Reklama

Reklama

Gina (Blake Livelyová), která v dětství přišla o zrak, spoléhá na oči svého manžela Jamese (Jason Clarke) – zdá se, že tato závislost utužuje jejich vášnivý vztah. Když se ale Gině naskytne příležitost podstoupit transplantaci rohovky a začne znovu vidět, jejich život a vztah se obrátí vzhůru nohama. Mladá žena si totiž začne uvědomovat znepokojující realitu jejich manželství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (45)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Prý znepokojivou realitu jejich manželství.... Já čekal thriller.... že ženská najednou začně vidět a zjišťuje, že má manžela vraha, který např. zabil i její rodiče... dále, že si představovala, že má manžela krásného atleta a přitom, je to starý páprda a on ji to zamlčel.... ****No a realita? Film je o chlapovi, který je hnusný jako prdel a slepé krávě, která začne na jedno oko vidět a jakmile uzřela svět, myslí si, že je TOP MODELKA a přitom je také hnusná jako noc. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Na začátku zajímavě vyhlížející a vizuálně strhující příběh, který skýtá obrovský potenciál, který bohužel zůstává trestuhodně nenaplněn, což vám postupně dochází minutu za minutou a stejným tempem vás tedy postupně opouští víra v dobrý výsledek. Tempo je extémně pomalé, což by samo o sobě nevadilo, jenže postavy a jejich osudy nejsou dostatečně zajímavé na to, abyste si chtěli každý okamžik vychutnávat do syta. Když dorazí konec, jedná se sice o zajímavé rozuzlení, ale stále je to málo a příliš pozdě. Příběhová podstata filmu, která by měla být hlavním tahounem se z nějakého neznámého důvodu rozehráva hrozně pomalu a pozdě a je zkoumána pouze okrajově, což ambice filmu totálně zabíjí. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná záležitost, Blake naprosto úžasná a Jason jí báječně sekunduje, příběh spokojeného manželského páru, kterému operace očí radikálně změní život. Pozvolný rozklad vztahu je drtivý, nedůvěra se vkrádá, žárlivost sílí. Vidět, či nevidět? To je, oč tu běží... Zajímavá kamera, krásná hudba, tvůrčí nápaditost. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Aj vďaka takýmto chvíľam zbožňujem kinematografiu. Forsterovi sa podarilo z jednoduchého námetu, za pomoci prostých scén s maximálne civilným vyznením, pomerne snivým nahliadnutím do sveta človeka s poškodeným zrakom, s minimom vyjadrovacích prostriedkov vytvoriť veľmi realistický psychologický thriller. Film nie síce pre každého, ale za to silnejší pre pozorného diváka, čo sa vie jeho svetu otvoriť. Jedna veľká paráda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápadem, nesmělý zpracováním. Thriller o hendikepované Gině, která je slepá, ale operace jí dává naději alespoň u jednoho oka. Osobně oceňuji každý film, který má v hlavní roli hendikepovanou postavu. Škoda ale, že následný příběh je jak smíchanina růžové knihovny a 50ti odstínů šedi. Zbytečně moc erotiky, málo napětí, hodně vztahových výkrutů a nepříjemná ztísněnost, která dělá všecko proto, aby Vám film zprotivila. Přitom vizuálně má moc hezké momenty. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film měl premiéru na Torontském filmovém festivalu v roce 2016. (kellne)

Reklama

Reklama