Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som narazil na film, ktorý by divákovi ponúkol takýto príbeh, pričom by nebodaj disponoval podtitulom: "podľa skutočnosti", všetkých, ktorí by mu dali viac ako tri hviezdy, by som považoval za úplných idiotov, ktorí sa nedokážu orientovať v realite, lebo toto v 21 storočí skrátka NIE JE MOŽNÉ. Lenže opak je pravdou, a mne zostáva rozum stáť nad tým, čoho sú ľudia naozaj schopní. Chce sa mi grcať. Z hentej krajiny sa mi chce skrátka grcať ... ()

zahadum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

! ! ! SPOILER ALERT ! ! ! ....Dal som to dnes celé na jeden ťah ! áno..fakt...to sa nedalo proste prestať..10 hodín bezmocnosti, smútku, planých nádejí...a hnusu...z tej chorej " kolísky demokracie " ktorá je krutá, vražedná, fašistická a hlavne zameraná na MOC a NADRADENOSŤ systému ktorý oni tam hovoria spravodlivosť...ten ich debilný systém poroty kedy sa 12 ľudí MUSÍ ! rozhodnúť na A alebo B za každú cenu...takže ak 7 je za A a 5 za B tak v podstate platí to čo si myslí 7 ľudí !!! oni rozhodnú...v USA je ťažko žiť ak ste obyčajná osoba...celé je to nastavené,že sa musíte zadĺžiť alebo skončíte pod mostom...nedaj bože ochorieť..nedaj bože stratiť prácu..a ako ste videli nedaj bože sa stať obeťou polície...súdov..kolotoč právnikov a absurdity začína...neviem ako to celé nakoniec dopadne...najviac mi je ľúto Brandona...tam bolo vidieť,že chlapec proste skončil...celé zlé..choré a neľudské...z reality...známy bol v USA pracovne ...prišiel domov a o dva roky mu prišli papiere,že pred polrokom ukradol auto a zrazil decko...ale on bol doma na Slovensku preukázateľne ! platili mu stále víza a tak bol vinní ...až po roku sa prišlo na zhodu mien...pozor na mená ako Kocourek...alebo Dolezal ako doplatil môj známy. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emočne veľmi vyčerpávajúca záležitosť, ktorá Vás vyžmýka ako handru a na konci sa budete cítiť , ako po výplachu mozgu. Je zaujímavé si všímať oči počas súdných prelíčení. Oči obžalovaných, oči žalobcov a policajných dôstojníkov, oči obhájcov, ako i oči rodičov, novinárov a svedkov. Hned' Vám bude jasné, kto je zmrd, kto ojebávak a kto je nevinný. Dokument, ktorý dáte na jeden nádych a výdych... ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

We’re here to tell a story. Our job is to tell our story better than the other side tells theirs. Jakožto geek, který si do dnešního dne s autistickou obsesivností krátí dlouhou chvíli sledováním soudního procesu s Jodi Ariasovou, na jednu stranu nemůžu než slintat nad tím, že Making a Murderer je primárně postaven na reálných záznamech z vyšetřování, soudní síně a diskuzí o obhajovací strategii. Na tu druhou právě tahle zdánlivá reálnost v kombinaci se zručným střihem a selekcí materiálu autoritativně mate a vede k imho ne úplně samozřejmému závěru, že stoprocentně a nade vši pochybnost čučíme, jak se přímo před našima očima šije bouda na nevinného chudáka. Přitom spíš než o vině nebo nevině zúčastněných vypovídá série o neschopností vyšetřovacích a justičních složek rozlišovat mezi odhalením pravdy a potřebou sestavit koherentní případ, který obstojí u soudu, a jejich ochotě sahat v přesvědčení o vlastní oprávněnosti a neomylnosti po, řekněme, poněkud kreativních metodách, jak dosáhnout výsledku. Což nevím, je asi ten nejočividnější systémový průser i bez ohledu na Averyho vinu či nevinu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Každý kto si myslí, že slovenský justičný systém je nefunkčný a pomalý by si mal pozrieť Making a Murderer , aby zistil, že ani inde vo svete, v tomto prípade especially in USA, to nefunguje veľmi odlišne. Držať totiž niekoho v base dlhých 18 rokov za zločin, ktorý nespáchal ... a po prepustení ho obviniť z ešte ohavnejšieho. Nuž, nie nadarmo sa hovorí, že najlepšie príbehy píše sám život. Pretože niečo takto zamotané, s toľkým množstvom náhod a nejasných dôkazov by nevymyslel ani najlepší hollywoodsky scenárista. O to je to šokujúcejšie, že sa nejedná iba o príbeh „podľa skutočných udalostí“, ale o dokument výhradne pozostávajúci z autentických záberov, interview, vypočúvaní, ktoré sa skutočne odohrali a vystupujú v ňom výhradne reálne, vo väčšine prípadov stále žijúce osoby. Chápem v USA tú kontroverziu okolo celého seriálu/dokumentu, ale Netflixu rozhodne palec hore, že sa niečo podobného nebáli pustiť do sveta (aj keď ani jedným z tých ktorí sa na prípade podieľali a vidieť sa v tomto dokumentu by nechcel byť nikto). Making a Murderer je síce zostrihaný do seriálovej štruktúry a každá epizóda prezentuje niekoľko zvratov, aby udržala pozornosť, ale možno to pre niekoho nebude mať také „tempo“ ako klasické kriminálne/ súdne seriály. Predsa len sú to všetko skutočné zábery, s ktorými sa dá obmedzenejšie pracovať ako s tými fiktívnymi. Taktiež by sa Making a Murderer dal vyčítať možno až priveľmi jednostranný pohľad a obhajoba Stevea Averyho, ale tu nejde iba o to, či Steven Avery je vinný alebo nie. Ale o to, že človeka je možné odsúdiť na základe množstva veľmi chabých dôkazov a dokonca dva krát! V prvom prípade ho nechať vo väzbe 18 rokov, až následne ho prehlásiť za nevinného a ešte sa vyhýbať odškodneniu. Čo to musí urobiť so psychikou človeka a ako mu to zničí celý život! V tom druhom ... no nebude spoilerovať, to si už musí každý pozrieť tých desať epizód sám, aby zistil ako to s Averym dopadlo. Je to rozhodne veľmi zaujímavý proces. CELKOVO: 4* (8/10) / PS: inak Wisconsin je evidentne plný českých emigrantov, tu Kocourek, tam Dvorak (teda teraz už nie Dvořák, ale Dívourak). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Laura Ricciardi využila pri natáčaní tiež skúsenosti zo svojej predošlej kariéry právničky. (WalterIK7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama