Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

BačaXXX 

všechny recenze uživatele

Film Se slovníkem v posteli jsem docela odmítal s přesvědčením, že nemůžu od toho nic čekat a nic mě na tom nepřekvapí.Takže jsem si ho ponechal na slabé chvilky.Neřekl bych, že mě film nadchl, ale určitě měl něco do sebe.Neznámy Hugh Dancy mě docela překvapil a Jessica Alba(jeden z důvodu, proč jsem si film stáhl) mě znovu okouzlila krásou a překvapivě i hereckýma schopnostma.Nebudu tvrdit, že je to film k zamyšlení nebo tak, ale určitě něco málo v nás zanechá.Každopádně pro mě milé překvapení. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Z počátku plytké, nijaké, postrádající atmosféru, od 2/3 už bylo cítit nějaké napětí a gradace příběhu, ovšem sladký konec všechno zase pohřbil. Musím říct, že tyhle idealizované filmy (ala Pocahontas) o domorodcích z Ameriky, Asie etc. v panenské přírodě, pokojně žijící v míru a velké lásky mezi místní a kolonizátorem mě začínají pěkně lézt krkem. Při představě, že by Selimu (Jessica Alba) hrál někdo jiný ( na ní se totiž aspoň dá koukat) byla by to pro mě naprostá divácká katastrofa. ()

Reklama

Margerie 

všechny recenze uživatele

Přeslazený doják, který má tolik hluchých a nedotažených míst, až to bolí. Krásná příroda, nádhernáJessica Alba, k tomu jeden roztomilý klučík v podání Hugha Dancyho... Pro líné nedělní odpoledne klidně, ale slušela by tomu kratší stopáž. Nebylo nutné ji natahovat jen proto, aby ve filmu byla opravdu všechna žánrová klišé. :-) ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Takový život je mnohem lepší a hezčí, než ta věčná honba za penězmi, která je typická pro současný moderní svět. Bydlet v osadě, kde je jídlo a pití "neomezené", nejsou velké výkyvy tepla a zimy a každý má svůj klidný smysl života... Úspěšnost neznamená dostat se do televize nebo mít nejhezčí a nejmodernější dům, ale úspěšný je ten, kdo je spokojený, má děti, rodinu a zážitky se tvoří činnostmi, ne sledováním písmenek a filmů v počítači. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Prijateľný celkom pozerateľný romantický filmík. Krásna príroda a kultúra kmeňov bola pôsobivá. Zvyčajne sa mi vo filmoch nepáči, keď sa príbeh odohráva aj po niekoľkých rokoch. Tentoraz to bolo celkom príjemne zamaskované stálym dejom. Hugh Dancy bol pekný, ale nezdala sa mi jeho rola dostatočne vypracovaná. Jessica podala obstojný výkon. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama