Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadalo to nadějně a první polovina mě docela bavila, protože jsem si sliboval epickou řež s drakem (od Geralta ne, tam jsem po vzoru předešlých dílů od první zmínky o drakovi věděl, že ho nebude chtít zabít, tvl on nechtěl zabít ani tu příšerku z křoví, Mirek Dušín hadr), ale naprosto se to zvrtlo v pohádku Za humny je drak. Sám drak byl totální průser: 1) Hnusný (jak oškubaná slepice) 2) CGI laciné, 3) Mluvil (drak má mluvit v pohádkách, ve fantasy by měl držet hubu, působí to totiž moc infantilně). A co je nejhorší, nebyl to ani démonický hlas typu Šmaka z Hobita, ale něžný lidský hlásek, prostě Dráček Mráček. Co se týče těch CHAOTICKÝCH časových skoků, já bych ještě překousl, kdyby se jedna celá epizoda odehrávala před 2 lety a další zase celá po 2 letech, ale to jak v jedné a té samé epizodě v Geraltově lince mluví trpajzlík o královně v přítomném čase (protože ještě žije) a v Cirinině lince se o ní mluví v minulém (protože už zhebla), tak to je strašně na přesdržku. Yennefer s Geraltem mají dialogy, jako kdyby se spolu znali už 10 let a krásně tu šla vidět Yen zblízka z profilu, jak má k té bambuli (nosu) úplně blízko natlačený horní ret, fakt není vůbec hezká. Černoušek elf (ještě hůř, vypadá jak cigoš) je vážně šílená pěst na oko, ať si je tam afroameričanů kolik chce, třeba celé vesnice, ale, proboha, ne jako elfové nebo dryády, to strašně nefunguje. Po téhle epizodě už mám naprosto jasno v tom, že tenhle seriál je ŠPATNÝ, ale už to dokoukám, ať to můžu pak celé shrnout. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yarpen Zigrin a banda trpaslíků byla v pohodě, dobrý slang, na všechno se dívám samozřejmě v eng s titulky. Na CGI evidentně ty peníze nebyly, drak je hodně slabý, ale všechno to vyvažuje dobrá atmosféra a charaktery Geralta, Yennefer a Borche Tři Kavky. Já jsem zatím spokojený, ikdyž ten rozpočet je cítit. ()

Reklama

LukasKalasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se úplně vykašlali na naprosto zbytečnou linku s doplerem a elfem z Detroitu a soustředili se pouze na povídku Hranice možností, tak by to mohlo být lepší. Takhle je to hodně slabý. Chudáci trpaslíci vypadají jak banda paklíčů z pevnosti Boyard. Eyck je z nějakého důvodu zamilován do Yennefer i když by měl mágy naprosto nenávidět. A kde je nejlepší postava celé povídky, švec Kozojed?? Hodně promarněná šance zpracovat hon na draka ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se řeklo výprava za drakem říkala jsem si, že by to mohlo být docela super a vlastně jo ušlo to. Abych hned zase nezačínala zápory tak musím pochválit skupinku všech cestovatelů a především trpaslíky. I když tedy díky nim a drakovi jsem si myslela že se chvílemi dívám na Hobita. Sledovat seriál v českém dabingu se ukázalo jako skvělá volba, protože slang, který zde trpaslíci používají mě ohromně bavil. Konečně i příběh Ciri začíná mít nějaký spád a snad jsme se konečně zbavili i toho divnýho elfa. A jo taky jsem si už zvykla na Henryho, kdo ví, čím to bude. Buď opět skvělými bojovými scénami nebo tím, že se čím dál tím více objevuje bez košile… Kdo ví. Ale teď ty zápory. Na draka jsem se vážně těšila ale musím bohužel říct, že mě opět jako všechny příšery v seriálu zklamal. Za jeho příšernou podobu můžou opět velmi špatné efekty, na kterých tvůrci nejspíš šetřili, jak se jen dalo. Z téhle stránky doufám v nějaké zlepšení do druhé série, protože tohle je opravdu zoufalství. O trochu menším zoufalstvím je opět vztah Geralta a Yennefer. Když jsem si v půlce dílu na ty dva začala zvykat a konečně mi přišli jako fajn dvojice tak nás na konci tvůrci opět zalejou ledovou sprchou a máme zase utrum. Hodnocení: (3*) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, v předchozí epizodě se sice nepodařilo uvěřitelně podat začátek vzájemné přitažlivosti mezi Geraltem a Yen, ale tady náhle již vše funguje jak má. Krásně vykreslená odtažitá a komplikovaná romance s dobře napsanými dialogy, která využívá vytvořené podklady u obou osudových milenců a postupně vygraduje v emocionální a pro další směřování velmi důležité finále. Vše za asistence výborného Borche. Krásné prostředí hor, dobrodružná atmosféra obyčejné neobyčejné zakázky, další příjemné rozšíření tohoto světa a barvité, zajímavé vedlejší postavy, které zábavně sekundují bardovi. Jen ten drak se opravdu nepovedl, nejenom kvůli ne moc povedenému CGI, ale i hnusnému designu. Jinak ale k této adaptaci nemám výhrad. Nové směřování s Ciri zatím naneštěstí přesně tak hloupé a zbytečné jak jsem se obával. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Pokud bereme videoherní sérii „Zaklínač“ jako kánonickou, je dračím mládětem, jehož vejce se Borch snaží zachránit, Saesenthessis, též známá jako Saskia Drakobijka, která je jednou z hlavních postav hry „Zaklínač 2: Vrahové králů“ (přesněji Iorvethovy cesty, kterou si hráč může vybrat). (vojtaruzek)
  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)
  • Jeremy Crawford, představitel Yarpena Zigrina, měří 153 cm a nemusel tedy být pro svou roli uměle zmenšen. Nicméně netrpí poruchou růstu, jako někteří ostatní představitelé trpaslíků, kteří mají disproporcionálně kratší končetiny oproti tělu. Tomuto jevu se říká nanismus, neboli disproporcionální trpaslictví, a je nejčastěji způsoben achondroplazií, dědičnou poruchou způsobující zpomalenou a nedostatečnou přeměnu chrupavek na kosti (enchondrální osifikace). Na tuto nemoc již existují léky, například Voxzogo. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama