Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za její hudební kariéru můžou Beatles. Když přemluvila maminku, aby ji vzala do kina na film s legendárními „Brouky", navždy odložila housle a vyprosila si kytaru. O pár let později, v šestnácti, už veřejně zpívá s první kapelou. Malá žena s velkým hlasem svou hudební kariéru spojila s Ostravou a té zůstala věrná. Závratná kariéra měla své vrcholy i pády. Po jejím boku se vystřídali dva osudoví muži, ale hlavně spousta výborných muzikantů. Byla jednou z mála zpěvaček, které bez problémů dokázaly vyprodat koncertní turné a diváky doslova zvednout ze židlí hity, jako Já mám ráda boogie, Meteor lásky, Raketou na Mars, Měj mě rád, Já tě závidím, Bílá Jawa 250. A kdo by si ji nespojil s melodií slavného Ennia Morriconeho a její písní Jednoho dne se vrátíš? (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tak Špinarka včera navždy odešla, to nám neměla dělat! Bohužel už budeme moci jen vzpomínat. Věra Špinarová se svým výjimečným hlasovým fondem mě okouzlila hned svým prvním razatním vstupem na rozhlasové vlny v r. 1968 s písní trochu soulového ražení Son of a preacher man (https://www.youtube.com/watch?v=PGGoSV2MsBc), takže jsem si musel tu SP desku koupit, jakmile vyšla. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Obyčejná, lidská v soukromí, charismatická, bravurní ve studiu a na jevišti. Moc dobře odvedená práce na dokumentu, u kterého člověk cítí, že nic není uměle nahráno a přikrášleno, prostě, že tak to je. Ráda jsem si připomněla tu spustu starých nahrávek a záběrů i objevila některé nové, se zájmem prohlédla forografie, mapující celý její život. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Charismatická, s otevřeným srdcem, bez zbytečných hvězdných manyr a póz. Hlas jak zvon, nikdy nepřestane znít. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Odešla bezkonkurenčně a dlouhodobě nejlepší zpěvačka minimálně v tuzemsku :-(...........................moje hodnocení = 10 z 10 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ač ročník, který zrovna nejezdíval bílou Jawu 250 na Mars, jsem na paní Věře měl vždy rád dvě věci. Tou první byl, světe div se, hlas. A tou druhou, její obyčejnost pokladní ze supermarketu. A přesně takový je i životopisný dokument ze série Neobyčejné životy. Lidský, nenačančaný, nekalkulující, jednoduchý jako štafle….prostě ty vole, já jsem někoho měla, Vávra někoho měl a nazdar. Tohle byla a ve vzpomínkách navždy bude rázovitá „Špinarka“.….zdravím tam nahoru. ()

Reklama

Reklama