Reklama

Reklama

Šílenství proutěného košíku

(festivalový název)
  • USA Basket Case
Trailer

Obsahy(1)

New York - zde se nachází špinavý hotel Broslin. Jednoho dne sem zavítá podivný mladý muž, který sebou stále nosí zamčený koš. Do tohoto koše dává maso a povídá si s ním. Co tento koš skrývá za tajemství? Je jasné, že něco v koši žije, ale rozhodně se nejedná o domácího mazlíčka - nýbrž o monstrum, které brzy dostane chuť na nájemníky hotelu. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

misstake 

všechny recenze uživatele

Asi nejuvřískanější film, co jsem kdy viděl. Příběh super. Triky hodně srandovní. Podobně jako u Frankensteinky jsou gore scénky vrcholem, kdy se budete za břicho popadat, vysvětlení mystéria je taky paráda, stejně jako herecké výkony, problém je, že ono to zase moc nedrží pohromadě a jako celek to trošku nudí. Kdyby tohle ve stejné době natočil Cronenberg, to by byla parádička. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kultovní klasika nebo Odpad? Basket case je pro zaryté fanoušky levných, praštěných sick B flicků! Děsivá premise, mizerný film ! Katastrofální herecké výkony i scénář (Nikdy bych si nepomyslel,že je tak obtížné zahrát křik či běhání po trávníku, po zhlédnutí však měním názor) Neznámý cásting, Monster vřed,který zvládal být rozpustile nepřesvědčivý a komický ba až trapný a nízký rozpočet, který by zřejmě nepokryl i průměrné,týdenní nákupy. Pár zajímavých nápadů a pěkná barva Gore jsou nedostačující. 40% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád... Technicky to sice má pár chyb a Henenlotter to evidentně ještě nemá tak pevně v ruce, ale jinak je jasné, že je to točené od srdce, námět je osobní(vzhledem k tomu, že motiv muže ovládaného nějákou malou parasitickou kreaturou není v jeho tvorbě ojedinělý)a hlubší než by se na první pohled mohlo zdát. Originální a smutné. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak si představte, že chodíte po světě s košem v náručí, ve kterém máte své zdeformované odříznuté siamské dvojče, které vypadá, jak se zmínili ve filmu, jako rozšláplá chobotnice a pomáháte mu pomstít se všem těm, kteří před lety chtěli jeho smrt, abyste vy mohli žít plnohodnotný život. Něco takového se stalo Duaneovi v tomto bizarním body horroru. Nápad je to jako z mysli samotného Briane Yuzny, avšak triky tu celkem zaostávají a bylo vidět, že do nich nebylo investováno mnoho peněz, a to se podepsalo hlavně na bídném zobrazení vražd. Naopak se tu velice povedlo sloučení komedie a hororu, což se podle mě podaří málokdy a hrozně dobře jsem se bavil. V důsledku vynikající podívaná, těším se na další díly. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Veľmi bizardne uchopený príbeh o zlom (oddelenom siamskom) dvojčati, v ktorom sa neustále stupňuje očakávanie, čo sa bude ďalej diať. Nápad je originálny - napätie, gore aj atmosféra sú podmanivé. S prezentáciou netvora sa Henenlotter prezieravo neponáhľa, objaví sa v správnej chvíli ako pomerne desivé prekvapenie. Keď sa však monštrum začne pohybovať po hotelovej izbe, animácia jeho pohybov je sklamaním a je už jasné, že tento horor nemôže technicky konkurovať súčasným. Napriek tomu ide o atraktívny film, ktorý sa odohráva vo veľkomeste aj v zapadákove, v minulosti aj v aktuálnom čase a vyvoláva rôzne emócie od zhnusenia po súcit. Je to taká "strašne" smutná hororová komédia. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu Duane (Kevin Van Hentenryck) vytáhne v hotelu balíček peněz, aby zaplatil za pokoj. Podle režiséra Franka Henenlottera to byl celý rozpočet filmu. (Mol)
  • Snímek se začal natáčet v roce 1978 v amatérských podmínkách ve špinavých uličkách New Yorku. Tvůrci dílo tvořili o víkendech a jeho celkový rozpočet činil 160 000 dolarů. (Zdroj: Festival otrlého diváka)
  • Celovečerní debut fanouška filmového braku Franka Henenlottera důsledně vychází ze stylu a poetiky jeho milovaných exploatačních filmů, které režisér od dětství vstřebával na slavné newyorské 42nd Street. (Zdroj: Festival otrlého diváka)

Reklama

Reklama