Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (3)

Jak vyrobit vraha (2015) 

1. série: Trochu zajímavý způsob toho jak ukázat příběh vraha. Byl jsem zatažen hned několika způsoby, jeden z nich spočíval v tom, že seriál vše dokumentuje do dlouhých deseti dílů, kterou jsem vskutku podrobné, někdy spíše ale až úmorné a jednoduše nudné. To vše se kombinuje do toho, kdy ale stále sledujete jak se vlastně celá tato záležitost vyvine. Zajímavé je, že vlastně do dnes nevíme jaká je pravda. Další věc, která mne nicméně zarazila byla ve stylu zpracování, jelikož nevím jestli já jsem jenom slepý nebo jestli šlo o záměr, ale i když se jedná o seriál z roku 2015, vypadal spíše jako kdyby se točil někdy v 90. letech. Spíše jde i o tom princip, že jednoznačně to vypadalo, že se netočil v roce 2015, ale to by bylo samo o sobě těžké říci. Po tom všem, co je zde za sebou, se člověk stále musí divit. Jsem docela zvědav čemu se bude věnovat "nová" druhá série. 2. série: Druhá série pro mne začala velmi příjemně. Až nečekaně. Člověk se snadno nechal zlákat novou vervou, novými důkazy a podobně. Ony pokusy hokusy docela zafungovaly. Ale co z toho dál? Dramaturgie a zajímavý formát klesá jako IQ voliče SPD po každém prohlášení Okamury. Brzy se tímhle tempem dostaneme do bodu, kdy vidíme nějaké zbytečné paběrkování, záběry Steveho pracujícího otce a jeho matky, která bere prášky a nedokáže už ani chodit. Dobrá, zajímavé... ale k čemu to jako má být. Je to těžká zabijárna času, která má děj natáhnout na deset dílů, aby to mělo "obsah" a tím to končí. Dramaturgie na úrovni letiště Schiphol, kdy se prokazuje a dokazuje, že méně je někdy více. To nic nemění na faktu, že doufám v pokračování příběhu. I když asi ne zrovna ve formě tohoto seriálu. Ale bylo by zajímavé se dozvědět jak to celé jednou dopadne. Když druhá série, která o tom měla být, tak ukázala velké nic. ()

Série 1 (2015) (S01) 

Trochu zajímavý způsob toho jak ukázat příběh vraha. Byl jsem zatažen hned několika způsoby, jeden z nich spočíval v tom, že seriál vše dokumentuje do dlouhých deseti dílů, kterou jsem vskutku podrobné, někdy spíše ale až úmorné a jednoduše nudné. To vše se kombinuje do toho, kdy ale stále sledujete jak se vlastně celá tato záležitost vyvine. Zajímavé je, že vlastně do dnes nevíme jaká je pravda. Další věc, která mne nicméně zarazila byla ve stylu zpracování, jelikož nevím jestli já jsem jenom slepý nebo jestli šlo o záměr, ale i když se jedná o seriál z roku 2015, vypadal spíše jako kdyby se točil někdy v 90. letech. Spíše jde i o tom princip, že jednoznačně to vypadalo, že se netočil v roce 2015, ale to by bylo samo o sobě těžké říci. Po tom všem, co je zde za sebou, se člověk stále musí divit. Jsem docela zvědav čemu se bude věnovat "nová" druhá série. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Druhá série pro mne začala velmi příjemně. Až nečekaně. Člověk se snadno nechal zlákat novou vervou, novými důkazy a podobně. Ony pokusy hokusy docela zafungovaly. Ale co z toho dál? Dramaturgie a zajímavý formát klesá jako IQ voliče SPD po každém prohlášení Okamury. Brzy se tímhle tempem dostaneme do bodu, kdy vidíme nějaké zbytečné paběrkování, záběry Steveho pracujícího otce a jeho matky, která bere prášky a nedokáže už ani chodit. Dobrá, zajímavé... ale k čemu to jako má být. Je to těžká zabijárna času, která má děj natáhnout na deset dílů, aby to mělo "obsah" a tím to končí. Dramaturgie na úrovni letiště Schiphol, kdy se prokazuje a dokazuje, že méně je někdy více. To nic nemění na faktu, že doufám v pokračování příběhu. I když asi ne zrovna ve formě tohoto seriálu. Ale bylo by zajímavé se dozvědět jak to celé jednou dopadne. Když druhá série, která o tom měla být, tak ukázala velké nic. ()

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama