Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 3

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (427)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Korejské RAF!, to mělo drajv!" Sympatičtí exotičtí zombíci jsou jako já – rádi jezdí vlakem a sežerou na co příjdou. Na rozdíl ode mě běhají jako srnky a korejská těhule v devátém měsíci lítá jak vzteklá fretka. Ovšem ve tmě tunelu jsou z nich beránci, asi proto, že trpí šedým zákalem. Celkově jsou to telata, viz srážka dvou proudů zombíků řítících se kolejištěm. Taky jsou drzí jak opice, protože mi předčasně sežrali nejsympatičtějšího hrdinu, což byl známý 한국 복서 Rocky Balboa. Jejich virus má velmi proměnlivou inkubační dobu, od pouhých pár vteřin až po mufnáct minut, jak se to zrovna hodí scenáristovi do krámu, ale budiž, ostatně koronavirus taky leze na každého z nás jinak. Jen škoda, že hned zkraje nesežrali nesympatického, neschopného a na veškeré situace opožděně reagujícího tatínka (ten dostat od zombíka facku, tak řekne Au! až za dvě minuty), ale to bychom přišli o onen slzodojný Hup z lokomotivy. Nicméně, přepravu cestujících korejským Košičanem jsem si parádně užil a to drobné zpoždění na příjezdu do Busanu určitě do nádražní haly reklamovat nepůjdu :-). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $2,013,352Tržby Celosvetovo $87,547,518▐ strašne naivné ale fakt strašné a hlavne keď herci úplne prehrávajú vo svojich úlohách ale na plnej čiare, zas sa potvrdilo buď aziati dokážu dobre hrať až nechápete ale na plnej čiare zle, ďalší zombii priestrel ako hrom, zombii fenomén posledných rokov začína pokrivkávať /35%/ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola zombie kvalitka z ďalekého východu, raz darmo, Kórejci horory vedia. Vyčančané a svojsky po ázijsky spracované. Páčili sa mi hlavne masky, tu si dali autori extra záležať. Zombíci síce nepodliehali klasickej predstave, ale to nevadilo, skôr naopak, bral som to ako príjemné oživenie. Za najväčšie plus snímku považujem neustálu, postupne sa zvyšujúcu dávku napätia, ktorá nedá divákovi ani minútku vydýchnuť, v tom vlaku sa to teda mlelo. A opäť raz platila stará známa vec zo sveta zombíkov - častejšie sú nebezpečnejší živí sebe navzájom ako mŕtvi. Čo tiež nie je na zahodenie je, že s približujúcim sa záverom stúpali krásne aj emócie, aj keď samotný koniec sa mi v tomto smere zdal trocha prvoplánový, našťastie len trochu. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zombie film? Za mě jednoznačně ANO! Skvělá práce s výstavbou postav a dramatických konfliktů přerůstající ve vývoj a příběhové oblouky. To vše je poháněné nelítostnými zombie, kteří mají skvělou výstavbu, jasné pravidla a skvělým způsobem jsou přeneseni na filmové plátno. Ať už se bavíme o stylu jakým je tvůrci točí nebo o hereckým a kostymerským zpracování. Ovšem nejsilněji funguje právě to zasazení do vlaku s izolovanými vagóny, kde se seznamují cizinci a nevíte na koho se můžete spolehnout. Extrémně silná klaustrofobie. Celé to pak pozvedají samotné postavy, které mezi sebou mají silné paralely a jsou zrcadlem jedna druhé, přičemž vývoj hlavního hrdiny je skvostný a samotné finále o to bolestivější. Příběh, který vás pohltí, zarazí do sedačky, sežvýká a vyflusne. Miluju to! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

tohle bych chtěl někdy zažít při jízdě vlakem R 639 Rožmberk společnosti České dráhy směr Brno hlavní nádraží.... ok, teď vážně; v rámci zombie subžánru je Vlak do Pusanu dosud nevídaný milník. Respektive: napínavá, vynalézavá a neskutečně našlapaná adrenalinovaná jízda, která originálně využívá klišé a parametry zombie-flicku jako málokterá podobná žánrovka. A já už se teď nemůžu dočkat, jaký nemrtvý překvápko korejci vytasí příště. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)
  • Snímek se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2016 v Jižní Koreji. (Zdroj: Filmasia)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama