Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 3

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (198)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Jak jsem od toho nic moc nečekal, tak jsem ve výsledku docela spokojený. Nutno říct, že Sídliskový sen je především pro Rytmusovy fanoušky - zaměřuje se na hledání původu, vztah s rodiči a okolnosti vzniku některých songů, samotná cesta na vrchol showbusinessu či velké koncerty se tolik neřeší. Ale i když rozhodně hardcore fanda nejsem, vůbec jsem se nenudil. Líbila se mi forma, kde Rytmus sám komentuje skutečnosti zobrazené v dokumentu, u některých momentů jsem se dokonce i zasmál. Mohlo to být bez pochyby zpracované lépe, ale tak nízké hodnocení (v tomto okamžiku 27%) je těžce mimo. To se zas místní vznešení intelektuálové projevili... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $445,767▐ takmer národný hrdina za to čo dokázal showbiznise no ne a k tomu si ešte nájsť svoj rodokmeň až niekde v indii no pekne, dokument nakoniec neponúkne nič čo by nejak zvlášť donútilo uznávať tohto lepšieho heftára než hip-hopera a ani tie slzy moc nebrali čo vycedil, z tej ako že hudobnej kariéry sa nedozvieme z hola nič, skôr sa tu preberá len jeho nulový vzťah z tatkom, pár rodinných pochvál a krívd, čakal som od neho ale aj tak omnoho viac zábavných heftov, dosť suché to bolo /videl v kine: 25%/ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčším kladom je, že snímka odhalila a potvrdila, že "náš" sídliskový cigi je pôvodom z Indie, ako v podstate všetci rómovia. Neviem čo iné by aj Paťo čakal, možno si v kútiku srdca prial, že je z Bronxu. Toto nie je dokument, toto je reality show. Pôvod a vzťahy v rodine sa stali základom dokumentu, ktorý len v obmedzenej forme načrtáva jeho hudobný "vzostup". Práve ten mal predstavovať ústrednú líniu snímky a vzťahy mali len dokresľovať jeho hviezdny vývoj. Posadiť hiphopera na gauč, sledovať jeho reakcie a žmýkať z neho emócie nie je práve najšťastnejšie riešenie, ako priniesť divákovi pravdivý zážitok. Následkom toho sa z dokumentu stala elégia Patrika Vrbovského a zároveň podvratná óda na Rytmausa. Amatérske prevedenie s maskou profesionality určite robí z raperského objektu režiséra Mira Drobného ľahko zabudnuteľnú figúrku slovenskej smotánky. ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že každý svojprávny človek s občianskym preukazom a nech je sebemenší Rytmusov fanúšik musí uznať, že ako film toto stojí skrátka zahovno. O to viac ako "vážne" sa to celé berie. Tržba bezmála pol mega chápem jedine tak, že trademark PATRIK VRBOVSKÝ dokáže premeniť na zlato hocičo. Jemu zato patrí rešpekt. Ale všetkým ostatným, počnúc filmovým štábom (najmä tými za písacími strojmi), za kamerou, pred kamerou a v neposlednom rade tým, ktorým stačí vidieť obludný kropaj tečúci bradou spod čávových cool čiernych sanglasou... Za demonštráciu, že za málo peňazí a ešte menej muziky sa dá trhnúť... Ehm... Veľa peňazí?? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Som mu dal zarobiť, nech si kúpi ešte hrubšiu reťázku. A popravde, nie je to až také hrozné. Treba to brať ako nahľadnutie do jeho menej známeho súkromia cez časozberný film, kde sa prelína detstvo, koncerty, úplné začiatky, frajerky a podobne. Pre mňa osobne to bol prínos v tom, že divák lepšie pochopí obsah niekoľkých jeho textov a začnú mu pripadať úplne inak. Vzťah s tatkom síce trochu pokulhával, ale je to jeho vec. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)
  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno