Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

americký sen trochu jinak...plný počet nedávám čistě proto,že těch deset hodin byla přeci jen místy zbytečně zdlouhavých,nicméně obsahově je to bez větších pochyb za plnou palbu.Jakkoliv se tenhle dokument celkem nepokrytě staví na stranu Stevea Averyho a taky tak trochu manipuluje s divákem,je to vlastně jedno.Mnohem důležitější než to,jestli Avery opravdu udělal to co udělal (a osobně se přikláním spíš na druhou stranu,protože mi Avery nepřijde jako zrovna criminal mastermind) je zpráva o tom,jak zkurvený je americký soudní systém,včetně rozhodování poroty a není proti němu obrany.Nějaká presumpce neviny tu prakticky neexistuje,policajti si dělají relativně co chtějí a ta bezmoc je místy až hmatatelná.Kdykoliv se navíc na obrazovce objeví ten slizký státní zástupce,otevírala se mi kudla v kapse a potom co se ukázalo co je opravdu zač sem jen nevěřícně kroutil hlavou.Jako celek silná káva,která tam nejspíš může potkat každého...80% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Nebýt to dokumentární projekt odehrávající se v reálných kulisách s reálnými lidmi, řekl bych si, že to je pekelně dobrá, zamotaná a hodně konspirační kriminálka. Fakt, že Making a Murderer „pouze“ převádí skutečné události na televizní obrazovky a dává nahlédnout pod pokličku tolik vychvalovaného (alespoň já jsem do té doby měl ten dojem) US soudního systému, je vpravdě zdrcující. Jen trochu vnímavý divák si totiž neustále musí klást otázky, jak by to celé proběhlo, kdyby rodina Averyových „více zapadala do představ manitowocké komunity o dobrých sousedech“ a kdyby Steven v r. 2003 nepožadoval po okresu Manitowoc tak masivní odškodnění (masivní je samozřejmě jen relativně vzhledem k době, kterou musel strávit ve vězení). Není asi nic horšího než být odsouzen ještě před tím, než započne soud a Stevenu Averymu se toto stalo za jeho život 2x! Tenhle brilantní počin Netflixu (a řadím ho k tomu nejlepšímu, co kdy Netflix natočil) ve vás vyvolá empatii, rozčarování, rozhořčení, nepochopení a bohužel nikdy nekončící frustraci jak z motivací a charakterů jednotlivců, tak z fungování justičního systému, jehož schopnost osvobodit neprávem odsouzené se v tomto případě limitně blíží nule. Druhá série v něčem ještě mnohem více odkrývá skandální podobu justičních i forenzních omylů a vybízí ještě k mnohem odvážnějším konspiračním myšlenkám. 1. série: 90%, 2. série: 95% ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele

Strhujúce, znepokojivé, silné !!! Nehodnotí, neposudzuje, nekomentuje. Zobrazuje, poukazuje, konštatuje. Názor nech si každý spraví sám. Pre mňa zrejme najlepší krimi dokument, ktorý som doposiaľ videl /ever/, o to viac, že sa jedná o reálnu udalosť, nie o film podľa skutočných udalostí. - MOŽNÝ SPOILER - Niekoľkokrát som sa pristihol pri myšlienke, že niečo také je možné snáď len vo filme, či v seriáli, prosto vo fiktívnom svete, kde diváka po nervydrásajúcom príbehu čaká aspoň nejaký happy end, ale nie, nie ... welcome to real life. Emočne zdrcujúce ! ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

1. séria: Neuveriteľný príbeh zahytený vo výbornom časozbernom dokumente. Pozostáva výhradne z autentických záberov a nahrávok, všetko je prehľadne a hlavne pútavo zostrihané. Celý seriál som si zvládol pozrieť za dva (dlhé) večery a celý čas som neveriaco sledoval čo sa tam udialo. 95 % 2. séria: Má to menšie "grády" a myslím si, že s vydaním 2. série mohli tvorcovia počkať, prípadne ju mohli skrátiť na 5-6 dielov. Veľa času sa podľa mňa venuje Stevenovej rodine a ich bežnému životu (práca v dielni, varenie, atď.). Takisto nové poznatky sú dávkované postupne - napríklad záznamy z GSM sa spomínajú už v prvých dieloch, ale podrobnosti sa dozvieme až omnoho neskôr. Nič to však nemení na skutočnom príbehu, ktorého priebeh je stále nepochopiteľný. 80 % ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek - myslím si, že to neudělal. Je to hodně zajímavé sledovat toto dění, které se odehrává v průběhu mnoha let, ve své obýváku a vidět detaily, které v těch situacích plno lidí nevidělo a nevědělo. Přiznám se, že jsem si říkala, co tam budou celých 10 dílů probírat :D A po třetím dílu mi to došlo :D Nicméně - poslední dva už mi přišly zdlouhavé a už jsem chtěla konec. A pak zjistíte, že je druhá série :D Kterou jsem ještě neviděla a nesháněla. Ještě jedna důležitá věc - hlavní právník žalobce mi od prvního pohledu nebyl sympatický a jak dopadl :D Je to celé ohromně šílené, plné informací, domněnek, doznání, tlaku, nátlaku, nenávisti a ukázky právního systému v USA. Podívejte se na to a budete rádi, že Vás někdo z něčeho neobvinil... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Laura Ricciardi využila pri natáčaní tiež skúsenosti zo svojej predošlej kariéry právničky. (WalterIK7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama