Reklama

Reklama

Sedmdesát smíchů Karla Šípa

(pořad)

Obsahy(1)

Velká narozeninová oslava v podobě střihového pořadu plného humoru a skvělé zábavy. Karla Šípa coby oslavence si vychutnáme v řadě scének i moderátorských vystoupení. Nebudou chybět ani jeho legendární kolegové – Jiřina Bohdalová, Jaroslav Uhlíř, Boleslav Polívka a další. Karel Šíp je jednou z nejvýraznějších osobností televizní zábavy a na obrazovkách ho můžeme sledovat už od roku 1973. Jeho humor a nadhled diváci milují a jako moderátor si získal srdce většiny z nás. Tento týden slaví krásných sedmdesát, tak přejeme všechno nejlepší a rozesmáté obecenstvo! (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

kingik 

všechny recenze uživatele

Střihový sedmdesátiletý jubilant Karel Šíp. Ohlédnutí za jeho dlouholetou tvorbou, jejíž náplní, v tomto případě, byly zvětralé scénky a dvě písničky, v nichž se osvědčil Šípův city pro parodii. Co od toho očekávat? Salvy smíchu už asi ne, invenční pojetí se s odstupem času smrsklo na podbízivý kvocient a samotný Šíp má dobré komediální vlohy. Scének bylo dost. Převládaly ty známější a celkem povedené, ale nějak moc zestárly. To většinou postihne tenhle druh humoru. Myšky se pustí do pomyslného vtipného kabátku a rázem tady máme obnaženého Šípa. Ten je pod slupkou nemilosrdně tvrdý v nakopávání zadků, troufne si pokořit tabu (a to doslova), nechá si velet od Polívky a nabízí erotické služby Bohdalce jako postarší gigolo. Spektrum tvorby poměrně zdatně zachycené i rozložené. Směrem k současnosti se jeho humor posunul až k laciné podbízivosti, které se už tak docela nezbavil. Ale nevnímám jeho tvorbu negativně. Je to typ humoru, který měl své silné období a to zákonitě pominulo. Dneska už to tolik nepobaví. Nudný večer by to nemusel být, ale jde o to, jak moc máte v oblibě poměrně nevysokého muže s knírkem, který ve své době svoji generaci bavit uměl. Ale znáte to, (lidový) humor umírá mladý a často i nedoceněný. 60% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Karla Šípa mám velmi rád nejen jako baviče, ale i moderátora. Ve výběru je celá řada opravdu humorných scének. A je jen škoda, že televizní stanice nespolupracují navzájem, protože hodně jich vytvořil i na Nově. Na leckteré z nich vzpomínám, že se opravdu povedly. Možná ještě též kvituji s lítostí, že oproti běžné praxi střihových pořadů zazní málo hudby. Třeba skupiny Triky a pověry, která byla vlastně parodií na italské šlágry a tudíž docela zábavná. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Střihový pořad ČT k sedmdesátinám Karla Šípa. Už jen to, že je to střihový pořad bez jakéhokoli průvodní slova, strašně odcizuje tuto událost divákům. Kde jsou ty doby, kdy třeba Marek Eben či Martin Dejdar svým osobitým způsobem uváděli střihové pořady. No ale nedá se nic dělat. Samotný výběr scének je vyloženě průměrný, scénky jsou sice vtipné, ale ne zas tak, abych si to musel pouštět znovu. Výběr je z jak mladších let Šípa (Silvestr 1979, Šarády, Klip klap), tak i z novější produkce (Silvestr 1999, Za oponou s Jiřinou, Za oponou). Celkově docela zbytečný pořad, kterému se vtipem vyrovná jakýkoli díl Všechnopárty. PS: Ačkoliv jde o střihový pořad České televize, přesto se v ukázkách našla jedna scénka z produkce TV Nova - Silvestr 1999. Jedná se o scénku Šíp - Bohdalová o objednávce erotických služeb. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

,,Na zteč!´´ ,,NASRAT!´´ Veškeré vtipné scénky Šípa, Bohdalové, Dvořáka, Krampola, Kaisera, Lábuse, Šimka, Náhlovského, Mladého a spol jsou téměř vždy skvělou lahůdkou. A mou naprostou srdcovkou. Měl je rád i můj nebožtík bráška. Ať je mu země lehká. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když už to dávali včera v televizi, nemohl jsem pohrdnout. Některé scénky jsem už v minulosti viděl (ta s Bohdalovou se nikdy neomrzí) a takového Jandu a spermie jsem viděl třeba poprvé. Kvalita scének i humoru byla různorodá, ale Šípa jsem měl svého času docela rád a myslím si, že tohle se jim docela povedlo. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama