Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Dospívající kluk zjistí, že je Ajin, ale uteče dřív, než na něm úřady začnou experimentovat. Další Ajinové plánují, jak se bránit, a on si musí vybrat stranu. (Netflix)

Recenze uživatele Terezinka198 k tomuto seriálu (2)

Adžin (2016) 

Čím bych začala? Animace je otřesná, co si budeme povídat. Ale když to přehlédnete a dáte příběhu šanci, jistě vás zaujme. Téma nesmrtelnosti je zde zajímavě podané, a s ním i spojená krutost lidí, kteří se pochopitelně bojí neznámého a musí to za každou cenu zkoumat. Příběh z pohledu kořisti na útěku, která netuší, komu může a komu nesmí věřit, byl dobrý nápad. Poslední epizody jsou důkazem toho, že akce v tomto seriálu rozhodně není pomálu a já si právě užila spíš tu druhou část. Jistě, můžeme srovnávat s Tokijským ghoulem... ale já se ptám proč? Jasně, příběh je podobný, ale v případě Ajina je zde větší gradace. (Netuším, jak vypadá manga, nečetla jsem.) Nejistota a nenávist lidí je zde také stejná. Diskuze "Ghoul vs. Ajin" mě minula. Nechci porovnávat. Obě díla pro mě mají ceněné místo, protože je v nich dostatek násilí (jen ta krev tam chybí, ale co už). Nebudu tu filozofovat. Za mě slušných 7/10 nakonec. ()

Season 2 (2016) (S02) 

Druhá série je o chlup lepší, než ta první. Více akce, více krve, více násilí. A hlavně jsem si uvědomila, že Satou-san je strašně skvělá postava. Když se na něj zaměříte trochu víc, protože ho už trošičku znáte z první série, tak se může stát, že vám bude i sympatický. Pro mě rozhodně byl sympatičtější, než Nagai a celá hlavní sestava kolem něj. 7,5/10 ()

Reklama

Reklama