Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Brandon 

všechny recenze uživatele

I přes hloupoučký scénář, který je jak vystřižený z růžové knihovny, nelze popřít docela originální námět. Kdyby byla hitparáda názvů filmů, tak Se slovníkem v posteli by se určitě umístil v top5. No není slovník jako slovník, s tímhle se slovíčka pamatují určitě mnohem lépe. Přestože mě to kalifornské poupě Jessica Alba moc jako domorodá kráska z Bornea nenadchla, tak jsem se alespoň naučil pár nových výrazů jazyka Ibanů......ještě doplním užitečné spojení, které ve filmu nezaznělo: "Aku rinduka nuan. Aram meh kitai ngirup." :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Love story připomínající trochu Nový svět s Farrellem, ale přišlo mi to daleko lepší, takový poutavější a musim říct, že ač nejsem zrovna zastánce dlouhých filmů, vlastně je nemam ani moc rád, tak přesto tohle by si v mých očích zasloužilo daleko větší stopáž, jelikož takhle mi to přišlo zbytečně uspěchaný, a každá silnější scéna useknutá a nedokončená a pak to nepůsobí tak silně, jak by mohlo a na co by tenhle film určitě měl, potřebovalo by to takovej plynulejší průběh. Nicméně tenhle neduh zachraňuje výborná a tady fakt moc krásná Jessica Alba a do svý role dobře sedící Hugh Dancy ()

Reklama

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Film, kterému musíte stráááááášně moc odpustit, ale na druhou stranu je to čistě namíchaný lektvar romantického filmu, tak čistý, že si mě něčím získal. Jessica Alba je zde neskutečně smyslná a to ucho, který se do ní zamiluje, jsem ani nevnímal... Příběh je samozřejmě prostinký, ale celková atmosféra, prostředí a hloubka emocí, to tady prostě funguje. Tu spoustu naivních scén a ukázkově béčkových zvratů mi pozitiva silně přebila. Jo a jestli chcete sbalit holku, pusťte jí tohle a pak jí učte cizí jazyk... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +mimořádně krásná příroda, Jessica Alba -možná jen málo akční nebo vyhrocené/// Máme tu další romantický příběh o zakázané lásce. A opět z netradičního prostředí, tentokrát Indie 30tých let. Podoných filmů už jsem pár viděl a vždy je to u diváků víceméně sázka na jistotu. Prostředí je vždy nádherné, příběh až na pár odlišností stejný a tak už lze potom stavět jen na hercích. A pokud do filmu obsazdíte Jesicu Albu a do scénáře jí přidáte nějakou tu milostnou scénu, máte postaráno, bude se to líbit. Mě se navíc líbili i vedlejší charaktery. Mám na mysli toho kuchaře a indiána. Bylo to zajímavě propletené. A rovněž i úlitba Boba Hoskinse tomu dodala třetí rozměr. No nebojte nebudu prozrazovat, bylo to zajímavé, přesto to spělo k neodvratnému konci./// Celkem 74%/// ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slepenec několika žánrů mě příliš nebavil. Je to takový romantický film, který přechází až v telenovelu s dobrodružnými prvky. Celé to moc pohromadě nedrží a je to moc povrchní. Samozřejmě, že zlatým hřebem je tu nádherná Jessica Alba, jenže ani ta příběh kolonizátora, který se zamiluje do domorodé krásky, nezachraňuje. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama