Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (220)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(No spoilers) Já prostě pro tyto příběhy osudových setkání / lidí svedených dohromady osudem (kolikrát podbarvených nějakou speciální schopností) mám slabost. Cashback, Sense8, Groundhog Day, z jiného soudku třeba videoherní Life is Strange. A nyní i Kimi No Na Wa. Když jsem si to tu tak vypsal tak si uvědomuji fakt, že z každé ze jmenovaných věcí by se v Kimi No Na Wa něco našlo. Oproti ostatním anime tu až tak není potřeba suspendovat disbelief (netuším jak to napsat česky), pokud přistoupíte na ústřední zápletku výměny těl, po zbytek filmu se vše pohybuje v mantinelech rozumu a smyslu. Když si tedy odmyslím některé momenty, které by se ale daly velice snadno odmávnout nebo vysvětlit (pokud se vše děje jako sen, tak se nedivím, že si nic nepamatují, já si totiž po prosněné noci kolikrát nic nevybavím)(ve stejném duchu - lucidní snění bohužel taky neovládám, abych si zjistil, kde se zrovna nacházím)(ohledně nepoužití sociálních sítí a internetových vyhledávačů jsem ale žádnou výmluvu nenašel). Dechberoucí animace, věrohodně nakreslené téměř vše a nádherné volby úhlů "kamery". Doporučuji si o filmu nic moc nezjišťovat. Není to sice "druhý příchod Ježíše Krista", jak hlásají některá média a žebříčky tržeb, rozhodně to ale má zasloužený úspěch. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dobrý film, který si snad co nejvíc užiju, ale tohle... Tohle byla emocionální jízda, na kterou jsem nebyl ani v nejmenším připraven. V překrásné animaci zabalený příběh mě totálně dostal a já hltal každou sekundu až do onoho nádherného konce. Těžko si to všechno dává nějak exaktně do slov, musím použít otřepanou frázi, že se to "musí zažít", protože ono opravdu musí. Mrzí mě, že se na romantický anime film nepodívá více lidí, protože tenhle klenot by se měl dostat do širšího povědomí, jelikož věřím, že za srdíčko by chytnul i spoustu dalších lidí, stejně jako chytl mě. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Čo by som ako prvé urobil, keby som sa zobudil v tele krásnej ženy? No samozrejme, že by som jej ohmatával kozy. Mali ste už naozaj živý sen? Mali ste sen v ktorom sa vám snívalo o žene ktorú ste po prebudení chceli nájsť? Aby som popravde povedal prvotné minúty bolo dosť hektické. Nevedel som, kto je kto a kde. Ale časom sa to trošku uchochmesilo a už to len išlo a išlo. Časové pardoxy sú vo svojej podstate neskutočné nezmysli a už je len na majstrovskom ume režiséra ako to zvládne. Príbeh je samozrejme krásny, len už nie je moc originálny a to mu trošku uberá na výnimočnosti (schválne som nenapísal na kvalite) Animácia je neskutočná, hudba sa dala povyberať aj lepšie. SPOILER neviem ako vám, čakal som iný záver. Možno som očakával, že nakoniec sa nestretnú, len si pomôžu aby sa ich životy uberali lepším smerom. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Shinkai má nový film. To je mi milé překvapení. To zas budou pretty colors. A byly. Naštěstí ne tak moc, jak obvykle. Řekl bych, že tam byly i náznaky studia Ghibli. Učí se. Tématika? Výměna těl a cestování v čase... Pravda, když tuto sezónu máme 6 sérií s cestováním v čase, proč nemít i pár filmů. Jak se to povedlo? To dobré: animace, občasný humor, silnější začátek. To špatné: PŘÍBĚH (což pokládám za nejdůležitější), několik naprosto nelogických věcí (jako že se nikdo z nich nikdy nepodíval do kalendáře? Že se jako první v pořadí nesetkali? Probůh... Vždyť tak, jak se chovali, by se nechoval nikdo...), trapné zakončení, až moc velký důraz na osud a souznění, atd atd. Shrnutí: Není to špatný film, ale dělá ze sebě něco, co není. Člověku to přinese 1,5 hodiny pěkných barviče, občasného chichotu a některým možná i zvědavosti, jak že to vůbec skončí. Podívali by se na toto však podruhé? Hádám, že ne. Na Toki wo Kakeru Shoujo to nemá a je to škoda. Chybí mi zde nějakým způsobem zapamatovatelní hlavní hrdinové, což ani jeden z nich nejsou. Holčinu z TwKS si pamatuji doteď, i jejího milého. Celkově bych hodnotil jako průměr, poklidný film, když není na co jiného se koukat. Škoda toho nevyvedeného cestování v čase, děr v příběhu a dalších negativ, které z toho udělali takový, jak to říct, zmatený - přeskakující snímek z jednoho místa do druhého. Kdybych to měl shrnout do pár slov, použil bych označení jednoho mého oblíbeného recenzenta: "pretty colors, plot convenience, time travel bull*hit.". Střízlivých 60% ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější anime roku 2016. Příběh nepřináší nic nového. Mistrně poskládané střípky nepříliš okoukaných klišé, skvěle odvedená řemeslná práce, emoce naladěné tak, aby film rezonoval ve vaší vlnové délce. Ale aby bylo jasno, stále je to výborná podívaná. U první poloviny jsem se náramně (neironicky!) bavila, ta druhá se na můj vkus už trochu táhla. Obávám se, že máme tendenci promíjet animovaným filmům mnohem víc, než by prošlo u hraných. Asi proto, že reálněji působící fikci budeme rozpitvávat ze všech hledisek, kdežto zde se necháme unést do jiné dimenze a když přistoupíme na režisérovu hru, zapomeneme na pozemské zákony a na konci nám zůstane jen ona melancholická rezonance... K žebříčku filmů mého života má však toto mooc daleko. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Kimi no na wa. překonal v mezinárodních prodejích i Mijazakiho Cestu do fantazie (2001) a v době svého uvedení se stal nejúspěšnějším anime filmem v historii. Mezinárodní výdělek filmu činil 331 milionů amerických dolarů, zatímco Cesta do fantazie vydělala 289 milionů amerických dolarů. (Gantai)

Reklama

Reklama