Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rozlehlé prérii kdesi na východě Francie probíhá festival, kam se sjíždějí fanoušci westernu a country. Alain je ústřední postavou této komunity. Vyzve k tanci svou šestnáctiletou dceru Kelly, zatímco jeho žena a syn Kid přihlížejí zpovzdálí. Ještě netuší, že právě tančí s Kelly naposledy. Dívka během večera zmizí neznámo kam a rodina se rozpadne. Alain se pouští do neúnavného hledání, které ho stojí úplně všechno a zavádí ho do hodně vzdálených míst. V těchto temných, znepokojivých končinách je mu jedinou oporou Kid, který se rozhodl obětovat své mládí a doprovázet otce při jeho zdánlivě nekonečném pátrání. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (22)

misterz 

všechny recenze uživatele

Obsahová stránka spolu s myšlienkami, pointou a fantastickým záverom majú veru čo vnímavému divákovi povedať, v tomto smere ide o nesmierne bohatú a takmer dokonalú záležitosť. Ten záver, páni, to teda bolo niečo.... ten ma obrazne povedané zrazil na kolená. Keď si to dá človek do súvisu s ostatnými vecami predtým tak jednoduchosť a hlavne pravdivosť tejto myšlienky má tendenciu diváka totálne rozhodiť, naozaj je tu nad čím popremýšľať. A to nehovorím o cenných informáciách hlavne o tom, ako to vlastne s tou multi-kulti spoločnosťou naozaj je. Po formálnej stránke mi tu síce nie všetko sadlo, ale v porovnaní s obsahom je to naozaj len malý nedostatok, a subjektívny samozrejme. 85/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na formu vyprávění, která neznatelně posunovala čas klidně i o roky dopředu, aby odvyprávěla do konce už dost tak komplexní příběh. U něj jsem se opět ubezpečil, že Francie je aktuálně nejaktivnější zemí, která filmově zbrojí proti Muslimům. Zřejmě je to to poslední, co si vůči situaci v jejich zemi můžou dovolit. A tady se s tím opravdu nesrali, to se musí nechat. Nicméně klobouk dolů za to, že režisér se nebál snad takových 20 let vyprávění smrsknout do necelých dvou hodin a ještě příběh vyprávět nejen ve Francii, ale i na Blízkém Východě a zahrnout do příběhu jednu výraznou hereckou americkou persónu, která do filmu velice zajímavě vstoupila, aby z něj zase velice nenápadně vystoupila. Nebýt sem tam zbytečně dlouze rozvleklých scén, bylo by to na pět hvězd. To jsem si ale uvědomil až v závěru, který mě totálně sejmul. Konečně tedy zase Francie, která na plno odvedla svojí práci. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiná póza francouzského filmu, která je v tomto případě vážnější, více mezinárodní a krásně časově nevymezené. Sledujete western, který se odehrává v současnosti a který akcentuje současné světové problémy, ale přitom je to jen hledání jednoho člověka. Bylo tam do hluchých momentů, ale Francouzi umí i vážnou polohu. To říkám jen poroto, že v poslední době jsem viděl hlavně francouzské komedie. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film, který se hlavnímu tématu obrovským obloukem vyhnul a řešení nechal zcela na divácích. Proč šestnáctiletá Kelly opustila (jednou pro vždy) nejen svoji rodinu, ale i svou civilizaci (tu ovšem jen z části). Znaky, ze kterých to můžeme vyčíst či alespoň vytušit, k nám vysílá jednak chování jejích příbuzných (nekompromisní posedlost otcova, distancovanost matky a pokornější hledačství synovo, který sice převezme otcovu štafetu, ale vběhne na jinou závodní dráhu) a vzájemná interakce obou komunit, které už nelze nazvat jinak než francouzsko-muslimská a muslimsko-francouzská. Vrcholné setkání sourozenců proběhne v očekávaném duchu: nepopiratelná radost ze shledání, při němž by slova byla více rušivá než zbytečná, a návrat k rodině; on ke své muslimsko-francouzské a ona k francouzsko-muslimské. Jedna (bílá) kovbojka odjela na koni a druhá (snědá) na něm přijela zpět; v podstatě se tedy nic nestalo. Nebo snad ano? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na kovbojskom večierku sa stratí dcérenka a tato je z toho pekne vytočený. A má byť prečo, keď sa dozvie celkom nekovbojské meno jej priateľa, s ktorým zmizla. Film je o nikdy nekončiacom hľadaní, ktoré nezastaví ani smrť. Zdalo by sa, že bude podľa šablóny hľadá-a-nájde alebo hľadá-a-nenájde. Nič z toho, je skôr o tom, aké prekvapenia nachystá osud a aký môže byť nevyspytateľný. Taký je aj tento film s mrazivým záverom, ktorým popiera to známe, že krv nie je voda. –––– Idú jej podľa vás aj prírodovedné predmety? Napríklad fyzika, chémia? – Tá má hlavu na všetko. –––– Namáhaš sa zbytočne. Tvoja dcéra ti už nepatrí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Francúzsku, v blízkosti hraníc so Švajčiarskom, a tiež na severozápade Indie v štáte Radžastan. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama