, fotek a poznámek. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Dokument som videl ešte v dobe keď vyšiel, nakoľko som veľký fanúšik Kurta a Nirvany, no až teraz, keď sa dnes máme dočkať premiéry na STV som zistil, že som to ešte nehodnotil ! Čo na to povedať. Snáď len, že je to najlepší dokument, aký kedy o KC niekto natočil, aj keď určite tam ešte sú rezervy. Hlavne tie animované pasáže mne osobne veľmi nesadli. A keď príde na scénu Courtney ako "klaďas", tak mám dosť. Dve veci nikdy nepochopím - prečo by sa Kurt zastrelil vediac, že opustí dcéru, ktorú tak miloval...a ako sa mohol zamilovať do takej strelenej, blbej a čo je najhoršie, egoistickej ženy. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Brett Morgen je bez diskuzí luxusní režisér dokumentů. Po dokumentární stránce se nedá absolutně nic vytknout. Opravdu velkolepé nahlédnutí do života i duše jedné hudební legendy.Od opuštění tátova šourku až po opuštění tohoto světa. Přiznám se, že nepatřím ke skalním fanouškům Nirvany ani Cobaina. Jejich skladby nejsou mým denním chlebem, ale líbí se mi. V dokumentu mě nejvíce fascinovaly zřejmě animované pasáže, které ve zkratce shrnuly zejména jeho komplikované dospívání. Zajímavé byly rozhodně i jeho smažkovské lapálie, které tvořily snad i většinu jeho života. Zhlédnutí dokumentu hodnotím určitě jako přínos. Rád jsem nakoukl do duše a soukromí punkrockové hvězdičky a svým způsobem i hudebního inovátora. Docela mě překvapilo, k jakému materiálů se podařilo tvůrcům dostat. Dokument je až neuvěřitelně otevřenou výpovědí bez jakéhokoli přikrášlování. Tak to má být. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele ytheri. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem nebyl a vím, že ani nikdy nebudu kdovíjaký fanoušek týhle kapely, ale je to dnes již neživoucí legenda, o který sem se toho chtěl dozvědět o něco víc než vím...Dokument je vyjímečnej v tom, že se tady objevují i komiksové prvky, takže si představ malýho kreslenýho Cobaina, kterej už v mládí úmyslně ležel na kolejích, ale naštěstí vlak projel po druhý koleji... Dozvěděl sem se poměrně dost nových věcí - že hrál na kejtru stejně jako Henrix (levák), že s Courntey mají dítě a že bral heroin. Joke, to už sem věděl. Jo a že chtěli natočit schválně šit CD, páč je jejich sláva mocnebavila :o).Je taky zajímavý sledovat home videa, kde si dělaj s Courtney prdel z Gun´s n roses ("kdybych nebyl nustále zdrogovanej, tak bych mohl hrát jako Gáni písničky od Nazareth :o) ).Tak jako tak se jedná o jednu z největších hudebních ikon, na kterou Svět nikdy nemůže zapomenout... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Podľa rozhovoru s Vanity Fair s režisérom Brettom Morgenom, po tom, čo Frances Bean Cobain videla film na premiére Sundance, Morgen ju sprevádzal späť k autu. Pred odchodom ho Frances objala a povedala: "You made the film I wanted to see." (WalterIK7)

Reklama

Reklama